Select Page

Kineski kalendar koristi se uglavnom samo u Kini i to za obilježavanje tradicionalnih kineskih praznika kao što je Kineska nova godina. Uz jednu aplikaciju možete razgovarati s Kinezima, bez da znate ijednu riječ kineskog jezika

 

Gregorijanski kalendar, kojim se koristimo i mi u Hrvatskoj, upotrebljava se svakodnevno u Kini, ali nezaobilazan događaj u životima vjerojatno većine Kineza je obilježavanje Kineske nove godine odnosno Proljetnog festivala. Uobičajeno je da se u to vrijeme (u siječnju ili veljači svake godine) milijuni Kineza zapute u svoje rodne gradove kako bi zajedno sa svojom obitelji proveli čak 15 dana. Smatra se srećom ako se Kineska nova godina dočeka u krugu obitelji i prijatelja.

 

 

Period je to u kojem mnoge kineske tvornice ne rade pa ako planirate bilo što naručiti od kineskih prodavača na Aliexpress ili eBay svakako pripazite da to obavite nešto ranije. Odlučite li robu naručiti u to vrijeme, kod mnogih trgovaca ćete dobiti upozorenje kako se roba može isporučiti tek nakon određenog broja dana. Odnosno, nakon što se radnici vrate u tvornice, nakon proslave kineske nove godine.

Kineska nova godina u 2021. započinje 12. veljače. Znak koji će obilježiti 4719. godinu prema kineskom kalendaru je metalni bivol. Smatra se da su osobe rođene u znaku bivola hrabre, marljive, odane i odlučne te imaju snažan karakter.

 

meanIT Senior 10 karakteriziraju kvalitetno kućište te velike tipke i jednostavnost korištenja

 

Crvena boja je obavezni detalj – ova boja privlači sreću i radost, ali i dug život te vitalnost. Možda je vrijeme za novi mobitel u crvenoj boji?! Ako ste poklonik mobitela s tipkama, model meanIT Senior 10 u crvenoj boji s velikim tipkama i velikim znakovima na ekranu te LED svjetiljka mogli bi vam osvijetliti put u novoj godini.

 

meanIT F29 u novoj crvenoj boji pozornost privlači i specifikacijama i dizajnom

 

Veliki kapacitet baterije od 1000 mAh nudi crveno izdanje mobitela meanIT F29 sa snažnim zvučnicima za reprodukciju glazbe. Ovaj klasični mobitel s tipkama ima FM radio tako da svoju omiljenu radijsku postaju možete slušati baš uvijek. Naravno, kao i drugi meanIT mobiteli, i ovaj model radi s dvije SIM kartice istovremeno.

Spomenuli smo metal uz bivola – razmislite o pametnom telefonu meanIT Smartphone X6 koji dolazi u kvalitetnom aluminijskom kućištu s ekranom dijagonale 5,99 inča uz vrlo mali rub. Na stražnjoj se strani nalazi dvostruka Sony kamera, a na prednjoj je strani selfie kamera smještena u donjem dijelu kućišta, ispod ekrana.

 

meanIT Smartphone X6 u crnoj i zlatnoj boji s dvostrukom Sony stražnjom kamerom ima ekran od 5,99” uz vrlo mali rub i omjer 18:9. Uz senzor otiska prsta nudi i otključavanje prepoznavanjem lica. U pakiranju ćete dobiti silikonsku zaštitu, kaljeno staklo i visokokvalitetne slušalice

 

Na meanIT Smartphone X6 možete instalirati Googleovu aplikaciju Prevoditelj (Translate) te putem nje prevesti bilo što s kineskog jezika. Uz upisivanje teksta (kojeg jednostavno možete kopirati iz nekog teksta u Prevoditelj) možete koristiti i svoj glas kako biste preveli neku riječ ili pojam s velikog broja različitih jezika.

Nađete li se oči u oči s Kinezom, u istoj aplikaciji pokrenite konverzaciju – telefon će simultano prevoditi sve što izgovarate na hrvatskom jeziku. Prevest će se sve što ste izgovorili i ispisali na ekranu, ali će se i pročitati na drugom jeziku. Dakle, Kinez će i pročitati i čuti prijevod na svoj jezik.

Zastanete li ispred trgovine s kineskom robom (ili se nađete u Kini) na kojoj ne nešto napisano na kineskom jeziku, jednostavno pokrenite Prevoditelj i odaberite kameru. Na ekranu će se sve automatski prevesti. Kao i s bilo kojeg drugog podržanog jezika. Odlična stvar!

 

Pin It on Pinterest

Share This