Select Page

Punjač za punjenje mobitela uvijek je prekratak, zar ne? Pronašli smo kabel za punjenje mobitela toliko dugačak da je duži čak i od nekih automobila.

Prosječna dužina kabela za punjenje današnjih mobitela je oko 100 cm, pojedini modeli dolaze s kabelom od samo 80 cm tako da se velik broj korisnika uglavnom muči s dužinom, bilo u situacijama kad je telefon (i tablet) samo spojen na punjenje i nalazi se na podu ili pak koristimo mobitel za vrijeme punjenja. Dakle, nije nam to baš jednostavno niti praktično jer istovremeno utječemo i na utor za punjenje ukoliko tijekom punjenja zatežemo kabel.

Na hrvatskom tržištu postoji proizvođač MeanIT koji vam omogućuje luksuz pri punjenju telefona i tableta jer su kabeli za punjenje dužine dva i čak tri metra. Samo da vidite zadovoljstvo i osmijeh na licu zbog tako male, ali u konačnici velike stvari, nakon što smo prijateljima ponudili da isprobaju drugačiji način punjenja. Dužina je bitna, pokazuje se u ovom slučaju, a može li kabel za punjenje biti duži čak i od automobila?

Jedan od najčešćih modela automobila na našim cestama je Smart For Two, automobil dužine 2695 mm, dakle nešto više od dva i pol metra. S obzirom da je MeanIT kabel koji smo pronašli u intelkomu i u domaćim trgovinama sam po sebi poseban, potražili smo nešto ekskluzivnije i pronašli Renault Twizy. Radi se o električnom dvosjedu pored kojeg smo razvukli kabel od punjača, kako bismo se uvjerili u dužinu. Pogledajte video:

 

Renault Twizy se puni poput mobitela, na kućnu 220-voltnu utičnicu, dakle kao mobitel. Potrebno je nešto više od tri sata da bi se napunila baterija kapaciteta 7 kWh, a doseg s jednim punjenjem je moguć do 100 kilometara. Naravno, kao i kod mobitela, ovisi na koji način koristite električnu struju. Twizy je zanimljiv po tome što ga mogu voziti čak i maloljetnici odnosno djeca starija od 15 godina koja imaju položenu kategoriju AM.

Kabel za punjenje mobitela MeanIT nismo koristili za punjenje Renaulta Twizy, ali od danas s velikim nestrpljenjem čekamo svako spajanje našeg pametnog telefona na punjač jer imamo komoditet korištenja mobitela dok navečer ležimo u krevetu.

 

Ali, to nije sve

Kupite li bilo koji od najnovijih modela tableta MeanIT – C80, C81, C10, C11 u pakiranju ćete dobiti kabel dužine 2 metra. Kao opcija nudi vam se dodatni kabel od čak tri metra. Ali, to nije sve! MeanIT-ov microUSB kabel se u utor za punjenje vašeg mobitela ili tableta spaja na bilo koji način, jer uvijek ste vrh punjača dobro okrenuli. Kako god da umetnete punjač u utor za punjenje, nećete pogriješiti. Oduvijek nam je smetalo to što smo svaki put morali razmišljati kako okrenuti vrh punjača, a najčešće smo odabrali krivu stranu. Ovo je naročito iritantno navečer, prije spavanja, a znamo da nije dobro leći u krevet napet nego opušten. MeanIT-ovi kabeli baš opuštaju, uvjerite se sami kupnjom bilo kojeg modela.

Pin It on Pinterest

Share This