Select Page

Završava još jedna godina, ali poprilično zanimljiva – napravili smo analizu trendova koji su se pojavili i provjerili koji su uređaji bili najbolji u 2018. godini.

 

Pametni telefoni s velikim ekranima u omjeru 18:9, višestruke kamere te baterije velikog kapaciteta obilježili su 2018. godinu. Na tržištu se pojavio velik broj smartphoneova s notchom odnosno zubom na vrhu ekrana, što je jednoj skupini korisnika pametnih telefona totalno cool, ali istovremeno drugi ih ne mogu smisliti. U međuvremenu, krajem godine su predstavljeni modeli s izrazito malenim otvorom na vrhu ekrana, a ovih dana najavljena su i dva modela s malenom rupicom koja kao da je izbušena na ekranu.

Uz ekrane omjera 18:9 i 19,5:9 može se više iskoristiti prednja površina pa tako na veličini prošlogodišnjih telefona od 5,5 inča sada imamo 6 inča. Najbolji primjer je model meanIT Smartphone X6 s ekranom dijagonale 5,99 inča kod kojeg je rub vrlo tanak.

 

meanIT Smartphone X6 u crnoj i zlatnoj boji s dvostrukom Sony stražnjom kamerom ima ekran od 5,99” uz vrlo mali rub i omjer 18:9. Uz senzor otiska prsta nudi i otključavanje prepoznavanjem lica. U pakiranju ćete dobiti silikonsku zaštitu, kaljeno staklo i visokokvalitetne slušalice

 

Više kamera na stražnjoj strani također je trend koji smo vidjeli u 2018. godini. Nakon dvije i tri kamere, predstavljen je i pametni telefon s čak četiri stražnje kamere tako da su bokeh efekti s izoštravanjem objekata odnosno zamućivanjem pozadine te širokokutne leće postale standard. U međuvremenu, pojavili su se telefoni s čak pet kamera – uz tri stražnje i dvije prednje selfie. Kao best buy kupnju odabrali smo model meanIT Smartphone C4 s dvostrukom stražnjom kamerom. Ukoliko vam je okidanje selfie fotografija obavezna dnevna rutina, tada ćete morati imati i LED bljeskalicu uz prednju kameru, a model koji ima prednji LED flash je meanIT Smartphone C22 u predivnoj plavoj boji.

 

Oduševit će vas stražnja plava strana pametnog telefona meanIT Smartphone C22

 

Povećan je i kapacitet baterija ugrađenih u telefone, a sve je veći broj modela koji nemaju promjenjivu bateriju. Ukoliko bismo birali najbolji mobitel, onda bi u samom vrhu, pa vjerojatno čak i na postolju bio meanIT Smartphone C41 – uz dvostruku stražnju kameru ima bateriju kapaciteta od čak 4000 mAh. U pakiranju ćete uz telefon dobiti i poklon zaštitnu masku.

 

Dual kamera na smartfonu meanIT C41 omogućuje snimanje u panorama načinu, bokeh, beauty, crno-bijele i noćne fotografije

 

Uz senzor otiska prsta koji radi u bilo kojem položaju, u 2018. godini počelo je korištenje prednje kamere za prepoznavanje lica. Provjerili smo ponudu modela u 2018. godini i pronašli povoljan model meanIT X6 s otključavanjem ekrana prepoznavanjem lica, a sve je zapakirano u kvalitetno aluminijsko kućište, uz bateriju od 3200 mAh s podržanim brzim punjenjem. Ekstra kupnja popraćena je s čak tri gratis poklona u kutiji: silikonska zaštita, kaljeno staklo i visokokvalitetne slušalice.

 

Senzor otiska prsta na meanIT Smartphone X6 radi pod 360 stupnjeva

 

Tijekom 2018. godine u Hrvatskoj je kupljeno više od 50.000 novih automobila, što je rekordna brojka u posljednjih nekoliko godina, ali sve veći broj naših sugrađana do posla se vozi s električnim romobilima. Hoverboard je cool igračka za klince i sigurno su mnogi roditelji svojoj djeci za odlične ocjene obećali kupnju hoverboarda, ali električni romobil više nije samo igračka nego i praktično prijevozno sredstvo, praktičnije i od bicikla jer romobil možete ponijeti sa sobom u ured i staviti ga ispod stola te po potrebi napuniti. Model meanIT E80 s jednim punjenjem certificirane baterije omogućuje autonomiju od 7 do 20 kilometara. Maksimalna brzina je 25 km/h.

 

Električni romobil meanIT e80 može prevesti osobu mase do 100 kilograma

 

Malene narukvice zauzele su mnoga zapešća, a mogu pratiti kako smo noću spavali, koliko smo preko dana prešli kilometara, koliko smo kalorija potrošili, a znaju i koliko nam brzo ili sporo srce kuca. Pametna narukvica meanIT Smartwatch M6 dostupna u plavoj i crnoj boji ne košta ništa više nego mjesečna članarina u fitness klubu ili teretani, a uz mobilnu aplikaciju DroiHealth na pametnom telefonu omogućuje praćenje svih naših kretanja tijekom dana i noći.

 

meanIT Smartwatch M6 je Android i iOS kompatibilna pametna narukvica

 

Bluetooth tehnologija i dalje je prisutna u našim životima – većina nas ne može živjeti bez glazbe, a za reprodukciju se, uz klasične žičane slušalice, sve češće koriste Bluetooth stereo slušalice koje su zgodne ne samo za ležanje nego i za trčanje, ali i za upravljanje vozilom tako da nema straha da ćete u 2019. godini pri upravljanju vozilom platiti kaznu od 1500 kuna, na koliko će prekršaj biti povećan što se tiče novčane kazne.

 

meanIT bežične slušalice B10, B11 i B12

 

Nova godina donijet će nove trendove i uređaje, u to ne sumnjamo jer već početkom siječnja u Las Vegasu počinje najveći tehnološki sajam na svijetu CES te se sve nastavlja krajem veljače u Barceloni na Mobile World Congressu, a mi vam želimo sretnu i uspješnu novu 2019. te što više novih uređaja i tehnologija uz koje će vam život biti lakši, ljepši i sretniji.

Pin It on Pinterest

Share This