Select Page

Za razliku od nove godine po gregorijanskom kalendaru, kineska nova 4718. godina pada na drugi datum, a karakterizira ju bijela boja

 

Većina Kineza odlazi u Kinu kako bi u obiteljskom krugu proslavila početak nove 4718. kineske godine, koja 25. siječnja 2020. počinje pod znakom štakora te završava godina svinje. Ove je godine situacija nešto kompliciranija, zbog Coronavirusa koji hara nekim kineskim pokrajinama i gradovima. U 2019. godini čak 415 milijuna ljudi putovalo je na obilježavanje kineske nove godine.

 

 

Kineska nova godina pada na prvi dan proljeća, a taj datum ovisi o mjesečevim ciklusima (u periodu od 21. siječnja do 19. veljače). Naime, Kinezi vjeruju kako s početkom proljeća i buđenjem prirode dolazi novi početak. Nazivi kineskih godina dolaze prema ovim životinjama: štakor, bik, tigar, zec, zmaj, zmija, konj, koza, majmun, pijetao, pas i svinja.

Uz životinju, bitan je i element koji prati određenu godinu, ali i boja. 2020. godina bit će u znaku bijelog metala. Vrlo je bitno i značenje koje nova kineska godina donosi. Tako se za ovogodišnju godinu štakora smatra da će ju odlikovati odlučnost, promjene, a do uspjeha će doći samo najuporniji. Štakor je inteligentna životinja, vrlo se lako prilagođava.

Ono što još karakterizira kinesku novu godinu, uz obaveznu crvenu boju odjeće i vatromet kojim se tjeraju zli duhovi, jeste izbacivanje nepotrebnih stvari iz kuće kako bi oslobodili prostor za sreću. S obzirom da je ova 4718. nova godina u znaku bijele boje, istražili smo uređaje i opremu upravo u toj boji.

 

MeanIT Smart Watch M5 dostupan je u crnoj i bijeloj boji

 

Pametni satovi totalni su hit, a bijeli meanIT SmartWatch M5 nećete skidati s ruke, ne samo zbog dizajna i ergonomije nego i zbog funkcionalnosti: kalkulator prijeđene udaljenosti, izračun potrošenih kalorija tijekom kretanja, brojača napravljenih koraka, ali i praćenje spavanja. Sat ima i alarm, potražit će zagubljeni mobitel, nudi pregled obavljenih poziva, pa i mobilno telefoniranje.

 

Za one koji vole klasične boje kućišta, crna i bijela su idealne za mobitel meanIT F29

 

Bijeli meanIT Mobitel F29 oduševit će sve koji trebaju klasični mobitel s velikim tipkama te se ne žele zamarati ekranima osjetljivima na dodir. Radi istovremeno s dvije SIM kartice, ima i stražnju kameru, reproducira glazbu preko proširive memorije, a ima i LED svjetiljku te veliku bateriju kapaciteta 1000 mAh.

 

meanIT Mobilni telefon Veteran IV ima i foto imenik s 8 kontakata

 

meanIT mobilni telefon Veteran IV u bijeloj boji kućišta svidjet će se svima kojima je telefoniranje na posljednjem mjestu, ali za svaki slučaj trebaju mobitel. U slučaju nužde Veteran IV ima i SOS tipku koju je samo potrebno pritisnuti i poziv će se uspostaviti.

 

meanIT ST200

 

Dosadio vam je telefon na vašem radnom stolu? Za prihvatljiv iznos dobit ćete bijeli stolni telefon meanIT ST200 sa speakerphoneom, automatskim ponovnim biranjem, indikatorom dolaznog poziva te različitim spremanjima brojeva:
– memoriranje 50 dolaznih i 15 odlaznih poziva
– memorija za 11 brojeva na “jedan dodir”
– memorija za 10 brojeva na “dva dodira”.

 

 

Sigurni smo da će vas razveseliti i novi kabel u bijeloj boji – dužine dva ili tri metra meanIT microUSB ili USB Type-C kabel za punjenje pruža komoditet kakav do sada niste isprobali. Utičnica više nije nikakav problem, gdje god da se nalazi.

U ponudi meanIT branda u bijeloj boji dostupne su i univerzalne slušalice, auto punjač s obostranim microUSB i iPhone konektorima, što je odlično rješenje za sve koji koriste oba operativna sustava današnjih pametnih telefona.

Pin It on Pinterest

Share This