Select Page

Čuli ste za True Wireless Stereo (TWS) slušalice, ali niste sigurni koje su im prednosti u odnosu na bežične slušalice? Na pravom ste mjestu

 

Iza oznake TWS odnosno „pravi bežični stereo“ ne krije se pomodni marketinški naziv koji se koristi već nekoliko godina. Danas je ovo jedan od najpopularnijih načina slušanja glazbe i telefoniranja, uz slušalice koje s jednim punjenjem baterije mogu trajati nekoliko sati. Uz postolje za punjenje, što je također karakteristika TWS slušalica, izdržat će duže od 20 sati.

 

MeanIT TWS B40

MeanIT TWS B40

 

I dok se klasične slušalice preko Bluetootha povezuju s tabletom ili telefonom, TWS slušalice se uz to i bežično povezuju jedna s drugom. S obzirom da slušalice nemaju žicu na kojoj bi se nalazile kontrole za reprodukciju, upravljanje se obavlja putem fizičkih tipki kao na modelima meanIT TWS B20 u crnoj boji, bijelim TWS B21 i TWS B30 dok model meanIT TWS B40 ima površinu osjetljivu na dodir.

Na dolazni poziv se odgovara jednim dodirom na lijevu ili desnu tipku, dužim dodirom poziv se odbija dok se duplim klikom poziva posljednji birani broj telefona. Pri slušanju glazbe dovoljno je samo dodirnuti površinu slušalice i glazba će se pauzirati; s dva uzastopna pritiska na dodirne tipke na slušalicama glazba se stišava odnosno pojačava dok se za prebacivanje na sljedeću pjesmu površinu na desnoj slušalici treba uzastopno tri puta dodirnuti. Istim brojem dodira po lijevoj slušalici vraćamo se na prethodnu pjesmu.

Bežične slušalice nude iste funkcionalnosti kao i TWS slušalice, ali bežične slušalice imaju žicu koja međusobno povezuje dvije slušalice. Dakle, jedina sličnost između ova dva tipa slušalica je što obje vrste nemaju žicu kojom se povezuju na izvor zvuka.

 

MeanIT TWS B40

Postolje za punjenje slušalica MeanIT TWS B40 ima kapacitet od 300 mAh

 

Razlikuju se:
– po načinu punjenja (TWS se pune u postolju, a postolje je ustvari poweb bank i puni se na klasičnom USB punjaču)
– prema automatskom povezivanju – TWS se uparuju čim se izvade iz postolja
– trajanju baterije koja kod TWS slušalica može potrajati od 3 do pet sati (kod bežičnih 8 i više sati)
– po podršci za komunikaciju putem glasovnih pomoćnika Siri i Google Assistant kod TWS modela.

Uz elegantnu notu koja se odmah primjećuje kod svih modela TWS slušalica ističe se i njihova ergonomija. Isprobali smo najnovije bežične stereo slušalice na hrvatskom tržištu, model meanIT TWS B40, koji idealno odgovara uhu, uz komoditet korištenja u svim uvjetima.

 

MeanIT TWS B40

Li-ion baterija pojedine slušalice MeanIT TWS B40 ima kapacitet od 40 mAh

 

Slušalice neće ispasti iz uha ukoliko potrčite na tramvaj, trčite rekreativno ili profesionalno, dok ležite kod kuće ili pak telefonirate dok pješice idete do posla. Možete koristiti samo jednu ili obje slušalice u uhu, a za spajanje vam je potreban mobitel koji podržava stereo Bluetooth.

U postavkama telefona uključite Bluetooth i pričekajte dok se na ekranu prikaže naziv vaših slušalica. Na primjer, B40. Na istom mjestu možete provjerite i koliki je kapacitet napunjenosti baterije slušalica.

Velika prednost koju model B40 donosi je ekran na kutijici za punjenje, što ih diže u rang skupljih slušalica – ekran prikazuje postotak napunjenosti postolja za punjenje odnosno preostali kapacitet, a postolje za punjenje omogućuje do četiri punjenja. Uz dugotrajnu bateriju spomenimo i odličan zvuk koji dolazi iz obje slušalice te malu masu tako da nemate osjećaj tereta jer su lagane i ergonomski oblikovane.

 

Pin It on Pinterest

Share This