Select Page

Uz četkicu za zube punjač mobitela je dodatak koji se obavezno nosi na putovanje, ali ne krećite na put niti bez prijenosne baterije i putnog adaptera

 

Bilo da idete u Veliku Britaniju, Švicarsku ili Dubai svoj strujni adapter (to je europski A standard) nećete moći tamo i koristiti jer konektori punjača i utičnice nisu kompatibilne. U nekim se zemljama koristi 110-voltna mreža, za razliku od naše s 230 V.

Turisti koji u Hrvatsku dolaze iz raznih zemalja svijeta, ali i strani radnici koji sa sobom nose svoje telefone, neće moći svoje uređaje puniti bez kupnje drugog strujnog adaptera ili adaptera koji prilagođava utikače, ali i napon.

Rješenje je meanit putni adapter-sve u jednom T4 – globalni putni strujni adapter s utikačima za SAD/EU/AU/UK pokriva više od 160 zemalja kao što su Amerika, Velika Britanija, Europa, Australija, SAD, Italija, Japan, Kina, Francuska, Afrika, Koreja, Singapur, Švedska itd.

 

 

Malen i lagan putni adapter savršen je za putovanja diljem svijeta, uz raspon rada od 110 V – 240 V i 6 A maksimalno. Ne zauzima puno mjesta i rješava vas problema kupnje adaptera na odredištu, a vrlo su često takvi adapteri i vrlo skupi na turističkim destinacijama i aerodromima. Može se koristiti i kao adapter za uređaje koji nemaju HR strujni priključak, a koriste radni napon 110 V – 240.

Dok letite avionom sigurno ćete pogledati film ili cijelu seriju pa ako zrakoplov u kojem se vozite nema mogućnost priključivanja punjača ili USB kabela rješenje je prijenosna baterija odnosno power bank. Čak i ako u avionu postoji USB priključak velika je šansa da se radi o USB-A ulazu, a gotovo svi noviji pametni telefoni koriste USB-C (na obje strane kabela).

Mnogi kod kuće imamo famozni power bank, ali ponekad je teško pronaći kabel za punjenje. Jasno, možete ponijeti i kabel od svojeg telefona, ali u ograničenom prostoru lakše je manevrirati s kratkim kabelom, kakav se i dobije uz prijenosnu bateriju. Ali, gdje se nalazi, tko zna u kojoj je ladici završio jer ga je netko od ukućana posudio za punjač u strujnoj utičnici, dok se ne kupi drugi kabel koji je puknuo i mijenja ga taj kratki.

Koliki je uopće potreban kapacitet prijenosne baterije jer u trgovinama ćete pronaći modele od 2000 pa do 20.000 mAh. Najprije provjerite koliki je kapacitet vašeg telefona – na primjer, meanit Smartphone X4 ima bateriju od 2800 mAh, što znači da biste s baterijom kapaciteta 5000 mAh mogli mobitel napuniti nešto više od jednom, ali ne i dvaputa jer se ne može iskoristiti puni kapacitet.

Model meanit Smartphone X5 ima bateriju od 3400 mAh pa bi uz njega, ali i druge modele telefona s baterijama od 5000 ili 6000 mAh najbolje odgovarala prijenosna baterija od 10.000 mAh. U trgovine je upravo stigao meanit solarni prijenosni punjač i svjetiljka 10.000mAh P1 koji će sve te uređaje napuniti najmanje dva puta.

 

 

 

Multi-kompatibilan prenosivi punjač dolazi sa solarnim punjenjem tako da se baterija uvijek nadopunjava, sve dok ima svjetla ili sunca čije zrake padaju na solare. To je praktično za sve koji idu u prirodu gdje nema električne energije ili može biti problematična – na primjer u vikendici u podnožju planine gdje nevrijeme može nanijeti štetu strujnim vodovima.

Uz solarni punjač ipak imate rezervno rješenje. Jasno, nije to velika količina energije koja se može uloviti uz tako male solare (cijeli uređaj je veličine pametnog telefona), ali poslužit će za hitne pozive. Na kućištu se nalazi i prikaz kapaciteta napunjenosti baterije, u postocima od 25, 50, 75 i 100 posto, a prikazuje se i indikator solarnog punjenja.

Sad dolazimo do jako bitnog detalja koji meanit solarni prijenosni punjač i svjetiljka 10.000mAh P1 razlikuje od drugih modela na tržištu – svi su kabeli, a ima ih četiri, cijelo vrijeme spojeni na prijenosnu bateriju tako da se ne mogu zagubiti.

Integrirani su USB-C, microUSB, iPhone Lightning te USB-A konektori tako da su pokriveni svi dostupni konektori. Dodatak je što meanit-ova prijenosna baterija na sebi ima i LED svjetiljku tako da se nećete izgubiti u mraku.

 

Pin It on Pinterest

Share This