Select Page

Rečenica bez emotikona danas je rijetkost u svijetu digitalne komunikacije u kojoj se gotovo sve može na taj način napisati

 

Emocije su bitne, a možete ih izraziti na različite načine: riječima, sličicama, zagradama, dvotočkama… Mladi u današnje vrijeme svoje emocije izražavaju preko popularnih emoji ikonica odnosno emotikona koji ovih dana upravo slave svoj dan – 17. srpnja je svjetski dan emojija.

Od 1995. godine Unicode konzorcij je zadužen za nove emotikone koji se svake godine nadopunjuju novima. Do 2010. godine Unicode je predstavio više od 1000 emojija, 2015. godine stigli su emoji s različitom boje kože, zastave su stigle dvije godine kasnije. U prošloj je godini uvedeno 334 novih emojija, a ove godine stižu bradate žene plamteće srce, međurasni parovi, mjehurići čaja i mnogi drugi. Do kraja sljedeće godine u upotrebi će biti 3460 emotikona.

Kupili ste novi tablet, na primjer najnoviji model na hrvatskom tržištu meanIT Tablet X25. Prva stvar koju ćete napraviti je napuniti bateriju, upisati svoj Gmail račun kako biste mogli preuzimati nove aplikacije i tako tabletu povećati funkcionalnost.

 

meanIT Tablet X25

meanIT Tablet X25

 

Potražit ćete i razne alate za rad s dokumentima (Word, Excel, PDF), ali i ugodnu tipkovnicu putem koje ćete pisati milijune znakova u sljedećim godinama. Ne zaboravite u trgovini mobilnim aplikacijama Google Play potražiti i isprobati različite tipkovnice. Možda ćete pronaći tipkovnicu sa šarenom pozadinom, s pink tipkama.

Želite li svojem tekstu dodati emocije, kako bi vas druga strana što bolje shvatila ako se s nečim šalite ili ste razočarani odnosno oduševljeni, jedan od načina je pisanje emotikona odnosno emoji ikonica. Možete ih stvarati na staromodni način, korištenjem specijalnih znakova poput zagrada, dvotočke, točke i zareza, slova D itd.

 

 

Postoje i tipkovnice s emoji sličicama koje možete na lakši način pretraživati kroz samu tražilicu u tipkovnici. Dovoljno je da napišete rođendan i pojavit će vam se emotikoni koji sadrže čašu šampanjca, zamotan poklon itd. Napišite da ste tužni, veseli, umorni i dobit ćete odgovarajući emotikon. Ili je drugoj strani na podugačko napisan tekst dovoljno poslati samo palac gore. I time ste sve rekli.

meanIT Tablet X25 oduševit će vas svojim velikim IPS ekranom od 10,1 inča koji omogućuje dobru vidljivost na svjetlu, ugodno korištenje u noćnim satima dok gledate omiljenu seriju na Netflixu ili pak surfate webom, uz komoditet velikog ekrana.

Ono što Tablet X25 omogućuje je korištenje na gotovo svakom mjestu – uz wireless povezivost ima i ugrađen SIM utor tako da se može koristiti na bilo kojem mjestu na kojem postoji mobilni signal. Danas su tarife s mobilnim podacima izuzetno povoljne, a uz sve to ovaj se tablet može koristiti i za telefoniranje.

 

 

Naravno, nećete koristiti tablet na uhu; bilo bi to ne samo smiješno nego i nepraktično, ali spajanjem s Bluetooth slušalicama poput modela meanIT TWS B100 povećat ćete mu funkcionalnost. Dobit ćete i mobilni telefon i tablet i računalo i monitor i televizor u jednom uređaju. Sve to dolazi uz povoljnu cijenu koja karakterizira meanIT uređaje već 10 godina koliko su prisutni na tržištu.

U Tablet X25 ugrađena je velika baterija kapaciteta 5000 mAh tako da ćete tablet računalo moći koristiti satima i satima. Tablet će odlično poslužiti i za video komunikaciju jer ima prednju i stražnju kameru. Koristite li ga za snimanje fotografija i video filmova, na ekranu ćete imati odličan pregled onoga što snimate, a kasnije i pregledavanje u većem društvu. Uz sve to, tablet se može koristiti i za navigaciju jer ima ugrađen GPS te Google Karte. Ovo je idealan uređaj iskoristiv u nebrojeno velikom broju situacija.

 

Pin It on Pinterest

Share This