Select Page

Najdepresivniji dan u godini je u ponedjeljak 18. siječnja. Pripremite se na vrijeme i spriječite depresiju koja će mnoge zahvatiti

 

Treći ponedjeljak u siječnju smatra se najdepresivnijim u godini, a razlog je što otprilike u to doba na naplatu dolaze svi troškovi koje smo napravili tijekom prosinca, poklanjajući i časteći sebe i druge. Kad tome pridodamo kratke dane bez sunca i duge zimske noći, mjesec koji traje 31 dan poprilično je dug i mnogima se čini kao da nikada neće završiti.

 

Napravite unaprijed plan

 

 

Šetnja ili neka druga fizička aktivnost pomoći će vam u razmišljanju o nečemu drugom. Ali, ne zaboravite postaviti cilj. Može to biti 6000 do 10.000 prijeđenih koraka, jedan krug oko manjeg jezera u vašoj blizini ili pak vremenski rok šetnje. Pametni sat meanIT M9 Light će vam to omogućiti. U mobilnoj aplikaciji na pametnom telefonu unesite svoj cilj te ga se obavezno držite svaki dan, a ne samo taj jedan dan.

 

Mjerite broj otkucaja srca

 

 

Nošenjem sata na ruci imat ćete cijelo vrijeme uvid u broj otkucaja srca, tijekom dužeg vremena. Vrlo je bitno da se remen sata dovoljno zategne na zapešću kako bi senzor koji prati otkucaje srca mogao kvalitetno računati rad vašeg srca. Naknadno u mobilnoj aplikaciji Da Fit možete pratiti prosjek otkucaja srca. Ukoliko broj odstupa, savjetujte se s vašim liječnikom.

S vremena na vrijeme očistite kontakte s donje strane pametnog sata – nakon određenog vremena se kontakti zaprljaju od znoja i prašine ukoliko trčite, a može doći i do hrđanja samih kontakta te iz tog razloga sat neće pokazivati ispravne rezultate. Mnogi satovi koriste magnetski mehanizam za spajanje punjača tako da je i to razlog za čišćenje, s vremena na vrijeme.

 

Krvni tlak i zasićenost kisika

 

 

Visok krvni tlak je tihi ubojica. Ne zanemarujte svoje zdravlje i redovito pratite krvni tlak, a u tome vam može pomoći i meanIT Smart Watch M20 Termo koji će vas izvijestiti o tome. Iako se ne radi o mjerenju koje se smatra pouzdanim, ipak vam može biti indikator visoke ili preniske vrijednosti.

Ako je vaš krvni tlak iznad 140/90 mmHg, tada se radi o povišenom krvnom tlaku odnosno hipertenziji. Naime, normalni sistolički tlak je ispod 120 (to je prva vrijednost) dok druga vrijednost pokazuje koliki je dijastolički tlak i on bi trebao biti ispod 80.

Pulsna oksimetrija je mjerenje zasićenosti krvi kisikom, a normalne vrijednosti saturacije O2 se kreću između 95-100%. I taj podatak možete pratiti na svojem pametnom satu. Dodajmo i da se putem sata M20 Termo može mjeriti i tjelesna temperatura.

 

Kvalitetan san

 

 

Ukoliko se ujutro budite umorni, neraspoloženi i razdražljivi, razlog može biti vaš san. Većina nas se ujutro ničega ne sjeća, ne znamo koliko smo se puta okretali tijekom noći ili smo mirno spavali. Navečer lezite s pametnim satom na ruci, a ujutro ćete znati u kojim ste fazama imali dubok ili površan san.

 

Punjenje baterije

 

Mnogima je strah od slabe baterije poprilično frustrirajući te više puta dnevno pune bateriju pametnog telefona, sata, tableta i drugih vrsta uređaja. Ako ste često izvan kuće, nabavite power bank (prijenosni punjač) koji će vam u svakom trenu biti dobra backup solucija. Solarni punjač meanIT ima bateriju kapaciteta 8000 mAh, što će biti dovoljno i za više punjenja. Istovremeno, na suncu i svjetlu baterija će se konstantno nadopunjavati, a imat ćete i odličnu LED svjetiljku sa sobom s kojom ćete si posvijetliti put u bolju budućnost. Proći će i ovaj siječanj…

 

Pin It on Pinterest

Share This