Select Page

Čistoća je pola zdravlja, kaže stara poslovica, ali neki Europljani baš i ne mare previše za to, pokazuju statistički podaci

 

Vjerojatno vas zanima u kojim se europskim zemljama najčešće i najrjeđe peru ruke nakon toaleta. Iznenadit ćete se podacima, to je sigurno. Na tragu koronavirusa, uz kojeg se preventivno svakodnevno ponavlja da je potrebno prati ruke, možda se također neki zaključak može donijeti, na osnovi sljedećih podataka.

Europa se priprema za veliki napad virusa koji prijeti globalnom blokadom, otkazivanjem ne samo rock koncerata, Mobile World Congressa u Barceloni, sajma automobila u Ženevi i sajma turizma u Berlinu nego i daleko težim posljedicama za ljudski rod. Hrvatska, Austrija, Švicarska i Grčka svakodnevno prijavljuju nove slučajeve osoba koje su putovale u sjeverni dio Italije.

Zbog toga je svakodnevna higijena izuzetno bitna. WIN/Galup International objavio je podatke o higijeni nakon izlaska iz toaleta, a na dnu te neslavne ljestvice je Nizozemska (podaci su stari nekoliko godina, nisu najnoviji, ali su ipak reprezentativni). Kažu da se u mnogim europskim gradovima vrlo često može vidjeti ljude kako tijekom noćnog izlaska izlaze iz toaleta, bez zaustavljanja ispred umivaonika.

Uglavnom, Nizozemci su europska nacionalnost u kojoj, prema istraživanju, samo 50 posto ljudi pere ruke sapunom i vodom nakon nužde. Po ovom pitanju vrlo loše stoje i naši susjedi Talijani koji upravo proživljavaju najgore trenutke uzrokovane koronavirusom. 57 posto njih ne pere ruke odnosno samo 43 posto ih to obavi.

Vrlo nisko stoje još neke nacije: Španjolci 61 posto, Francuzi 62 posto, Rusi 63 posto, Austrijanci 65 posto, Poljaci 68 posto. Nešto su bolji Slovaci (71 posto), Bugari 72 posto, Švicarci 73 posto, Irci 74 te Britanci 75 posto. Nijemci su daleko bolji po tom pitanju – 78 posto ih pere ruke. 84 posto Rumunja je svjesno toga, 85 posto Portugalaca i Crnogoraca pazi na taj detalj.

 

 

Gdje je Hrvatska? Podaci pokazuju da 83 posto hrvatskih građana, a isto toliko i Slovenaca i Mađara, pazi na higijenu ruku. Za jedan posto više su higijenski svjesniji Srbi (84 posto). Pri samom vrhu su Turci (94 posto), ali najčešće se u Europi ruke peru u susjednoj nam Bosni i Hercegovini. Jeste li iznenađeni?

Pazite li na čistoću svojih mobitela i gadgeta? Očistite li s vremena na vrijeme kućište ili operete zaštitnu masku? Možda vam se pranje mobitela ne čini kao dobra ideja, što u većini situacija i nije, ali zato možete što češće oprati zaštitnu masku. Nemate zaštitnu masku na svojem mobitelu?

Možda je jedan od razloga taj što u kutiji, prilikom kupnje, niste dobili masku, a kasnije ju niste stigli kupiti. Uz pametne telefone meanIT dolaze gratis zaštitne maske, a dobit ćete ih uz meanIT Smartphone C1 i Smartphone C12, dual SIM Android telefone s ekranom od 5 inča i prednjom kamerom s LED bljeskalicom te baterijom od 2000 mAh.

 

meanIT Smartphone C1 i meanIT Smartphone C12

 

Zaštitna maskica u pakiranju dolazi i uz meanIT Smartphone X1 također s ekranom od 5 inča, ali i Android Go edicijom koja bez problema funkcionira s manje radne i interne memorije, a samim time je i cijena uređaja povoljnija. Model meanIT Smartphone X2 s ekranom od 5,5 inča u omjeru 18:9 također ima ovu verziju operativnog sustava te maskicu u pakiranju.

 

meanIT Smartphone X1 i meanIT Smartphone X2 najnoviji su modeli na hrvatskom tržištu

 

Poklon zaštitna maska dolazi i uz pametne telefone s dvostrukom stražnjom kamerom od 8 + 2 megapiksela te baterijom kapaciteta 4000 mAh – crni meanIT Smartphone C4 i meanIT Smartphone C41 u šampanj boji kućišta dolaze s proširivom memorijom putem microSD kartica.

 

meanIT Smartphone C4 i meanIT Smartphone C41

 

Još izdašnije pakiranje nudi meanIT Smartphone X6, 4G Android smartphone sa Sonyjevom stražnjom kamerom u kombinaciji 13 + 2 megapiksela, prepoznavanjem lica, senzorom otiska prsta, baterijom od 3200 mAh i brzim punjenjem. U kutiji s modelom X6, bilo u crnoj ili zlatnoj boji, dobit ćete ne samo silikonsku zaštitnu masku nego i kaljeno staklo te visokokvalitetne slušalice.

 

meanIT Smartphone X6 u pakiranju uz kvalitetne slušalice donosi gratis zaštitnu masku i kaljeno staklo

Pin It on Pinterest

Share This