Select Page

Mnogi kupuju pametni telefon kod mobilnih operatora, ali najbolje rješenje je kupnja u trgovini, bez ikakvih ugovora

 

Ne samo što ste vezani ugovorom na 24 mjeseca nego ćete dobiti i vrlo često beskorisni softver (bloatware) na pametnom telefonu kojeg ste kupili nakon što ste vidjeli odličnu reklamu kod mobilnog operatora. To podrazumijeva razne servise koje ne koristite, ali te se aplikacije vrlo često niti ne mogu izbrisati odnosno deinstalirati s telefona. Smetat će vam u radu jer će biti aktivne u pozadini, a to znači ne samo zauzimanje resursa telefona, zauzimanje memorije nego i veću potrošnju baterije.

Vezanjem na 24 mjeseca nećete imati mogućnost promjene mobilne tarife pa ukoliko se pojave nove opcije vi ćete morati čekati istek vašeg ugovora. Najčešće se pametni telefoni reklamiraju s djelomičnim iznosom kojeg ćete platiti – iskazuje se mjesečna rata, ali prilikom kupnje telefona vrlo često morate platiti 1000 pa i više kuna jednokratno. Naravno, morat ćete platiti i tarifu, a tu vrijedi jednostavno pravilo: skuplja tarifa donosi povoljniju cijenu telefona odnosno jeftinija tarifa znači veći iznos mjesečne rate.

 

 

Kupite li mobilni telefon u slobodnoj prodaji, poput meanIT Smartphone X3, a pri tome ističemo i da će telefon biti otključan za korištenje na sve mreže, moći ćete ne samo mijenjati svoju tarifu nego i prenijeti svoj broj kod drugog telekom operatora. Pri tome ćete u potpunosti zadržati svoj broj i ne morate nikome javljati da ste napravili promjenu. Telefon možete u trgovini kupiti također na rate, pa čak i na više od 24 rate, ukoliko vam to bude odgovaralo.

Mobilni operatori nude otključavanje telefona nakon određenog perioda, ali morat ćete ih kontaktirati i sami obaviti proceduru otključavanja na sve mreže ili otići u servis.

Svakih nekoliko mjeseci trebali biste na svoj telefon dobiti nadogradnju softvera, ukoliko to želite i odaberete u postavkama uređaja. Nadogradnje donose nove funkcionalnosti, ali i veću sigurnost. „Slobodni uređaji“, odnosno kupljeni u slobodnoj prodaji, vrlo brzo će dobiti novu verziju Androida, a uređaji kupljeni kod mobilnih operatora najprije moraju proći nadogradnju kod samog telekom operatora pa tek onda dolazi nadogradnja.

 

 

Novi model meanIT Smartphone X3 nudi i mnoge druge benefite:

• mogućnost vađenja i zamjene baterije, bez odlaska u servis
• gratis silikonsku masku u pakiranju
• 3,5 mm ulaz za slušalice
• dual SIM način rada
• proširenje memorije s microSD karticama
• Android 11 Go edicija radi brže nego standardni Android
• kvalitetan IPS zaslon od 5,5 inča

 

Pin It on Pinterest

Share This