Select Page

Provjerili smo što se tijekom ove godine najviše tražilo i što je najčešći poklon za ovogodišnje praznike, ali i kako je nastao Djed Mraz

 

Darovi su oduvijek ljudima bili privlačni – jednima je to asocijacija na Djeda Mraza odnosno Djeda Božićnjaka na saonicama s kojima stiže iz Finske. Drugi su čak prinosili, a i dan-danas prinose, razne žrtve kao čin darovanja kako bi iskazali izraz odanosti. Darivanje stvara dobar osjećaj i kod darivatelja i kod darivane osobe.

 

 

Djeda u crvenom odijelu s bijelom bradom osmislila je Coca-Cola. Jedan od simbola darivanja, Djed Božićnjak nije uvijek izgledao ovako kako danas izgleda. U 1920-im godinama izgledao je puno ozbiljnije dok ga je 1930. godine u robnoj kući u St. Louisu u SAD-u, kako pije iz boce Coca-Cole, nacrtao umjetnik Fred Mizen. Ipak, glavna inspiracija bio je Sveti Nikola.

Godinu dana kasnije Coca-Cola je počela s objavljivanjem oglasa u popularnim časopisima, a Djed Mraz je na sebi imao crveni kaput koji asocira na Coca-Colinu crvenu boju. Ta je boja odabrana već prije tako da ju nije odredila poznata američka kompanija.

Od 1931. godine reklama Coca-Cole predstavljala je djeda kako isporučuje djeci igračke, a konačna verzija Djeda Mraza nacrtana je 1964. godine iz pera ilustratora Haddona Sundbloma. Za ilustraciju je Sundblom koristio svojeg prijatelja Loua Prentissa, umirovljenog prodavača.

 

 

Na listi najpopularnijih poklona su slušalice, pokazuju istraživanja, a njih želi 58 posto ispitanika. Slijedi prijenosni bežični zvučnik (43 posto), dok je tek na trećem mjestu pametni telefon, s 41 posto udjela. Zatim slijede televizor, pametni zvučnik, uređaji za streaming, laptop, tablet (37 posto), pametni sat (36 posto), igraća konzola, narukvice za praćenje aktivnosti te e-čitači.

Želite li u posljednji trenutak, prije nego li uđemo u novu 2020. godinu, pokloniti neki od najzanimljivijih tehnoloških poklona, istražili smo što se nudi na hrvatskom tržištu.

 

meanIT bežične slušalice B10, B11 i B12

 

meanIT bežične slušalice B10, B11 i B12 su stereo slušalice s ugrađenim mikrofonom za razgovor mobitelom, reprodukciju glazbe te putem Bluetootha rade u radijusu do 10 metara na otvorenom. Baterija na čekanju može izdržati do 100 sati, a pri slušanju glazbe do tri sata.

 

 

Iza oznake meanIT bežična stereo slušalica TWS B20 krije se skraćenica True Wireless Stereo odnosno pravi bežični stereo. Unutar postolja slušalica nalazi se power bank koji slušalice može napuniti do pet puta, a pružaju kvalitetan zvuk te do pet sati slušanja glazbe s jednim punjenjem. Ukupno ćete dobiti do 20 sati, uz prijenosno postolje.

Prijenosni, bežični zvučnici sljedeći su na listi želja, a model koji nam je zapeo za oko meanIT Hi-Fi B3 ima dva aktivna zvučnika snage 2x 5 W, ugrađen FM radio, utor za microSD karticu.

 

meanIT bežični zvučnik mini Hi-Fi B3

 

Među pametnim telefonima ističe se meanIT Smartphone X6 dostupan u crnoj i zlatnoj boji. Ovaj 4G dual SIM mobitel ima ekran dijagonale 5,99 inča u omjeru 18:9, uz vrlo malo rub dok se na stražnjoj strani nalazi Sony IMX258 kamera u kombinaciji 13 + 2 megapiksela. S prednjom kamerom od 8 megapiksela podržano je prepoznavanje lica, a zaštiti pridonosi i senzor otiska prsta smješten na stražnjoj strani kvalitetnog aluminijskog kućišta.

U mobitel je ugrađena baterija kapaciteta 3200 mAh s podržanim brzim punjenjem. S poklonima smo počeli u ovom tekstu pa ćemo tako i završiti: u pakiranju ćete na poklon dobiti silikonsku zaštitu, kaljeno staklo i visokokvalitetne slušalice. Sretna vam nova 2020. godina.

 

meanIT Smartphone X6 sigurniji je kad koristite zaštitnu masku, a s obzirom da je maska prozirna neće se umanjiti ljepota vašeg telefona

 

P.S. Nemojte nikome napisati “sretna Nova 2020” jer to znači da želite samo jedan sretan dan u godini (1. siječanj) nego napišite “sretna nova 2020”.

Pin It on Pinterest

Share This