Select Page

Iako na prvi pogled ne izgledaju niti približno slično, nevjerojatno je što sve pametni satovi nude. Imaju i neke funkcije koje ne nude pametni telefoni

 

Nastavlja se ekspanzija pametnih satova. I dok pametni telefoni već neko vrijeme doživljavaju ne samo stagnaciju nego i pad interesa u nedostatku inovacija, pametni satovi i pametne narukvice se sve više traže. Nekada su to bili jednostavni uređaji s malenim ekranima i bazičnim funkcionalnostima.

Danas svi pametni satovi prate razne sportske i zdravstvene aktivnosti, pojedini modeli mogu i primati poziv preko Bluetootha (morate cijelo vrijeme pored sebe imati pametni telefon), a postoje i modeli sa SIM karticom poput modela meanIT Smartwatch M5+.

 

 

Najnoviji model na hrvatskom tržištu je meanIT Smartwatch M40 Call. Kako mu i sam naziv kaže, s ovim se pametnim satom mogu obavljati telefonski pozivi. Direktno sa sata! Kroz zanimljivo dizajnirano sučelje s mnogobrojnim ikonicama na ekranu osjetljivom na dodir nalazi se i sučelje s brojevima. Jednostavno otipkate telefonski broj i obavite poziv direktno sa sata.

Ovo je rješenje zgodno prilikom vožnje automobilom pa s rukom na kolu upravljača i satom na ruci jednostavno možete upravljati vozilom i telefonirati. Vozite li se biciklom, nećete morati stati kako biste uzeli telefon iz džepa ili ruksaka. Primjene su mnogobrojne – dok trčite, dok ležite.

Pametni sat meanIT Smartwatch M40 Call dobro će vam doći i na sastancima kada nije zgodno uzimati telefon u ruke, ali na sat možete diskretno pogledati. Pa i dok spavate možete koristiti ovaj pametni sat kako biste ujutro dobili informaciju kako ste spavali i jeste li imali dubok san. Ili ste se često okretali u snu.

Na 1,3-inčnom ekranu možete pratiti multi sport aktivnosti, za vrijeme različitih sportskih aktivnosti, a zanimljive statističke podatke kroz duži period možete analizirati na ekranu pametnog telefona, uz mobilnu aplikaciju DaFit.

 

 

Naravno, ovaj pametni sat prati rad vašeg srca, izbrojat će vaše korake koje ste napravili tijekom jednog dana, prijeđenu udaljenost, a uz IP67 certifikat jamči i vodootpornost te zaštitu od znoja. Dakle, ruke možete slobodno oprati sa satom na ruci.

Uz hrvatski izbornik na satu i u aplikaciji spomenimo super izdržljivu bateriju koja omogućuje dugotrajan rad. I za kraj jedno iznenađenje: u pakiranju ćete dobiti gratis dodatnu crvenu narukvicu kako biste sat mogli prilagoditi svojem stilu. Možete preko dana koristiti crvenu narukvicu, a navečer crnu. Sve to prati ugodna silikonska narukvica na koju ćete se vrlo lako naviknuti te će vam nakon nekoliko dana biti neobično kretati se bez ovog cool gadgeta na zapešću ruke.

 

Pin It on Pinterest

Share This