Select Page

Ljudi ne mogu bez satova, a sve je veći broj zaljubljenika u pametne satove. Isporuke su porasle za čak 41% u cijelom svijetu

 

Pametni satovi tražena su roba i u Hrvatskoj, kao i u cijelom svijetu. Njihovoj popularnosti pridonose sve zanimljiviji modeli, napredne funkcije pa čak i mogućnost telefoniranja. Idealni su u različitim situacijama: u šetnji, dok trčimo i rekreiramo se pa ne moramo sa sobom nositi pametni telefon, na sastancima možemo diskretno provjeriti nove obavijest ili pak odbiti poziv, a omogućuju nam i ugodnije ljetovanje.

Najveći broj pametnih satova prodaje Apple (11,5 milijuna u 2018. godini), ali uz silaznu putanju – u 2017. držali su 43% tržišta, u prošloj 37%, a u prvoj polovici ove godine imaju tržišni udio u svijetu od 36%. Na drugom je mjestu ImmoWatch s udjelom koji je prije dvije godine iznosio 10%, isto toliko i lani a ove godine su pali na 9%.
Treće mjesto drži Samsung uz udio od 10%, a nakon rasta s prošlogodišnjih 9% i 7% iz 2017. godine. Slijede Fitbit, Amazfit i Huawei.

 

 

Globalno gledajući, potražnja za pametnim satovima sve je veća, uz rast isporuka od čak 41% u odnosu na prošlu godinu. I na hrvatskom tržištu korisnici vole pametne satove, a funkcionalnosti poput telefoniranja i slanja poruka dodatan su vjetar u leđa prodaji. Na primjer, model meanIT SmartWatch M5 uz SIM utor omogućuje telefoniranje neovisno o pametnom telefonu.

I sami smo se uvjerili u praktičnost tijekom odmora na moru: navečer smo SIM karticu koristili samo u ovom pametnom satu, bez da nam smeta veliki pametni telefon u džepu hlača. Mogli smo primiti i poslati SMS poruke, a tijekom šetnje pratili smo koliku smo udaljenost prevalili, koliko smo kalorija potrošili. Kad smo se vratili u apartman, sat nismo skinuli s ruke nego smo zaspali s njime, a ujutro smo znali kako smo spavali. Da, pametni satovi mjere i kvalitetu sna.

 

Pametni satovi meanIT Smartwatch M5 dostupni su bijeloj, crnoj i plavoj boji, uz odličnu ergonomiju i kvalitetnu izradu te povoljne cijene

 

meanIT SmartWatch M5 s okruglim ekranom je napredan pametni sat koji ima i sat s alarmom, štopericu, snimanje glasa i zvuka, slušanje glazbe uz proširivu memoriju microSD karticama do 32 GB. Spoji li se s pametnim telefonom, preko ovog pametnog sata moguće je čak i upravljati kamerom na mobitelu. Mobilna aplikacija uparivanjem s ovim pametnim satom daje još dodatnih mogućnosti.

Slične funkcionalnosti omogućuje i pametni sat meanIT SmartWatch M4 s pravokutnim ekranom, a model meanIT SmartWatch M7 ima i monitor otkucaja srca pa možemo pratiti i taj podatak o našem zdravlju. Čak i alarmira ako predugo sjedimo, prati koliku smo udaljenost prešli i broj koraka te informira o dolaznim pozivima i pristiglim porukama na spojeni pametni telefon.

 

meanIT Smartwatch M7 omogućuje mnoge fitness funkcionalnosti

Pin It on Pinterest

Share This