Select Page

Iako se početkom siječnja donose mnoge odluke koje bi nam trebale donijeti nešto bolje u životu, siječanj je ipak mnogima depresivan mjesec, a od 31 dana jedan je ipak najdepresivniji.

 

Blue Monday je poznata pjesma grupe New Order iz 1983. godine, a 22 godine kasnije isti se naziv koristi i za najdepresivniji dan u godini. Naime, 2005. godine je turistička agencija Sky Travel osmislila naziv Blue Monday te ga iz marketinških razloga nazvala najdepresivijim danom koji, prema njima, pada na drugi ili treći ponedjeljak u siječnju. Iako je mnogima svaki ponedjeljak u godini depresivan 🙂

Ako vas detaljnije zanima taj najdepresivniji dan u godini, razlog nije samo želja turističke agencije da poveća obujam svojeg posla nego tu ima ipak nešto dublje. Sky Travel je izračunao kako je na sjevernoj zemljinoj hemisferi, uz njihovu jednadžbu, baš 24. siječnja 2005. godine bio najteži za većinu ljudi. Ali, ovisno o godini, može to biti i drugi ponedjeljak, pa čak i četvrti ponedjeljak u siječnju.

 

 

Formula za izračunavanje najdepresivnijeg dana u godini u obzir uzima mnoge faktore, uključujući vremenske uvjete, koliko smo dužni i koliko smo sposobni za plaćanje svojih dugova (zbog prevelikog blagdanskog trošenja u prosincu), zatim proteklo vrijeme od Božića, vrijeme od neuspjelih novogodišnjih odluka, koliko je niska ili visoka razine motivacije, ali i osjećaj potrebe da se nešto poduzme i promijeni u životu.

Ove godine bi najdepresivniji dan trebao biti 14. ili 21. siječnja pa kako se ne biste doveli u situaciju da padnete u duboku depresiju, mi smo vam unaprijed pripremili „lijek“. Inače, postoji i najsretniji dan u godini, a kad dođe vrijeme i o njemu ćemo vas obavijestiti.

Ukoliko ste se previše novčano istrošili u prosincu, to je znak da u siječnju morate „povući ručnu kočnicu“, ali kako je danas nemoguće živjeti a da se istovremeno ne troši novac, kako ne biste zapali u dublju depresiju jer mnogi rješenje pronalaze u još većem trošenju novca mi smo istražili kako da ipak i dalje trošite, ali da ne uđete u minus.

 

meanIT Smartwatch M6 je Android i iOS kompatibilna pametna narukvica

 

Vjerojatno ste za blagdane dodali barem dvije kile viška, ali sada je vrijeme za skidanje i vraćanje na staru kilažu – možete krenuti u teretanu ili na fitness, što znači da morate pronaći i vrijeme za tu aktivnost. Hoćete li imati dovoljno motivacije? Za iznos manji od mjesečne članarine u fitness klubu možete nabaviti fitness pametnu narukvicu meanIT SmartWatch M6 te uz nju trenirati. Na svoj pametni telefon meanIT Smartphone X6 u zlatnoj ili crnoj boji kvalitetnog aluminijskog kućišta preuzmite aplikaciju DroiHealth i pratite koliko ste svaki dan potrošili kalorija, koliku ste udaljenost prešli. Možete pratiti sve svoje aktivnosti i postaviti neke ciljeve, recimo da ćete svaki dan prepješačiti 10.000 koraka. Usput pratite i koliko vam otkucaja radi vaše srce.

 

Odlazak do trgovine uz romobil je postao pravo zadovoljstvo

 

Do posla se možete šetati, a ne voziti automobilom ili tramvajem, a razmislite i o nabavci romobila kojeg ćete po potrebi koristiti i za električni pogon – meanIT električni romobil e80 uz povoljnu cijenu i malu potrošnju energije omogućuje brzinu do 25 km/h, uz autonomiju prijeđene udaljenosti od 7 do 20 km. Malo se odgurujte s romobilom, malo se vozite na struju. Dobro će doći i kao atrakcija vašoj djeci te za odlazak do pekare ili trgovine. Ipak, pekaru preskočite, ako želite skinuti kilograme.

 

meanIT F30 Flip i meanIT F50 Flip su preklopni dual SIM mobiteli s kamerom i proširivom memorijom

 

Ako ste se umorili od stotinjak dnevnih notifikacija s Facebooka, Instagrama, iz raznih WhatsApp grupa, pristiglih emailova i želite malo mira u životu jer za provjeru elektronske pošte imate računalo na poslu i po potrebi kod kuće, možda je vrijeme za povratak s pametnog telefona na obični mobitel s tipkama. Mobitel na kojem ćete i bez gledanja moći natipkati SMS poruku, ukoliko se nekome morate javiti, a nećete morati niti razmišljati o svakodnevnom punjenju baterije. U ponudi meanIT-a smo pronašli čak 11 različitih modela pa možete birati između preklopnih meanIT F30 Flip i meanIT F50 Flip, seniorskog meanIT Senior III dostupnog u crnoj, crvenoj i bijeloj boji, ako se osjećate poput veterana onda odaberite meanIT Veteran IV. I depresija će nestati, poput pahuljica snijega koje se rastope već u zraku.

 

meanIT Senior III dolazi s velikim tipkama i znakovima za lakše čitanje, ima FM radio sa zvučnikom, LED svjetiljku i
SOS tipku

 

meanIT Veteran IV ima foto imenik do 8 kontakata, FM radio, LED svjetiljku, kameru, SOS tipku…

Pin It on Pinterest

Share This