Select Page

Današnji pametni satovi su nevjerojatno korisni u našim životima – osim točnog vremena upozorit će nas da se prošećemo ili popijemo čašu vode, a znat ćemo i kako smo spavali

 

Pametni sat vam doslovce može spasiti život. Ukoliko dehidrirate, a organizam vam ne javlja potrebu za tekućinom, to može biti opasno po život. Ukoliko se ne krećete, to (dugoročno) može biti opasno za većinu ljudi. Ako ne spavate dobro, niti to nije dobro. Možda niti ne znamo da imamo određene probleme.

Nadalje, jesmo li pothlađeni ili pak imamo visoku temperaturu utječe na naše zdravlje, a naročito su takve informacije bitne u vremenu u kojem živimo. Zamislite da uvijek znate vašu temperaturu, a dođe li do povećanja ne morate posezati za termometrom nego trebate samo pritisnuti na ekran.

 

 

Imate li problema sa srcem, s tlakom, sa zasićenošću kisikom? Kako bismo imali sve informacije o zdravstvenom stanju, na osnovu samo nekoliko navedenih situacija, trebali bi nam mnogi uređaji koje bismo morali sa sobom vući u trgovinu, na posao, u šetnju, na putovanje…

Zar ne bi bilo super kada bismo sva ta mjerenja i sve informacije imali na svojoj ruci te pravovremeno reagirali?

Isprobali smo najnoviji i najinovativniji pametni sat na hrvatskom tržištu, koji uz to niti ne košta previše – meanIT Smart Watch M20 Termo u elegantnom izdanju donosi na desetke različitih mjerenja; ne samo prethodno navedena.

Zasigurno je najveća inovacija koju donosi mjerenje temperature našeg tijela. Sat će sve obaviti sam, dok se nalazi na našem zapešću. Mjerenje možemo pokrenuti i s pametnog telefona na koji se instalira aplikacija FitCloud Pro, a na ekranu ćemo imati informaciju.

Stavili smo meanIT-ov pametni sat M20 Termo na ruku te koristeći udobnu narukvicu sat smo zategnuli dovoljno da može precizno izmjeriti našu temperaturu. Nakon sat vremena sat nas je upozorio da bismo se trebali ustati jer predugo sjedimo. U postavkama se može podesiti da nas sat ne uznemirava u noći tako da se i na to mislilo.

 

 

 

Prošetali smo se i zatim provjerili koliko smo napravili koraka, koliku smo udaljenost prešli i koliko smo kalorija potrošili. Zanimala nas je informacija o broju otkucaja srca, što smo također izmjerili. Koliki je krvni tlak i kolika je zasićenost kisikom naše krvi? Sve nam informacije pruža kao na dlanu meanIT-ov pametni sat M20 Termo.

Istražujemo dalje bogat izbor mogućnosti te dolazimo do bavljenja sportom. Ovaj sat prati naše hodanje, trčanje, pješačenje, bicikliranje, badminton, košarku te trenažer. Sve aktivnosti se prate i po suncu i po kiši jer sat udovoljava IP67 standardu. Što znači da mu voda u kraćem kontaktu ne može ništa. Niti znoj. Isprobali smo sat na direktnom suncu i iznenadili se kvalitetom i oštrinom prikazivanja informacija na dodirnom ekranu od 1,3 inča. Izbornik je preveden na hrvatski jezik tako da niti to nije prepreka za korištenje.

 

 

Navečer smo legli spavati sa satom, a ujutro nam je sat izračunao kako smo spavali. Zgodan podatak koji nismo znali. Na satu smo imali notifikacije i za dolazne pozive, mogli smo odbiti poziv koji u tom trenutku ne želimo prihvatiti, a na ekran sata stižu nam i druge obavijesti, o e-mail pošti, na primjer. Zgodno je što sami biramo vrstu notifikacija koje nam dolaze na sat, a možemo odabrati i jakost vibriranja odnosno isključiti vibriranje.

Naravno, na ekranu se mogu izmjenjivati lica sata tako da svaki dan možemo imati neki drugi dizajn. Vrlo je bitno za istaknuti i dugotrajan rad baterije koja može potrajati i do 15 dana, ovisno koliko vrsta notifikacija primamo na sat te o broju mjerenja koja obavljamo tijekom dana i noći.

Spomenimo još dvije zanimljive funkcije – ako zagubimo sat negdje u stanu vrlo lako ćemo ga pronaći pomoću pametnog telefona, a uz lagano mahanje satom možemo okinuti i fotografiju kamerom na uparenom pametnom telefonu. Znate što je najbolje? Nismo vam baš sve otkrili, dio ćete sigurno sami otkriti nakon kupnje sata.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This