Select Page

Tijekom svakog ljeta ljudi se izgube po planinama, a da su imali sa sobom mobitel sa SOS funkcijom sve bi bilo jednostavnije

 

Zamislite da padnete u dnevnoj sobi i zbog ozljede ne možete ustati i pozvati pomoć, ali da pored sebe imate mobitel vrlo lako biste pozvali pomoć. Postoje situacije u kojima imate mobitel ali se ne možete sjetiti broja hitne pomoći. Ili imate toliko snage da biste mogli pritisnuti samo jednu tipku.

Upravo tu jednu tipku nude mobiteli meanIT. SOS tipka nalazi se na stražnjoj strani mnogih modela hrvatskog branda poznatog po kvalitetnim klasičnim mobitelima čije baterije traju daleko duže nego na mnogim pametnim telefonima.

Dovoljno je samo pritisnuti tipku na mobitelu i istog trenutka će se pozvati pomoć. Može to biti broj 112, 192 ili broj od sina, unuka, kćerke, susjeda. Možete spremiti do pet brojeva telefona pa ako se nitko ne javi na prvi postavljeni SOS broj, automatski će se pozvati sljedeći. Sve dok se netko ne javi s druge strane.

 

meanIT Senior IV ispod ekrana ima M1 i M2 memorije za direktno biranje

 

Ista se funkcionalnost može koristiti i za osobe koje se teže snalaze s korištenjem mobitela. Možete postaviti svoj broj telefona na SOS funkciju i svaki put će vas se moći jednostavno dobiti. Bez traženja imena u imeniku, bez utipkavanja broja preko tipkovnice kojeg ste zapisali na papirić…

U crnom izdanju meanIT Senior IV dolazi s dodatnim stolnim stalkom za punjenje, ali i za postavljanje mobitela dok se ne koristi, a uz SOS funkcionalnost nudi velike tipke i znakove za lakše čitanje na ekranu od 5,9 cm (2,31 inča) dijagonale. Ima LED svjetlo, FM radio, Bluetooth te kameru.

 

meanIT Veteran 1 u bijeloj, crnoj i crvenoj boji te s baterijom od 600 mAh

 

Ako tražite mobitel s tipkama u nekoj drugoj boji, meanIT Veteran 1 dostupan u crvenoj, bijeloj i crnoj boji uljepšat će vam dan, a isto to možete učiniti i svojim prijateljima pozivanjem preko prve ili druge SIM kartice. Dakle, možete jedne prijatelje zvati preko jednog broja telefona, a druge preko drugog. Mnogi imaju dvije SIM kartice iz više razloga:

– žele štedjeti prilikom poziva u druge mobilne mreže
– žele imati tajni broj telefona kojeg ne daju svima nego samo određenim osobama
– žele u jednom mobitelu imati SIM karticu druge države, ukoliko često idu u roaming ili žive u pograničnoj zoni
– žele svoj privatni broj zadržati, nakon što su dobili SIM karticu od tvrtke u kojoj rade.

 

meanIT Senior IV

meanIT Senior IV

 

SOS (kombinacija · · · — — — · · ·) označava tri slova Morseovog koda, a radi se o odašiljanju kratkih i dugih signala kojima se poziva u pomoć. Od 1. srpnja 1908. godine u svijetu je usvojen ovaj signal za pomoć. Prije njega koristio se CQD (— · — · — — · — — · ·), a prije njega CQ ( – · – · – – · – ) te su označavali uzbunu i moguću opasnost koja se telegrafski slala svim postajama u mreži. Međutim, kad je signal bio loš ova se kombinacija vrlo lako mogla zamijeniti.

SOS oznaku osmislili su i prvi koristili Nijemci, a zatim je ta kombinacija slova usvojena u cijelom svijetu. Samo deset dana od usvajanja (10. srpnja 1908. godine) signal SOS poslan je s broda Slavonia jer je bio u opasnosti. Brod je bio u vlasništvu kompanije Cunard, a dvije godine kasnije poruku je slao i brod Titanic dok je tonuo.

S mobitelima meanIT ne morate tipkati kako biste poslali SOS poruku s Biokova, na primjer ako se izgubite tijekom ovog ljeta. Dovoljno je samo pritisnuti tipku na stražnjoj strani mobitela.

Pin It on Pinterest

Share This