Select Page

Prije nekoliko dana čestitali smo si „Novu“, ali i „novu“ godinu. I dok će jedni sve najbolje želje zaželjeti pisanjem prvog velikog slova drugi će vam ipak zaželjeti zdravlje, sreću i veselje pisanjem malog slova.

 

Naime, ako napišete „Sretna Nova godina“, vaša se želja odnosi samo na jedan dan u godini, na 1. siječnja jer je tada državni praznik. Ali, ako napišete „Sretna nova godina“ to znači da osobi želite sreću u svih 365 dana u godini.

Još jedno pravilo zbunjuje mnoge, a to je pisanje riječi „vi“ odnosno „Vi“. Kad se pismenim putem obraćate samo jednoj osobi, i to s osobitim poštenjem, onda možete napisati „Vi“, a u svim drugim situacijama potrebno je pisati riječ „vi“ s malim početnim slovom.

S novom godinom mnogi donose odluke kojima žele promijeniti svoje navike, ali i žele nešto novo u svojem životu. Mi smo istražili koji su to novi mobilni uređaji koji dolaze u novoj 2019. godini i sigurno će osvojiti vaša srca.

Pametni satovi i pametne narukvice aktualni su i primamljivi i u 2019. godini, a uz postojeće modele meanIT M5 i meanIT M6 koji su tijekom 2018. godine bili izrazito popularni dolaze i dva nova modela.

meanIT SmartWatch M7 moći ćete upariti sa svojom odjećom i stilom jer u pakiranju dolazi dodatna narukvica u drugoj boji. S pametnim satom M7 moći ćete znati koliko ste prešli koraka, koliku ste udaljenost prevalili ali i koliko ste kalorija potrošili. Ujutro kad se probudite znat ćete kako ste spavali, jeste li imali tvrd ili mekan san, a ukoliko na poslu predugo sjedimo sat će nas upozoriti da je vrijeme da se prošećemo.

 

meanIT SmartWatch M7 s plavom i crvenom narukvicom

 

Možemo preko ekrana osjetljivog na dodir provjeriti i broj otkucaja našeg srca. Jeste li znali da ženama srce brže radi nego muškarcima? Žensko, koje je i lakše za 60 grama od muškog, u prosjeku radi 78 do 82 otkucaja u minuti dok muško u prosjeku „kuca“ 70 do 72 puta u minuti.

meanIT SmartWatch M8, uz sve nabrojano za M7, informira o pristiglim porukama i pozivima, ima alarm, a omogućuje upravljanje kamerom na uparenom pametnom telefonu. Ekran je TFT dijagonale od 0,96 inča, ima ugrađen G senzor za pokrete, a u pakiranju dolazi dodatna narukvica.

 

meanIT SmartWatch M8 je prava pametna narukvica

 

Trebate li mobitel s velikim znakovima, s pravim i velikim tipkama, a da ne morate razmišljati o zaključavanju tipkovnice kako se ne bi sam aktivirao, tada će vam biti zanimljiv meanIT F60 Slide. Ima ekran od 2,8 inča, 0,3-megapikselnu kameru, LED svjetlo za osvjetljavanje prostora oko vas, FM radio, te prima dvije SIM kartice. Odlična funkcionalnost je SOS tipka s kojom ćete na jednostavan način uspostaviti telefonski poziv u slučaju neke opasnosti ili nužde.

 

meanIT F60 Slide s baterijom od 1000 mAh

 

Novi modeli bežičnih stereo slušalica s ugrađenim Bluetoothom su meanIT B10, B11 i B12, a osim što možete birati boju (crvena, plava, crna) uživat ćete u lakoći korištenja te slušanju glazbe s vašeg pametnog telefona kao što je meanIT Smartphone X6. Naravno, uz ugrađen mikrofon vaši razgovori će biti praktičniji, bilo u vožnji, pri šetanju ili ležanju.

 

meanIT bežične slušalice B10, B11 i B12

 

Nova 2019. godina bit će zanimljiva, a ovo je samo dio novih gadgeta i uređaja koje možete očekivati u aktualnoj godini.

Pin It on Pinterest

Share This