Select Page

Uz nekoliko jednostavnih trikova poboljšat ćete kvalitetu zvuka i zadovoljstvo slušanja ne samo glazbe nego i sugovornika pri telefonskim pozivima

 

Ako kupite skupe slušalice, potrošeni novac ne jamči vam da ćete uživati u zvuku. Netko tko zna podesiti zvuk ili još neke sitnice uspjet će i s jeftinijim slušalicama dobiti jako dobar zvuk. Bez obzira koliko jeftine ili skupe bile slušalice, trikovi koje ćemo vam otkriti sigurno pale!

Pravi bežični stereo, TWS ili True Wireless Stereo nazivi su koji karakteriziraju malene slušalice koje jedva vire iz ušiju. Zaludjele su svijet, a iako su minijaturne dolaze u nekoliko različitih veličina, opcija, funkcionalnosti i dizajna. Kliknite na link i sami se uvjerite o čemu govorimo. Neki modeli su skriveni u uhu, a neki ipak vire obješeni prema van.

Kao što možete vidjeti, u ponudi meanIT brenda su zaista različiti modeli, različitih boja, a neki od njih nude funkcionalnosti kakve nećete pronaći niti kod višestruko skupljih modela na tržištu. Na primjer, postotak baterije u postolju za punjenje. Znamo da ugrađena baterija u postolje puni slušalice i do četiri puta, čime se slušalice mogu koristiti i do gotovo 20 sati.

Ovisno koliko glasno slušate zvuk, naravno, a idealno bi bilo do oko 50 posto. Osjećat ćete se ugodnije, bit ćete sigurniji što se tiče mogućih oštećenja vašeg sluha, a i na prometnicama ćete biti sigurniji te ćete lakše reagirati na trenutačne situacije.

 

 

Promijenite izvor zvuka. Slušate li zvuk samo preko YouTubea, velika je vjerojatnost da će zvuk biti minimalno dobar kako bi se štedjelo na megabajtima, a i na opterećenju mobilne mreže. Naročito u posljednjih godinu dana kako je porasla potrošnja mobilnih podataka. Pa i kod kuće, na žičanom priključku interneta.

Isprobajte neke od glazbenih servisa – kod nas se nude gotovo svi svjetski servisi poput: Deezer, Tidal, Spotify, Apple Music, Google Music. Neki od njih omogućuju slušanje glazbe u CD kvaliteti, uz FLAC format. To znači najbolje moguće. Mjesečna cijena ovih servisa je 30 do 40 kuna, a dobit ćete pristup do 70 milijuna različitih pjesama, ali i mnogim drugim sadržajima poput ekskluzivnih dokumentarnih filmova, video spotova…

 

 

Ako na svojem mobitelu imate svoju glazbenu kolekciju, onda obavezno koristite player za reprodukciju glazbe uz koji ćete moći podesiti zvuk (equalizer). Netko od nas voli niske tonove, netko bolje čuje srednje frekvencije, a nekome smetaju basovi. Ako glazbu slušate preko YouTubea, morat ćete se pomiriti s onim što ćete dobiti.

Također, ako isprobavate slušalice sa svojim mobitelom, nemojte to raditi s YouTubeom nego s nekom kvalitetnom, referentnom pjesmom u što većem bitrateu. Ako možete nabaviti u FLAC formatu, savršeno. Tek ćete onda dobiti pravi osjećaj i dinamiku te otkriti mnoge detalje koje prije niste čuli.

U pakiranju svih slušalica dobit ćete malene gel nastavke s kojima ćete utjecati ne samo na ergonomiju slušalica nego i na kvalitetu zvuka. Dakle, isprobajte različite veličine gumenih nastavaka koji se jednostavno stavljaju i skidaju. Nemojte ih bezveze čuvati, iskoristite ih odmah. Primijetit ćete ogromnu razliku.

Nije stvar samo u ergonomiji nego i u usmjerenosti zvuka koji se širi unutar vaše ušne školjke. Uz ove gumene nastavke dobit ćete upravo to – usmjeren zvuk, basove s više snage kod širih otvora, toplije zvukove, a vjerojatno i širu zvučnu sliku. Manje basova prolazi kroz uže gumene nastavke. Napravili smo malu anketu i pitali prijatelje jesu li isprobali sve nastavke koje su dobili. Većina je izjavila kako nije. Neki su rekli da se plaše kako ne bi nešto oštetili, a drugi su rekli da ih čuvaju za kasnije.

 

meanIT bežične stereo slušalice TWS B50

meanIT bežične stereo slušalice TWS B50

 

Na hrvatskom se tržištu nude različiti modeli TWS slušalica:

meanIT bežične stereo slušalice TWS B20 u crnoj boji, trajanje do 6 sati (ukupno 20 sati)
meanIT bežične stereo slušalice TWS B21 u bijeloj boji, trajanje do 5 sati (ukupno 20 sati)
meanIT bežične stereo slušalice TWS B30 u bijeloj boji, trajanje do 4,5 sati (ukupno 18 sati)
meanIT bežične stereo slušalice TWS B40 u bijeloj boji, trajanje do 4,5 sati (ukupno 18 sati)
meanIT bežične stereo slušalice TWS B50 u bijeloj boji, trajanje do 4,5 sati (ukupno 18 sati)

Najnoviji model na tržištu je meanIT bežične stereo slušalice TWS B100 koji poput prethodnika nudi izvrstan zvuk, bilo pri slušanju glazbe, telefonskim razgovorima, video konferencijama i Call-ovima. Crno postolje za punjenje s baterijom koristi se i za čuvanje slušalica, a ne samo za punjenje, a na središnje postavljenom ekranu pisat će vam i preostali kapacitet baterije. Slušalice se jednostavno spajaju preko Bluetootha s pametnih telefonima, tabletima, računalima i televizorima, a dobit ćete i veliku autonomiju slušanja.

 

meanIT bežične stereo slušalice TWS B100

meanIT bežične stereo slušalice TWS B100

Pin It on Pinterest

Share This