Select Page

Transport kontejnera iz Kine u Europu poskupio je gotovo tri puta, a kineski proizvođači povećavaju cijene ekrana i procesora

 

U razdoblju koje je ispred nas možemo očekivati poskupljenje elektronskih uređaja. Avionski i brodski prijevoz iz Kine poskupio je dva do tri puta, što će znatno utjecati na cijene uređaja u budućnosti. Istovremeno, zbog veće potražnje kineskih proizvođača koji na domaćem (kineskom) tržištu kupuju ekrane i procesore, došlo je do povećanja cijena ovih komponenti, što će se također preliti na konačne cijene uređaja u prodaji.

Novi uređaji stižu u domaće trgovine, a jedan potpuno novi model tableta u konačnici ipak nema višu cijenu, kad se sve zbroji. Uz više radne i interne memorije te veći kapacitet baterije meanIT Tablet X20 donosi i noviju verziju operativnog sustava Android 10 Go.

 

 

Uz poslovično nisku cijenu, po kojoj je poznat i prethodnik meanIT Tablet X10, tablet omogućuje korištenje s bilo koje lokacije – za razliku od mnogih drugih tableta na tržištu, X20 uz Wi-Fi spajanje omogućuje i korištenje SIM kartice. Spajanjem preko 3G mobilne mreže niste vezani za fiksnu lokaciju korištenja.

Dakle, Tablet X20 nije poskupio jer ćete dobiti dvostruko više radne i interne memorije. Novi model ima 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije proširive microSD karticama. Omogućit će mu lakši rad s aplikacijama, istovremeni rad s više aplikacija u pozadini, a sve u istom okruženju – preko velikog 10,1-inčnog ekrana.

 

 

Uz IPS matricu i manji rub oko ekrana, koja omogućuje vjerne boje i odličan prikaz na dnevnom svjetlu, 10,1 inča pružaju uživanje u gledanju različitih filmova, YouTube isječaka te čak i slušanje glazbe preko ugrađenog FM radija. Spojite žičane slušalice na 3,5 mm ulaz na tabletu i uživate u glazbi, praćenju omiljenog podcasta ili pak u dugim telefonskim razgovorima. Tablet nudi čak i opciju snimanja radijskog programa kojeg možete preslušati kasnije. Kao nekada, kada smo na kasete snimali svoje omiljene emisije.

Uz 3G SIM karticu meanIT Tablet X20 omogućuje korištenje poput klasičnog pametnog telefona. Možete obavljati telefonske pozive uz korištenje vanjskog zvučnika tableta (speakerphone), meanIT TWS B50 bežičnih stereo slušalica ili pak preko žičanih slušalica.

 

 

Baterija je s 4500 mAh s modela X10 sada povećana na kapacitet 5000 mAh čime će korištenje X20 tableta biti još komfornije. Rezolucija ekrana od 1280 x 800 piksela optimizirano troši energiju, a istovremeno uživate u dobroj kvaliteti prikaza. Sve u pozadini pokreće četverojezgreni čipset.

Android 10 Go edicija posebna je verzija Googleovog operativnog sustava prilagođenog uređajima koji imaju manju količinu radne i interne memorije. Bolje rečeno, korisnici će dobiti memoriju koju zaista i mogu iskoristiti. Ne plaćaju ništa više nego im je zaista i potrebno. Google je optimizirao svoje aplikacije i one u meanIT Tablet X20 zauzimaju i do 50 posto manje mjesta nego iste te aplikacije u klasičnoj verziji Androida 10.

Na tablet ćete snimiti poneku fotografiju ili video film uz stražnju 2-megapikselnu i prednju VGA kameru. Kamere će dobro doći i za video pozive uživo koje za privatne i poslovne svrhe možete ugodno obavljati uz veliki prikaz na ekranu. meanIT Tablet X20 nudi zaista dobar „point of sale“.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This