Select Page

Sve veće cijene pametnih telefona utječu na manjak potražnje novih modela tako da je tržište u padu već drugu godinu

 

Svi vole mobitele. Godišnje se u svijetu u kojem živi više od 7 milijardi ljudi proda oko dvije milijarde novih mobitela. Svi vole pametne telefone koji su iz godine u godinu imali strelovit rast prodaje, ali taj rast je 2016. godine dostigao svoj vrhunac i od tada je u laganom padu.

IDC procjenjuje kako je u četvrtom tromjesečju 2018. u svijetu isporučeno 375 milijuna uređaja, što je peti uzastopni kvartal negativnog rasta. U cijeloj 2018. isporuke su pale za 4,1 posto.

Prije deset godina u svijetu je isporučeno oko 190 milijuna novih pametnih telefona, a u prošloj 2018. svoje je vlasnike pronašlo nešto više od 1,4 milijardi smartphoneova (1,404 milijardi). Rekordne 2016. isporučeno je 1,473 milijardi pametnih telefona.

 

 

Razlog padu prodaje leži u sve većim cijenama uređaja koje sežu i do 2000 eura. Korisnici više nisu spremni skupo plaćati svoje telefone te shvaćaju kako ne moraju svake godine (ili svake dvije godine) kupovati novi model. I postojeći model im je dobar. Razlog su i inovacije koje su sve rjeđe u svijetu mobitela pa korisnici više nemaju niti dodatni poriv za kupnjom.

Najava 5G mobitela trebala bi ponovo pokrenuti tržište, ali mreže pete generacije mobilne telefonije tek su u procesu izgradnje tako da će do ekspanzije nove generacije proći još barem nekoliko godina. Savitljivi odnosno preklopni telefoni tek dolaze, ali se suočavaju s problemima kvalitete i dugotrajnosti preklopnog dijela ekrana koji mora izdržati izuzetno velika naprezanja. I 5G i preklopni mobiteli će imati visoke cijene pa je i zbog toga teško za očekivati rast prodaje.

Istovremeno, uređaji s prihvatljivom cijenom sve su popularniji, a njihova je dodatna prednost što nakon oštećenja koje ne pokriva jamstvo korisnici bez većeg stresa mogu kupiti potpuno novi uređaj, a ne ulagati veliki iznos u popravak puknutog ekrana ili kućišta.

Uređaji poput meanIT Smartphone X1, Smartphone X2 i Smartphone X6 sve su traženiji jer korisnici uz povoljnu cijenu dobivaju sve bitne karakteristike poput dvostrukih kamera, velikih kapaciteta baterija, izduženih ekrana s vrlo malim rubom.

 

meanIT Smartphone X6 slijedi aktualne trendove te uz uski rub ekrana ima i više kamera

 

Uređaji nisu zakinuti niti za napredne tehnologije. Tako ćete s meanIT Smartphone X6 uređajem dobiti napredne funkcionalnosti poput otključavanja ekrana prepoznavanjem lica, a na kvalitetnom aluminijskom kućištu smješten je i senzor otiska prsta koji radi pod 360°. To znači da ćete zaštititi sve svoje podatke na telefonu, a kad ih trebate oni su vam u djeliću sekunde dostupni.

 

Senzor otiska prsta na meanIT Smartphone X6 radi pod 360 stupnjeva

 

Podržano je i brzo punjenje baterije pa meanIT X6 bateriju kapaciteta 3200 mAh puni izuzetno brzo kako biste svoj dual SIM 4G pametni telefon s ekranom od 5,99 inča mogli koristiti uvijek kad vam ustreba. Stražnja Sony kamera u kombinaciji 13 + 2 megapiksela podržava PDAF tehnologiju brzog fokusa. Prednja kamera od 8 megapiksela je također napredna i kvalitetna.

 

 

Veliki benefit pri kupnji meanIT X6 mobitela su pokloni koje ćete dobiti kupnjom: silkonska zaštita kućišta, kaljeno staklo i visokokvalitetne slušalice. Vrijedna gratis oprema mnogim je kupcima dodatni benefit radi kojeg će se odlučiti za ovaj Android 8.1 pametni telefon s 2 GB radne memorije i 32 GB interne dostupan u crnoj i zlatnoj boji.

 

meanIT Smartphone X6 spada među pametne telefone na hrvatskom tržištu koji uključuju najviše gratis, ali vrijedne opreme: kvalitetne slušalice, kaljeno staklo i zaštitnu silikonsku masku

Pin It on Pinterest

Share This