Select Page

Oliver i Olivia najčešća su imena beba rođenih u Engleskoj dok su u Njemačkoj to Hanna i Noah. Znate li kojih je 20 imena najčešće u Hrvatskoj

 

Odabir imena bebe oduvijek je bio zanimljiv – imena su se davala po različitim kriterijima, uzimajući zemljopisno-povijesni aspekt, u nekim nacijama su to radili kumovi, ali u novije vrijeme to pravilo više nije primjenjivo baš uvijek, a sve češće se bebama daju bibilijska imena.

Najčešća imena ženskih beba u Hrvatskoj u 2019. godini su Mia, Ema, Lucija, Sara, Nika, Marta, Rita, Ana, Petra i Iva, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Među bebama dječacima to su Luka, David, Jakov, Ivan, Petar, Karlo, Matej, Roko, Borna i Mateo.

 

 

Freya i Lily zamijenile su u Engleskoj i Walesu imena Emily i Ella među prvih 10 djevojačkih imena, dok u 2019. nije bilo novih imena na popisu 10 najčešćih imena dječaka. Istovremeno, u Njemačkoj su najčešća imena Hanna i Noah dok Sophie, Maximilian i Alexander više nisu u top 10.

Nijemci vole ime Marie, bilo je to najpopularnije žensko ime novorođenih beba u 2018. godini, ali je u 2019. godini palo na deseto mjesto. Najpopularnija muška imena su Noah, Ben, Paul, Leon, Luis/Louis, Henry/Henri, Felix, Elias, Jonas i Finn, a ženska su Hanna/Hannah, Emma, Mia, Emilia, Sophia/Sofia, Lina, Clara, Ella, Mia i Marie.

Najpopularnija imena ženskih beba u Francuskoj su Aimée, Antoinette, Bernadette, Blanche, Camille, Chanel, Charlotte, Chloé, Claire, Clementine dok su među dječima to Antoine, Armand, Arthur, Brice, Charles, Claude, Denis, François, Frederic i Gabriel.

 

 

Idemo preko “velike bare”, u SAD, a tamo je situacija ovakva: Liam, Noah, Oliver, William, Elijah, James, Benjamin, Lucas, Mason i Ethan su najčešća dječačka imena, a u top 10 ženskih imena su Olivia, Emma, Ava, Sophia, Isabella, Charlotte, Amelia, Mia, Harper i Elelyn.

Pogledajmo situaciju u našem susjedstvu. U Srbiji su u 2019. godini najpopularnija muška imena Stefan, Luka, Marko, Miloš, Aleksandar, Aleksa i Andrej dok su ženska Sofija, Kristina, Katarina, Jana, Mija, Teodora.

I u meanIT-u paze na nazive pa tako njihovi uređaji slijede određena slova. Na primjer, za pametne satove se koristi slovo M. Dva najpopularnija pametna sata su modeli M9, MX Sport, M5+ i M7.

 

meanIT Smartwatch M9 se može koristiti za više različitih sportova

 

meanIT Smartwatch M9 omogućuje dugotrajan rad bez punjenja baterije, do 15 dana. IP68 je vodonepropusan, a na ekranu se prikazuju informacije o porukama i pozivima, mjerenje broja koraka, mjerenje otkucaja srca, uz multi sport podršku. U pakiranju ćete gratis dobiti narukvicu u watermelon red boji.

 

Različiti početni ekrani sata karakteriziraju model meanIT MX Sport Smart watch

 

meanIT Smart watch MX Sport ima okrugli dodirni zaslon dijagonale od 1,22″, a dugotrajna baterija se koristi do 5 dana (do 30 dana na čekanju). Sat prati trčanje, nogomet, košarku, plivanje, penjanje, biciklizam, stolni tenis, badminton. Ima mjerenje otkucaja srca, krvnog tlaka, ali podaci se ne mogu koristiti u medicinske svrhe! I vodonepropustan je, IP68 standard koji ga štiti i od prašine.

 

meanIT Smartwatch M5+ ima izbornik na hrvatskom jeziku

 

meanIT Smartwatch M5+ ima mogućnost obavljanja telefonskih poziva jer ima utor za SIM karticu, ali i ostale smartwatch mogućnosti: sat s alarmom, anti-lost funkciju, snimanje glasa, preglednik slika, audio player, štopericu. Kalkulator prijeđene udaljenosti, izračun potrošenih kalorija i praćenje spavanja također su korisne funkcije.

 

meanIT Smartwatch M7 omogućuje mnoge fitness funkcionalnosti

 

meanIT Smartwatch M7 koristi pravokutni oblik dodirnog ekrana od 1,44 inča. Alarmira predugo sjedenje, a ima i monitor otkucaja srca, brojač koraka i prijeđene udaljenosti te praćenje sna. Nudi upravljanje kamerom na smartphonu, informira o pristiglim porukama i pozivima, a u pakiranju ćete dobiti i dodatnu narukvicu.

Pin It on Pinterest

Share This