Select Page

Bežičnim se slušalicama ne može osporiti njihova praktičnost, ali niti zaboraviti na neke nedostatke koje nemaju žičane slušalice

 

Ako ste vlasnik iPhone ili S21 modela pametnog telefona u tom slučaju znate da je 3,5-milimetarski konektor u ovim serijama izbačen još prije nekoliko godina. Jednostavno, procijenjeno je da će korisnici za slušanje glazbe, slušanje podcasta, telefoniranje i igranje igara koristiti bežične slušalice poput modela meanIT TWS B31 u bijeloj boji s produžetkom ili meanIT TWS B100 u manjoj formi. I jedne i druge slušalice dolaze u kutijici koja ne samo što ih čuva nego i puni njihove baterije. Kutijica je power bank odnosno prijenosna baterija.

Ali, ako vam je na vrh glave svih uređaja koje svakodnevno morate puniti (pametni telefon, tablet, laptop, glazbeni player, GPS u vozilu…) rješenje su stare dobre žičane slušalice. Naravno, ako vaš telefon nema 3,5 mm ulaz za slušalice, morat ćete nabaviti model slušalica s USB Type-C konektorom.

Jasno, dok punite bateriju telefona nećete moći istovremeno koristiti i slušalice jer telefoni imaju samo jedan USB Type-C konektor. Mnogima to nije problem jer bateriju telefona pune po noći ili tijekom dana dok su na poslu.

 

 

U meanit.hr web shopu u ponudi je napredan model slušalica meanIT slušalice in-ear s mikrofonom tip c. Ono što ovaj model ističe pred mnogim drugim modelima je jedan detalj – koristi 90-stupanjski kutni konektor. Drugim riječima, dok koristite slušalice, a telefon vam je polegnut na donju stranu, s drugim modelima slušalica ćete u tom slučaju lomiti kabel. Zahvaljujući 90° kutnom konektoru, nema straha od uništavanja kabel.

Slušalice meanIT namijenjene su za pametne telefone, MP3 i MP4 uređaje, a na sebi imaju mikrofon kako bi se mogle koristiti i za telefoniranje. Daju iznadprosječno dobar stereo zvuk, snažna bass komponenta uz redukciju vanjskih zvukova. Ta funkcionalnost će vam dobro doći u prometu ili na nekom drugom bučnom mjestu.

Karakterizira ih odlično prianjanje slušalica u slušnom kanalu. Za regulaciju glasnoće zvuka meanIT-ove slušalice imaju na sebi tu mogućnost tako da nećete morati posezati za telefonom ako je smješten u džepu. Još jedan detalj je bitan za istaknuti – žičane su slušalice cjenovno povoljnije od bežičnih.

 

 

Ako ste gamer i volite igranje igara onda su vam slušalice itekako bitne. Bitno je da imate trenutnu zvučnu sliku u svojoj glavi. Koristite li obični Bluetooth za povezivanje slušalica i računala odnosno telefona, tableta ili računala, bitno je istaknuti i brzinu prijenosa podataka odnosno zvuka. U tu svrhu obavezno birajte slušalice s TWS standardom koji vam jamči istinski bežični stereo zvuk.

Žičane slušalice primaju audio signal izravno s uređaja putem kabela, uz minimalnu mogućnost gubitka podataka ili smetnji signala dok bežične slušalice kodiraju audio podatke i zatim ih bežično prenose. Proces kodiranja može rezultirati gubitkom kvalitete zvuka i većom latencijom odnosno kašnjenjem signala. Jasno, to ovisno i o kvaliteti slušalica. Ako ste audiofil onda ćete sigurno preferirati žičanu komunikaciju.

 

Pin It on Pinterest

Share This