Select Page

Sve veći ekrani pametnih telefona uz uske rubove obilježili su 2018. godinu. Istražili smo kakvi nas mobiteli i trendovi očekuju do kraja 2019. godine.

 

U mobilnoj telefoniji „nova godina“ počinje tek u ožujku, kao što mnoge tvrtke svoju fiskalnu godinu započinju u ožujku ili početkom travnja. Razlog za takvu novu godinu „krivi“ su proizvođači mobilnih telefona kojima nova sezona počinje u proljeće pa u tom periodu kreću s prodajom ili najavom novih modela.

Uz trend koji je zahvatio cijelu 2018. godinu – pametne telefone s malim rubom ekrana, uz ekran koji se proteže od ruba do ruba poput meanIT Smartphone X6, u novoj 2019. godini taj će trend nastaviti tako da uskoro možete očekivati nove meanIT pametne telefone. Inače, u 2018. godini isporučeno je 1,44 milijarde pametnih telefona, što je za 3 posto manje nego u 2017. godini. Prosječna cijena koju su kupci platili za pametni telefon u 218. bila je 384 američka dolara (oko 2530 kuna).

 

meanIT Smartphone X6 slijedi aktualne trendove te uz uski rub ekrana ima i više kamera

 

Za razliku od smartphoneova, pametni nosivi uređaji poput satova i narukvica i dalje imaju rast prodaje – u 2018. godini isporučeno je čak 16 posto više nego u 2017. Istovremeno, usporedimo li vrijednost nosivih uređaja isporučenih u 2017. i 2018. godini, njihova je vrijednost povećana za čak 35%. U ukupno prodanim količinama, pametni satovi sa SIM karticama imali su udio od 17 posto, što čini rast od odličnih 9 posto.

Koristite li nosive pametne uređaje onda s njima možete obavljati i pozive, poput MeanIT Smart Watch M2, meanIT Smartwatch M3, meanIT Smartwatch M4, meanIT Smartwatch M5. Modeli poput meanIT Smartwatch M7 uz sinkronizaciju s pametnim telefonom informiraju o pristiglim porukama i pozivima.

 

meanIT Smartwatch M7 omogućuje mnoge fitness funkcionalnosti

 

Pametne narukvice istovremeno mnogim su korisnicima non-stop na ruci, 24 sata na dan; s njima spavaju, tuširaju se, idu na posao, na sastanke, trče… Lagani nosivi uređaji više ne opterećuju našu ruku zbog svoje male mase i odlične ergonomije te kvalitetnih materijala od kojih su izrađeni. Uz cijenom vrlo povoljan Smartwatch M8 dobit ćete u pakiranju i dodatnu narukvicu u pakiranju kako biste svoj stil mogli izraziti uz dvije različite boje.

 

meanIT SmartWatch M8 je prava pametna narukvica

 

U 2019. godini vraćaju se ponovo na scenu preklopni uređaji. Iako oni u suštini postoje već godinama, poput modela meanIT F20, meanIT F21, meanIT F30 Flip i meanIT F50 Flip, novost je da se ekran rastegne preko cijele površine i bez ikakvih problema savija u središnjem dijelu. Već je predstavljeno nekoliko modela koji će u prodaju doći do ljeta, a uz savitljivost u središnjem dijelu odlikuje ih i ekstremno visoka cijena veća i od 2000 eura (čak do 17.000 kuna). Povećavat će se broj kamera na telefonima, baterije će biti sve veće, a trend većih ekrana neće se zaustaviti niti u 2019.

U 2019. godini konačno možemo očekivati 5G pametne telefone, ali ne i infrastrukturu koja će omogućiti da se krećemo kud god poželimo jer će se peta generacija mobilne telefonije nuditi samo na određenim područjima od nekoliko kilometara dok se pravi uzlet može očekivati tek oko 2025. godine. Do tada će nam 3G i 4G pametni telefoni biti sasvim dovoljni.

 

meanIT Smartphone X6 u crnoj i zlatnoj boji s dvostrukom Sony stražnjom kamerom ima ekran od 5,99” uz vrlo mali rub i omjer 18:9. Uz senzor otiska prsta nudi i otključavanje prepoznavanjem lica. U pakiranju ćete dobiti silikonsku zaštitu, kaljeno staklo i visokokvalitetne slušalice

Pin It on Pinterest

Share This