Select Page

Naše mame koje su nas donijele na svijet imaju svoj dan – Majčin dan svake se godine obilježava druge nedjelje u svibnju.

 

Davne 1865. godine Ann Reeves Jarvis organizirala je susret majki na kojem su one razgovarale o aktualnim događajima. 40 godina kasnije Ann je preminula, a njezina kćerka Anna Jarvis je u Graftonu u Zapadnoj Virdžiniji početkom svibnja 1908. godine osnovala Memorial Mothers Day Meeting. Kupila je 500 bijelih karanfila kako bi izrazila ljubav prema svojoj preminuloj majci te je cvijeće u mjesnoj crkvi podijelila prisutnim majkama. Pokrenula je inicijativu za proglašenje državnog praznika u čast majki. 1909. godine u 45 američkih država obilježavao se majčin dan, a američki predsjednik Woodrow Wilson 1914. proglasio je Majčin dan nacionalnim praznikom. U godinama koje su uslijedile mnoge europske zemlje su prihvatile ovu inicijativu i tako odale priznanje majkama.

U mnogim se komunističkim zemljama, pa tako i u nekadašnjoj Jugoslaviji, Majčin dan obilježavao 8. ožujka na Međunarodni dan žena. Uz Majčin dan, obilježava se i Očev dan – u Hrvatskoj se slavi treće nedjelje u lipnju.

 

Što pokloniti najdražoj mami za Majčin dan?

 

Mnogi će Majčin dan obilježiti znakom pažnje – može to biti cvijeće, ulaznica za kazalište, slatki poklon, a mi uz izjavu “mama, volim te” predlažemo zanimljive gadgete koji neće opteretiti vaš džep. Možda je baš sad pravo vrijeme za zamjenu mobitela kojeg mama ili baka koriste već nekoliko godina, a niti baterija više ne traje kao nekada pa se često mora posezati za punjačem. Poklon za pamćenje mogao bi biti i tablet.

meanIT Smartphone C41

 

Idealnim poklonom čini nam se zlatna inačica pametnog telefona meanIT Smartphone C41. Još ako vaša mama ima 41. godinu, poklon ne može biti idealniji. Uz zlatnu boju, koja ide uz zlatne godine, mami će dobro doći smartfon s baterijom kapaciteta od čak 4000 mAh. Mama će svojim prijateljicama sigurno s ponosom pokazati stražnju stranu meanIT Smartphonea C41 na kojoj se nalazi dvostruka kamera. Mama će biti u trendu, uz dual SIM mobitel s kvalitetnim IPS ekranom od 5 inča. Ne morate brinuti o zaštiti telefona jer meanIT uz ovaj mobitel poklanja zaštitnu masku.

 

meanIT Tablet C10 i meanIT Tablet C11

 

Novost na hrvatskom tržištu su Android tableti meanIT C10 i C11. Oba modela omogućuju komotan i ugodan pogled na virtualni svijet putem 10,1-inčnog IPS ekrana, a Android pokreće četverojezgreni čipset. Tableti imaju prednju i stražnji kameru pa mama ili baka uz instalirani Skype mogu komunicirati i video pozivima. U tablet se može umetnuti SIM kartica tako da nije vezan samo uz kućni Wi-Fi ili onaj u kafiću nego se može koristiti bilo gdje. Baterija od 5000 mAh puni se dugačkim kabelom od dva metra, što je na hrvatskom tržištu prava rijetkost – utičnica više ne mora biti pored fotelje.

Pin It on Pinterest

Share This