Select Page

Svake se godine u ožujku obilježava Međunarodni dan sreće. Ove godine možda baš i nismo previše sretni, ali sreća je ionako u malim stvarima

 

Prije osam godina, 28. lipnja 2012. godine, Ujedinjeni narodi su 20. ožujka proglasili Međunarodnim danom sreće. Cilj inicijative, koju je podržalo svih 193 zemalja članica UN-a, bio je sreću označiti kao temeljni ljudski cilj.

UN proglašenjem posebnog dana za sreću želi usmjeriti svjetsku javnost na promišljanje kako gospodarski rast mora biti pravedan i uravnotežen, uz poticanje održivog razvoja i ublažavanje siromaštva.

 

 

Inače, inicijativa za proglašenje dana sreće potekla je iz Butana, zemlje čiji se građani smatraju jednima od najsretnijih na svijetu. Puno prije proglašenja ovog dana, u 1938. godini počelo je istraživanje o sreći – istraživači s Harvarda duže od 80 godina prate život iste skupine muškaraca. Prati se njihovo tjelesno i emocionalno zdravlje, kakvi su im odnosi s prijateljima, njihovo zadovoljstvo poslom.

Istraživači planiraju pratiti i drugu generaciju ovih muškaraca, a dosadašnji zaključak je da se sreća krije u međusobnim ljudskim odnosima.

Europsko istraživanje o kvaliteti života pokazuje da su hrvatski građani srednje sretni, uz ocjenu 6,3 od 10. Među najsretnije nacije u Europi spadaju Danci s ocjenom 8,2, zatim slijedi Finska s 8,1 te Švedska sa 7,9. Najmanje sretnima smatraju se stanovnici Albanije, Sjeverne Makedonije i Grčke (ocjene su 4,9, 5,1 i 5,3).

Smatra se da svoju sreću i zadovoljstvo možemo poboljšati jednostavnim svakodnevnim aktivnostima usmjerenim prema onome što volimo i na one koje volimo.

Volite li tehnologije, onda ste na pravom mjestu. Nemojte propustiti upravo na ovaj dan biti sretni. Ako je sreća u malim stvarima, onda to mogu biti slušalice s kojima ćete lakše preživjeti trenutnu izolaciju unutar kuće. Slušalice nam omogućuju ulazak u neki svoj svijet sreće, da se odvojimo od stvarnosti i zamislimo na nekom drugom mjestu. Slušanje glazbe povećava osjećaj sreće. Predlažemo da isprobate razne meanIT modele slušalica.

 

meanIT bežične stereo slušalice TWS B20 spadaju među trenutno najpoželjnije slušalice jer donose pravi bežični stereo zvuk, lagane su i praktične za korištenje. Dolaze u postolju za punjenje i nošenje tako da se mogu napuniti pet puta. Odlučite li se šetati u prirodi sve dok se baterija ne istroši, u tom slučaju je vrijeme koje ćete moći provesti čak 20 sati. Za to vrijeme pješice biste iz Zagreba mogli stići do Karlovca i vratiti se natrag. Dakle, slušalice će to izdržati jer imaju vrlo malu potrošnju energije, ali ne znamo hoće li izdržati vaše noge i vaše cipele.

 

 

Slušalice nude kvalitetan stereo zvuk, a nakon što se baterija u postolju isprazni dovoljno je obaviti punjenje i slušalice su spremne za novu šetnju. Možda prema Ivanić Gradu?

Smatrate li da vam trebaju slušalice s kraćim trajanjem baterije, onda odaberite model bežičnih slušalica meanIT B12, dostupan u plavoj boji. Tu su i crvene B11 te crne B10 slušalice čija baterija kapaciteta 60 mAh omogućuje oko tri sata reprodukcije glazbe.

 

meanIT bežične slušalice B10, B11 i B12

 

Za one koji vole razgovarati telefonom čak i dok peru suđe, brišu prašinu ili upravljaju vozilom idealna je Bluetooth slušalica meanIT MH370 koja omogućuje povezivanje na dva uređaja istovremeno. Putem nje možete razgovarati do šest sati na čekanju će baterija izdržati do 120 sati, a masa im je samo 9 grama.

 

Pin It on Pinterest

Share This