Select Page

Prošlo je 40 godina od predstavljanja prvog Walkmana. Navikli smo se glazbu slušati na svakom mjestu, u bilo koje vrijeme

 

Prije točno 40 godina, 1. srpnja 1979. godine, Sony je predstavio prvi Walkman. Do tada su prijenosne kasetofone uglavnom koristili novinari. Sonyjev Walkman promijenio je svijet. Imao je oko pola kilograma mase, a koštao je oko 200 američkih dolara.

Iz današnjeg gledišta, teško je zamisliti kako prije 40 godina nije bilo moguće slušati glazbu privatno, dok smo se nalazili u javnosti. Postojali su načini da se glazba ponese sa sobom – na tranzistorskim radio uređajima, na uređajima u automobilima, ali su pri svim situacijama i ostali oko vas morali slušati glazbu. Walkman je omogućio privatno slušanje čime je glazba postala dio naših života.

 

 

Izum Walkmana promijenio je način na koji slušamo glazbu, a iako su kasnije i mnogi drugi brandovi imali svoju verziju prijenosnog kasetofona, naziv Walkman je ostao za sve te uređaje. Ubrzo su i cijene počele padati. Iako će se današnjim generacijama Walkman činiti smiješnim, taj uređaj je ostavio svoj trag i usmjerio način na koji slušamo glazbu.

40 godina nakon Walkmana potrošači su se naviknuli glazbu slušati bilo kad, bilo gdje. I kod kuće, i na poslu, i dok trče, u šetnji, dok uče pa i dok spavaju. IFPI Music Consumer Insight Report je objavio gdje se glazba najčešće sluša:

 

 

Danas glazbu ne slušamo s kaseta nego u digitalnom obliku najčešće putem pametnih telefona, a slušalice su bile i ostale vrlo bitan element. Bilo da se radi o žičanim ili bežičnim, svi žele što veću kvalitetu, za što manje novca. Istražili smo koje slušalice dostupne na hrvatskom tržištu zadovoljavaju ovim uvjetima, a da je pri tome zadovoljena i vrlo bitna stavka dizajna, uz kvalitetu izrade, kvalitetu zvuka i cijenu.

Stereo bežične slušalice meanIT B10, meanIT B11 i meanIT B12 dostupne u crnoj, crvenoj i plavoj boji rade u radijusu do 10 metara, na čekanju će s baterijom kapaciteta 60 mAh izdržati do 100 sati. Reprodukcija glazbe traje tri sata, a uz ugrađen mikrofon za razgovor preko mobitela vrijeme s jednim punjenjem je oko dva sata. Slušalice podržavaju A2DP, imaju microUSB konektor za punjenje, ergonomski dizajn, premium zvuk. S meanIT bežičnim slušalicama možete i trčati tako da su idealne za sve uvjete, bilo da radite na poslu, učite, usisavate stan, šećete psa.

 

meanIT bežične slušalice B10, B11 i B12

 

Bluetooth slušalica meanIT MH370 primarno je namijenjena telefoniranju, može raditi s dva uređaja istovremeno, ali se ova samo 9 grama lagana slušalica može koristiti i za slušanje glazbe. Omogućuje do 5 sati slušanja glazbe, a razgovarati je moguće do 6 sati. Na čekanju će izdržati do 120 sati, a zatim se baterija kapaciteta 80 mAh puni preko microUSB konektora.

 

Bluetooth slušalica meanIT MH370

 

meanIT IN EAR univerzalne slušalice s mikrofonom povoljne su cijenom, namijenjene su za pametne mobitele, klasične mobitele s 3,5 mm konektorom, a preko mikrofona se može i telefonirati. Odlikuju se stereo zvukom sa snažnom bas komponentom, odlično prianjaju u slušnom kanalu te imaju redukciju vanjskih zvukova.

 

meanIT univerzalne slušalice

 

Još jedan model žičanih slušalica privlači pozornost – meanIT univerzalne slušalice IN-EAR također imaju redukciju vanjskih zvukova, ergonomski su oblikovane za ugodno višesatno korištenje, a stereo zvuk dolazi sa snažnom bas komponentom.

Crne i bijele meanIT univerzalne slušalice s mikrofonom svidjet će se svima onima koji traže flat kabel koji se ne zapliće, a spajaju se na sve uređaje koji imaju 3,5 milimetarski konektor. Uz integriran mikrofon moguće je razgovarati i odgovarati na telefonske pozive.

Pin It on Pinterest

Share This