Select Page

Iako se dan muškaraca ne obilježava toliko dugo kao dan žena, sve je popularniji i prihvaća ga sve više muškaraca

 

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka još od 1909. godine. Iako postoji dan očeva, prije 20 godina pojavila se misao kako svi muškarci nisu istovremeno i očevi te je za 19. studenog odabran datum kad se, od 1999. godine i obilježava u mnogim zemljama svijeta.

Sve je krenulo u Trinidad i Tobagu, državi u blizini Venezuele, a ova dva južnoamerička otoka nalaze se u Karipskom moru te imaju nešto više od milijun stanovnika. Isticanjem i obilježavanjem dana muškaraca želi se dati naglasak na zdravlje muškaraca i dječaka, isticati pozitivne muške uzore, promicati spolnu ravnopravnost. Ne treba zanemariti niti podatak kako muškarci za četiri godine u prosjeku žive kraće od žena, češće su žrtve ubojstava i više su izloženi riziku samoubojstva.

Jerome Teelucksingh sa sveučilišta West Indies zaslužan je što se dan muškaraca obilježava kao međunarodni dan u 50 država svijeta, ali među njima nije i Hrvatska. Od nama susjednih zemalja obilježavaju ga Mađarska, Austrija i Italija, zatim u Francuskoj, Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji itd.

Ukoliko biste starijem muškarcu ili pak muškarcu koji ne želi pametan telefon s velikim ekranom željeli nešto pokloniti, naš je prijedlog najnoviji model mobitela meanIT Senior 10 koji je sa svojim karakteristikama čista desetka.

 

meanIT Senior 10 karakteriziraju kvalitetno kućište te velike tipke i jednostavnost korištenja

 

Dostupan u dvije boje, crnoj i crvenoj, ističe se velikim tipkama i velikim znakovima na ekranu u boji. Ono što će istaknuti Senior 10 u odnosu na druge mobitele svakako su dvije tipke ispod 2,4-inčnog ekrana na koje se mogu spremiti dva telefonska broja za brzo biranje i tako direktno pozvati osobu, bez traženja po imeniku.

Na stražnjoj se strani nalazi i SOS tipka koja omogućuje poziv u slučaju opasnosti, a također se može koristiti kao direktni, brzi poziv. Ovaj dual SIM mobitel nudi ugodan na dodir gumirani premaz, ima ugrađen Bluetooth i microSD utor za proširenje memorije. Preko njega možete slušati FM radio, a dobro će doći i kao svjetiljka uz ugrađenu LED-icu. Baterija je kapaciteta 800 mAh a prihvatljiva je i povoljna cijena mobitela meanIT Senior 10.

Pin It on Pinterest

Share This