Select Page

Prije ćemo provjeriti jesmo li sa sobom ponijeli mobitel nego što ćemo provjeriti jesmo li zaključali vrata. Slično je i s punjačima koji život znače.

 

Čovjek ne može živjeti bez kisika, a mobiteli bez električne energije. Neki od nas pune ih svaki dan i po nekoliko puta, nekima je jednom dnevno dovoljno dok oni manje ovisni s mobitelom i velikom baterijom poput meanIT Smartphone C4 i Smartphone C41 punjač neće koristiti i po tri dana.

 

meanIT Smartphone C4 može se pohvaliti s baterijom kapaciteta od 4000 mAh

 

U kutiji s mobitelom, bilo običnim ili pametnim, dobit ćete kućni punjač i kabel dužine oko jedan metar. Ali, to je samo jedan od dostupnih punjača u domaćim trgovinama – u vozilu ćemo koristiti auto punjač, u pokretu imamo prijenosni punjač odnosno power bank dok kod kuće i na poslu imamo još jednu odličnu opciju, a to je kabel za punjenje dužine dva ili tri metra. Pronašli smo brandirane meanIT kabele za Android i iPhone pametne telefone odlične kvalitete koji se spajaju na bilo koji adapter za punjenje.

 

meanIT kabeli dužine 2 i 3 metra, za iPhone i Android pametne telefone

 

Kad kupujete auto punjač, pripazite na izlaznu snagu jer bi se moglo dogoditi da vaš pametni telefon s baterijom od 3000 mAh punite satima i satima. Ukoliko na pametnom telefonu koristite navigiranje, s auto punjačem slabe izlazne snage nećete čak moći niti nadopuniti bateriju u postotku koliko će se trošiti. Dakle, ako vaš originalni kućni punjač ima izlaznu snagu (na punjaču piše Output) od 1 A, a auto punjač nudi maksimalno 0,5 A, trebat će vam dvostruko više vremena da se baterija napuni. Podržava li auto punjač istovremeno punjenje dva uređaja, snaga će se dijeliti na ta dva uređaja koji se pune.

meanIT auto punjač s 2 USB priključka

Budite oprezni i s kućnim punjačima s mogućnošću istovremenog punjenja dva uređaja, i kod njih vrijedi pravilo da se istovremenim spajanjem dva uređaja ukupna snaga smanjuje. Najčešće jedan uređaj koristi nešto veću snagu, recimo 2,1 A dok drugom preostaje 1 A.

 

meanIT Smartphone C1 je dual SIM Android telefon, a prednja i stražnja kamera imaju LED bljeskalicu

 

Danas bi svaki vlasnik pametnog telefona morao obavezno imati power bank odnosno prijenosnu bateriju koja se koristi za punjenje mobitela u pokretu, a nakon što se isprazni dovoljno ju je samo ponovo napuniti. Ukoliko je baterija vašeg pametnog telefona kapaciteta 2000 mAh, poput nevjerojatno cijenom povoljnog meanIT Smartphone C1, a power bank ima kapacitet 3000 mAh, bateriju svojeg mobitela moći ćete napuniti samo jednom. Stoga birajte powerbank većeg kapaciteta kako biste imali dovoljno struje za barem dva punjenja. U domaćim smo trgovinama pronašli prijenosni punjač od 5200 mAh, a koji je istovremeno i Bluetooth zvučnik. U pakiranju s punjačem dobit ćete gratis trostruki kabel za punjenje triju različitih vrsta uređaja – punjenje microUSB, 30-pin iPhone 3 i 4, 8-pin iPhone 5 i 6 te Apple iPod.

 

meanIT prijenosni punjač Power Bank 5200mAh i BT zvučnik s dodatnim kabelima

Power bank meanIT s adapterom za punjenje raritet je na hrvatskom tržištu. Ima kapacitet od 4000 mAh, uz LED lampu i indikator kapaciteta

 

Na tržištu se i putem raznih stranih web trgovina nude vrlo jeftini punjači, dugački kabeli za punjenje i power bankovi. Uz povoljnu, primamljivu cijenu dobit ćete punjač (adapter) upitne kvalitete i snage koji se vrlo često pregrijava, otpor žice u dužim kabelima je velik pa kabel ne propušta dovoljno struje i punjenje traje satima i satima. I sami smo se u to uvjerili nakon kupnje jednog takvog kabela od dva metra – punjenje baterije telefona trajalo je od 9 sati ujutro pa sve do 16 sati popodne. Jeftini power bankovi već nakon desetak punjenja primjetno gube na kapacitetu. Pazite što kupujete. Na ovom linku možete pogledati ponudu kvalitetnih power bankova.

 

meanIT bežični punjač bežično puni najpopularnije pametne telefone današnjice

 

Na kraju ćemo spomenuti pametne telefone s bežičnim punjenjem baterije. Radi se o podršci za standard Qi, a ova se dvoslovna oznaka čita “Či“. Iako na tržištu nema velikog broja modela telefona, to je tehnologija koja će u skoroj budućnosti biti zastupljena sve češće, a istovremeno i sve više novih automobila dolazi s podrškom za bežično punjenje baterije te telefon samo položimo i baterija se koristeći indukciju nadopunjava. Inače, u Hrvatskoj možete kupiti radne stolove za ured i noćne ormariće za spavaću sobu u kojima su ugrađeni bežični punjači.

Pogledajte kako se pametni telefon puni preko bežičnog punjača meanIT:

 

Pin It on Pinterest

Share This