Select Page

Zamislite da nešto vidite, ali to ne postoji. To su Potemkinova sela, koja mnogi grade oko sebe

 

Ruski vojskovoda i knez Grigorij Aleksandrovič Potemkin u vrijeme Rusko-turskog rata 1787.-1792. postao je namjesnik novoosvojenih krajeva Krim i priobalje Crnog mora. Međutim, taj čovjek nije ništa radio i nije tamo ništa napravio. Iako je uživao veliko povjerenje nakon svojih ratnih uspjeha.

Ruska carica Katarina II najavila je prolazak kroz predjele kojima je upravljao Potemkin. Kako bi lažno prikazao brzu i uspješnu obnovu, Potemkin je po opustjelim stepama južne Rusije izgradio lažna sela u kojima su bili lažni seljaci. Čak je i stada namještao te ih po potrebi premještao na nove lokacije.

Carica je na svojem putu do Krima prošla pored lažnih sela, a Potemkinova sela su od tada fraza za nešto što u stvarnosti ne postoji. Sve što je privid i opsjena. Naravno, i carica i njezina pratnja su sve to uočili.

Da su u to vrijeme postojale VR naočale, carica ne bi shvatila Potemkinovu podvalu. Upravo su VR naočale gadget koji će vam pokazati virtualnu stvarnost, ali i pravu stvarnost.

 

meanIT VR1 virtual reality naočale

 

MeanIT VR1 virtual reality naočale kompatibilne su s Windows, Android i iOS uređajima. Dakle, svoj pametni telefon, poput meanIT Smartphone X6, smjestite u kućište ovog popularnog gadgeta i možete krenuti u razne avanture. Uz gledanje 3D filmova i različitih VR aplikacija moguće je igranje igara, a maksimalni kut gledanja je 102°.

VR naočale prihvaćaju pametne telefone od 4,5 do 6 inča, imaju podesivu fokalnu udaljenost, fleksibilni podesivi remen. Ugrađena je akcijska tipka, objektivi su izrađeni od kvalitetne plastike i izuzetno su lagani. Naočale posjeduju kotačić za podešavanje fokusa i razmak zjenica.

I drugi model meanIT VR2 virtual reality naočale nudi sve mogućnosti kao i VR1, ali imaju i stereo slušalice. Za potpunu kompatibilnost igranja pojedinih igara, pametni telefon mora imati ugrađen žiroskop.

 

meanIT VR2 virtual reality naočale

 

Pin It on Pinterest

Share This