Select Page

Uz višestruke prednosti koje omogućuju starijim osobama novi meanIT Senior 15 nudi i mnoge druge adute za kupnju

 

Mnoge su prednosti klasičnih mobitela za starije osobe, naročito ako žive sami. Koriste li pametni telefon velika je šansa da će nešto aktivirati što možda ne razumiju, mogu ga i zablokirati, problem im može biti i javljanje na telefon te pokretanje kad se potroši baterija i telefon treba ispočetka pokrenuti.

Većina starijih osoba naviknuta je na klasične telefone koji su koristili fiksnu liniju, a to je trajalo najmanje nekoliko desetljeća. Savladali su logiku korištenja i ako se primijeni na mobitele neće osjećati takav stres. Jedan od razloga za manje stresa su svakako fizičke tipke. One su opipljive, vidljive su i velike.

 

 

Virtualne tipke koje se pojavljuju po potrebi ne ulijevaju povjerenje starijim osobama, a i oni trebaju sredstvo za komunikaciju kako bi se povezali s prijateljima i rodbinom. Poboljšat će to i kvalitetu njihovog života jer i dalje mogu komunicirati sa svojim doktorom, susjedom ili nekom drugom osobom.

Iako pametni telefoni imaju velike ekrane imaju i jako puno aplikacija koje mnogima ne trebaju i samo ih zbunjuju. Stoga je korištenje jednostavnih izbornika, uz slike koje opisuju o čemu se radi, a bez drugih dodatnih informacija ili opcija, idealno za starije osobe. Najnoviji mobitel na hrvatskom tržištu je meanIT Senior 15, a dolazi u crnoj i crvenoj boji.

 

 

Uz to, klasični mobiteli imaju teže dostupan pristup internetu, najčešće je malo i skriven, upravo kako ne bi bio među prvim opcijama koje se nude dok se kreće po glavnom izborniku. S druge strane, velike tipke i veliki brojevi pomažu u korištenju, a uz dvije posebno istaknute tipke M1 i M2 moguće je postaviti dva najčešće korištena telefonska broja koja se direktno biraju. Bez odlaska u telefonski imenik i potrebe za traženjem određene osobe.

Ta dva broja su istovremeno i SOS brojevi. Na primjer, moguće je na te dvije tipke postaviti brojeve hitnih službi koje je potrebno nazvati u slučaju neke potrebe (hitna pomoć, policija, vatrogasci). U slučaju bilo kakve nesreće mnogi se ne mogu sjetiti broja hitne pomoći. Pritisak na tipku M1 ili M2 sigurno će biti jednostavniji i praktičniji. Ukoliko padnu ili se ne mogu ustati iz kreveta, a mobitel im je pored njih, vrlo lako mogu napipati tipke i pokrenuti uspostavu telefonskog poziva.

 

 

Uz sve to bitno je imati i bateriju velikog kapaciteta jer je starijim osobama možda problem sjetiti se puniti mobitel svaki dan. meanIT Senior 15 ima više nego dvostruko veći kapacitet baterije nego većina drugih senior mobitela za starije osobe na tržištu. Kapacitet baterije je 1800 mAh dok je uobičajeni kapacitet 800 mAh.

Na vrhu se nalazi i snažna LED svjetiljka koja se može koristiti za noćno ustajanje, bez potrebe za uključivanjem svjetla u sobi. Dostupne su i mnoge druge funkcionalnosti poput FM radija i snimanja radijskog programa, a i stražnja kamera će dobro doći ako treba snimiti radno vrijeme kod doktora, na primjer.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This