Select Page

Ne spojite li pametni sat s pametnim telefonom, to je kao da ste napravili samo pola posla. Ali, nije to sve što morate napraviti

Nosite li pametni sat ili pametnu narukvicu na ruci svakodnevno samo kako biste znali koliko je sati, koliko ste taj dan napravili koraka, koliko ste potrošili kalorija, a zatim sve te podatke ne promatrate kroz duži period, niste napravili dobar posao.

Izuzetno je bitno analizirati prikupljene podatke zahvaljujući raznim senzorima koji su ugrađeni u pametne narukvice odnosno pametne satove. Mjerite li s vremena na vrijeme broj otkucaja srca te vam informacija o 77 otkucaja nešto znači, to je zaista ništa u odnosu na konstantno mjerenje kroz duži period i analitiku vaših otkucaja.

Spavate li navečer s pametnom narukvicom na stolu odnosno skidate li narukvicu prije spavanja, ponovo niste napravili nikakav posao. Narukvica će cijelu noć dežurati i pratiti što radite tijekom spavanja, koliko se često okrećete. Znat ćete kakav vam je san bio te u kojim ste periodima noći imali dubok san.

Novi model pametnog sata / narukvice na hrvatskom tržištu meanIT Smartwatch M15 radi sve što smo prethodno nabrojali – broji korake, broji potrošene kalorije, mjeri otkucaje vašeg srca, prati sportske aktivnosti, prati spavanje.

 

Sat se putem Bluetooth veze spaja s pametnim telefonom, uz prethodno instaliranu aplikaciju Hryfine uz koju ćete imati detaljnu analitiku vaših navika spavanja, vašeg hodanja, vaših sportskih aktivnosti. Ne spojite li narukvicu, zaista ste napravili pola posla.

Iz meanIT-a ćete u pakiranju uz Smartwatch M15 dobiti gratis crvenu narukvicu, uz crnu koja odlično izgleda. Dakle, moći ćete nosivi uređaj prilagoditi vašem stilu. Možda će vam preko dana odgovarati crvena, a navečer crna narukvica na ruci koja se jednostavno mijenja.

 

Izuzetno je bitna i baterija – meanIT Smartwatch M15 s punjivom Li-Ion baterijom omogućuje dugotrajan rad, od 7 do 10 dana s jednim punjenjem. To je daleko duže od pametnih telefona koje moramo puniti gotovo svakodnevno, a i mnogi se pametni satovi na tržištu pune dosta često.

Ne zaboravite prilikom stavljanja narukvice odnosno sata na zapešće ruke dovoljno zategnuti narukvicu kako bi senzori s donje strane sata mogli odraditi svoj posao do kraja. Naravno, bitno je i koristiti narukvicu od materijala koji odgovara vašoj koži. Nema smisla koristiti narukvicu koja će vas iritirati.

Mnogi modeli satova omogućuju promjenu početnog izgleda sata – dovoljno je da malo duže pritisnete početni ekran, nakon čega će se pojaviti novi dizajni satova. Iznenadit ćete se koliko drugačiji dizajn može donijeti naprednije iskustvo korištenja.

Ne zaboravite ispravno puniti bateriju – kad kapacitet baterije padne na 20 posto već razmišljajte o punjenju, eventualno na preostalih 15 posto. Narukvicu punite do 80 ili 90 posto, to je idealan kapacitet koji neće trošiti ćelije baterije i pregrijavati ih, iako mnogi satovi i narukvice imaju ugrađene mehanizme za sporije punjenje iznad 80 odnosno 90 posto. Na taj ćete način omogućiti bateriji zdraviji životni vijek.

Pin It on Pinterest

Share This