Select Page

Ljetno računanje vremena u 2021. godini počinje 28. ožujka 2021. godine u 02 h 00 min i 00 s pomicanjem za jedan sat unaprijed te se vrijeme u 02 h 00 min i 00 s računa kao 03 h 00 min i 00 s

 

Dakle, jedan sam manje spavat ćemo sa subote na nedjelju. Isto se pravilo ljetnog računanja vremena primjenjuje još od prvog svjetskog rata, a trebalo je biti okončano ove godine, odnosno ovisno što svaka od država Europske unije samostalno odluči. Ipak, ljetno računanje vremena bit će na snazi do 31. listopada 2021. godine kada ćemo spavati jedan sat duže.

Svaka država članica EU može zasebno odlučiti hoće li zadržati ljetno računanje vremena ili pak zimsko računanje vremena. Jednim državama odgovara jedan način dok drugim pak drugi. Ipak, izgleda da je Europska komisija odustala od odluke donesene u 2018. godini o prekidu računanja zimskog i ljetnog vremena.

Naši pametni telefoni i satovi automatski će se prilagoditi novom vremenu u nedjelju u 2 sata ujutro (ukoliko ste u postavkama odabrali automatsko ažuriranje vremena), ali svi oni uređaji koji nisu spojeni na internet ili pak ne koriste nekakav način automatske promjene vremena (na primjer, preko radijskog signala) morat će se ručno ažurirati.

Uređaj koji na vašoj ruci, u bilo koje doba dana ili noći pokazuje točno vrijeme je pametni sat. Na našem ih tržištu ima jako puno – možete birati između različitih modela. Nama su za „oko zapela“ tri modela.

 

meanIT Smartwatch M30 Lady

meanIT Smartwatch M30 Lady

 

meanIT Smartwatch M30 Lady odlično će stajati na ženskoj ruci, uz rose gold boji, a na satu ćete u bilo kojem trenutku moći promijeniti izgled sata. Pa čak i postaviti selfie koji ste upravo snimili. Možete postaviti fotografiju vaš i vaše najbolje prijateljice. Osim ako na taj način nećete kod drugih prijateljica izazvati zavist. Ali, već trenutak kasnije možete na satu imati novu fotografiju, s prijateljicom koja je zavidno pogledala ne samo u vaš novi sat nego i na ekran.

 

meanIT Smartwatch M9 Light

meanIT Smartwatch M9 Light

 

meanIT Smartwatch M9 Light je vodonepropusni pametni sat kod kojeg nam se sviđa njegov ekran odlično vidljiv na direktnom suncu, baterija koja traje do pet dana, a kao i svaki pametni sat i ovaj model prati nas pri svakom koraku. Ali doslovce na svakom koraku zahvaljujući mjerenju broja koraka kao i raznih drugih aktivnosti tijekom dana ili noći.

 

Različiti početni ekrani sata karakteriziraju model meanIT MX Sport Smart watch

 

meanIT Smartwatch MX Sport naglasak stavlja na sportske aktivnosti, a njegova baterija traje do 7 dana. Pametni sat prati više sportova: trčanje, nogomet, košarku, plivanje, penjanje, biciklizam, stolni tenis, badminton. IP68 certifikat jamči nepropusnost pa ga možete koristiti i dok trčite po kiši ili pak plivate u bazenu. Naravno, i dok perete ruke, suđe ili šape vašeg psa.

Atraktivne su i pametne narukvice, a naročito jedan novi model koji će uz točno vrijeme pratiti i temperaturu vašeg tijela. Poput modela meanIT Smartwatch M20 termo koji je prvi na hrvatsko tržište donio mjerenje temperature.

 

meanit Smart watch M10 termo

meanit Smart watch M10 termo

 

Najnoviji model meanit Smart watch M10 termo u manjem izdanju prikazuje i točno vrijeme, ali i mnoge druge korisne podatke. Izmjerit će vašu tjelesnu temperaturu, a dođe li do odstupanja od normalne temperature tijela upozorit će vas vibrirajućim alarmom.

Model meanit Smart watch M10 termo omogućuje dugotrajan rad bez potrebe za čestim punjenjem baterije, ekran mu je vidljiv i na sunčevom svjetlu, što je bitna karakteristika meanIT-ovih uređaja. S donje strane sata nalaze se precizni senzori za mjerenje broja otkucaja srca i brojač prijeđenih koraka, a spajanjem sata s pametnim telefonom na ekranu sata moguća je kontrola poziva i poruka. Naravno, podržani su i multisport modovi tako da će vas sat pratiti kroz sve vaše 24-satne aktivnosti. I po ljetnom i po zimskom računanju vremena.

 

Pin It on Pinterest

Share This