Select Page

Uz pametne telefone su tableti bili tražena roba, a sve više koristimo nosive uređaje poput pametnih satova i narukvica te TWS slušalice

 

U Hrvatskoj je konačno s radom počela izgradnja 5G mreža. U nekoliko gradova je (djelomično) dostupan 5G signal, ali punu funkcionalnost 5G mreže možemo očekivati u sljedećim godinama, a vrhunac kroz tri – četiri godine. Do 2025. godine telekom operatori moraju s 5G signalom pokriti veći dio stanovništva Hrvatske.

U međuvremenu, i dalje ćemo koristiti 3G i 4G signal, a isto tako i uređaje s podrškom za 3G i 4G čija se funkcionalnost može odlično iskoristiti. Na kraju krajeva, koristite li 5G uređaj, uz uključenu podršku za 5G ubrzano će se trošiti baterija jer su na 5G nadograđene bazne stanice još uvijek rijetkost.

Stoga, čak i ako imate 5G telefon najbolje je prebaciti na 4G. Živite li izvan velikih gradova odnosno niste zadovoljni razinom i kvalitetom signala, najbolje ćete proći ako koritite 3G. Isprobajte i sami ćete se uvjeriti jer ćete i uz 3G signal imati dovoljno veliku brzinu za surfanje internetom. Trebate li preuzeti (downloadati) igru ili mobilnu aplikaciju na svoj telefon, to napravite kad ste spojeni na wireless.

 

 

meanIT Smartphone X3 bit će idealan za sve one koji traže pametni telefon s podrškom za sve što im je potrebno, ne razbacuju se memorijskim resursima jer koriste usluge u oblaku, što je također jedan od trendova u 2021. godini.

Tableti doživljavaju veliki uspjeh jer su mnogi radili u hibridnom načinu rada – išli su određenim danima na posao, ali su isto tako radili i od kuće. Učenici su također iz raznih razloga kombinirali školovanje od kuće i učionice, kao i studenti. Za rad su mnogi od njih kod kuće koristili tablete.

 

 

Jedan je model bio izuzetno poželjan – meanIT Tablet X25 s podrškom za rad i s mobilnim mrežama može se pohvaliti velikim 10,1-inčnim ekranom. Veliki ekran nudi i odličnu kvalitetu IPS matrice pa je nakon učenja ili rada dobro poslužio i za gledanje filmova.

Ukoliko vam nije potreban SIM utor, povoljnije ćete proći kupnjom meanIT Tablet X30 wireless modela koji također nudi izuzetno dobru vidljivost ekrana od 10,1 inča, ali i bateriju kapaciteta 5000 mAh, prednju i stražnju kameru.

 

 

Pametni su satovi sve moćniji i zanimljiviji korisnicima koji shvaćaju koliko im korisne mogu biti mogućnosti poput praćenja zasićenosti kisika u krvi. Dobijete li koronavirus i obolite od bolesti Covid-19, razina kisika je izuzetno bitna. Ne morate kupovati pulsni oksimetar, bit će vam koristan meanIT Smartwatch M15 koji uz to mjeri i broj otkucaja srca, ali i prijeđene korake, prijeđenu udaljenost te sportske aktivnost.

 

 

Uz kisik, bitna je i temperatura tijela koju mjere mnoge institucije prilikom ulaska. Kako biste bili sigurni da ćete sve što ste planirali i obaviti, sami izmjerite svoju temperaturu tijela, uz pomoć pametne narukvice meanIT Smartwatch M10 Termo. Uz mjerenje u narukvicu je ugrađen i vibrirajući alarm za odstupanje od normalne temperature tijela. Poput svih modela na tržištu, i M10 termo prati kvalitetu vašeg sna.

 

 

Nevjerojatno je koliko su cijenom povoljne TWS slušalice, a možete ih kupiti na kioscima s novinama, u pošti, u trgovinama prehranom i robom široke potrošnje. Jedan se model itekako isticao u 2021. godini – meanIT TWS B100. I dok mnoge druge bežične stereo slušalice na hrvatskom tržištu nemaju baš neke dodatne mogućnosti, meanIT-ov model se može pohvaliti s displayem na kojem se prikazuje kapacitet napunjenosti baterije. A baterije u slušalicama mogu se nekoliko puta napuniti u zaštitnom postolju koje krasi lijep dizajn, kao i same slušalice. Kvalitetom zvuka su se mnogi meanIT modeli već dokazali.

 

 

Iako se čini da se svijet okreće oko pametnih telefona, klasični mobiteli s tipkama i dalje su traženi. Posjetite li na meanit.hr rubriku s mobitelima, tamo ćete pronaći mnoge zanimljive modele koji omogućuju višednevno trajanje baterije, imaju SOS tipku, brzo biranje, ali i FM radio čiji se program može snimati i omiljenu emisiju možete poslušati u vrijeme koje vama odgovara.

Što donosi nova 2022. godina uskoro ćete saznati jer će meanIT i u novoj godini na tržište donositi zanimljive uređaje i tehnologije, uz kvalitetu, dobar dizajn i najbolji odnos cijene i kvalitete. Sretna vam i uspješna 2022. godina.

Pin It on Pinterest

Share This