Select Page

Osvrnut ćemo se samo na lijepe stvari po kojima ćemo pamtiti 2020. godinu, a njih je (ipak) bio popriličan broj

 

Mnogi će 2020. godinu htjeti što prije zaboraviti, ali mi ćemo se zbog niza zanimljivih uređaja, koji su obilježili godinu koronavirusa, ipak podsjetiti dobrih i zanimljivih uređaja.

Iako je prodaja pametnih telefona u svijetu u padu već nekoliko godina, dolazak sve većeg broja 5G uređaja daje naznaku oporavka jer će upravo uređaji pete generacije mobilne telefonije pokrenuti tržište prema oporavku. U Hrvatskoj je trebao biti raspisan natječaj za dodjelu frekvencijskog područja za 5G, ali je odgođen za prvu polovicu 2021. godine.

Ipak, 5G oznaka se krajem listopada 2020. pojavila na pametnim telefonima i sami smo se uvjerili u brzine prijenosa podataka u komercijalnoj mreži dostupnoj za više od milijun korisnika mobitela u Hrvatskoj. Postigli smo brzine u downloadu od gotovo 500 Mb/s. Ipak, pravi dolazak 5G uređaja očekuje se tek u godinama koje su pred nama tako da su 4G i 3G ipak dominirali.

Iako idemo prema 5G-u, pojedina područja Hrvatske i dalje nemaju niti dobar 4G signal tako da su pametni telefoni poput meanIT Smartphone X1 i modela meanIT Smartphone X2 i dalje uređaji koji će zadovoljiti one manje zahtjevne korisnike koji traže povoljan pametni telefon.

 

meanIT Smartphone X1 i meanIT Smartphone X2 najnoviji su modeli na hrvatskom tržištu

 

X1 i X2 ističu se podrškom za Android Go verziju operativnog sustava, a to znači da se i uz 1 GB radne (RAM) memorije mogu koristiti sve uobičajene aplikacije. U pakiranju se gratis dobije zaštitna maskica, što je dodatni benefit uz primamljivu cijenu.

TWS je oznaka odnosno skraćenica s kojom smo se najviše družili u 2020. godini, a radi se o True Wireless Stereo odnosno pravom bežičnom stereo zvuku kojeg karakteriziraju kvaliteta, brzina spajanja te dodatno postolje u kojem se slušalice pune. Dakle, ne pune se slušalice na punjaču nego se na punjaču puni postolje s baterijom kapaciteta dovoljnog za četiri do pet punjenja.

 

meanIT TWS B20

meanIT TWS B20

 

Sve je počelo s modelom meanIT TWS B20, stereo slušalicama koje omogućuju do 5 sati slušanja glazbe odnosno do 6 sati telefoniranja, a s postoljem se vrijeme korištenja kreće između 20 i 25 sati. Crna boja kućišta i crveni prsten oko tipke s kojom se upravlja tipkama te ergonomija i odlična cijena, uz dobar zvuk, glavne su karakteristike.

Model meanIT TWS B21 dijeli sve karakteristike s modelom B20, ali dolazi u bijeloj boji samih slušalica te postolja za punjenje. Na B21 modelu primjetan je plavi prsten oko središnje tipke.

 

meanIT TWS B21 su bežične slušalice dometa do 10 metara

 

meanIT TWS B30

meanIT TWS B30

 

Drugačiji dizajn donijele su slušalice meanIT TWS B30 koje također nude kvalitetan stereo zvuk te vrlo malu potrošnju energije korištenjem TWS Bluetootha 5.0, a postolje za punjenje i nošenje slušalica omogućuje do 4 punjenja slušalica. U praksi, s napunjenim slušalicama imat ćete do 4,5 sati slušanja glazbe ili razgovora.

Najnoviji model stigao je pred kraj godine – meanIT TWS B40 nema fizičku tipku nego je cijela bočna strana slušalice osjetljiva na dodir, a ovisno o broju dodira moguće je javiti se na dolazni telefonski poziv ili pak odbiti poziv, pozvati posljednji birani broj.

 

meanIT TWS B40

meanIT TWS B40

 

Pri slušanju glazbe moguće je putem slušalica podesiti glasnoću zvuka, pauzirati reprodukciju glazbe ili YouTube videa te prebaciti na sljedeću odnosno prethodnu pjesmu. Ističemo povoljnu cijenu, odličnu kvalitetu zvuka, odličnu ergonomiju i korištenje slušalica prilikom bavljenja sportom te privlačan dizajn u bijeloj boji.

Posebno se ističe detalj koji nećete pronaći kod većine drugih TWS slušalica na tržištu – indikator postotka napunjenosti postolja za nošenje (napunjenost slušalica možete provjeriti u postavkama pametnog telefona, u Bluetooth spajanju).

 

meanIT Smart Watch M20 Termo

meanIT Smart Watch M20 Termo

 

Pametni satovi su u 2020. godini itekako bili zanimljivi, a posebno model meanIT Smartwatch M20 Termo, prvi pametni sat na tržištu koji omogućuje mjerenje tjelesne temperature. Ovaj će vas sat pratiti i u 2021. godini uz veći broj sportskih aktivnosti, ali i upozoriti da je vrijeme za ustati iz sjedećeg ili ležećeg položaja odnosno da je vrijeme za popiti tekućinu. Mnogi zaborave na čađu vode, a pametni sat je idealan, uz mnoge druge mogućnosti, poput mjerenja otkucaja srca, potrošenih kalorija, zasićenosti kisikom u krvi itd.

Pred kraj 2020. godine stigli su modeli meanIT Smartwatch M9 Light kod kojeg ističemo kvalitetan ekran na suncu (kao i kod svih drugih satova meanIT) i bočnu tipku te kućište od metala i karbonski poklopac s donje strane sata (cink).

 

meanIT Smartwatch M9 Light

meanIT Smartwatch M9 Light

 

U 2021. godinu uđite sa stilom, s novim ženskim pametnim satom meanIT Smartwatch M30 Lady. Ovaj uređaj vrlo elegantnog dizajna je vrlo lagan, ima izuzetno dobru vidljivost ekrana na suncu, izmjenjiva lica sata promjenjivu narukvicu, informacije o pozivima i porukama, praćenje tjelesnih funkcija (koraci, puls, spavanje) te dugotrajnu bateriju koju prati štedljivi procesor nove generacije.

 

meanIT Smartwatch M30 Lady

meanIT Smartwatch M30 Lady

 

Neka vas u 2021. godini prate ne samo kvalitetni i zanimljivi pametni satovi, pametni telefoni, slušalice dobrog zvuka i ostali gadgeti nego i sreća, zdravlje i veselje. Ne zaboravite se počastiti novim uređajem uz koji ćete povećati kvalitetu vašeg života. Sretna vam nova 2021. godina!

 

Pin It on Pinterest

Share This