Select Page

Valentinovo je praznik ljubavi. Istražili smo vezu između svetog Valentina i 14. veljače, dana kada su zaljubljeni posebno sretni i jedno drugom poklanjaju ne samo ljubav nego i lijepe poklone.

Valentinovo je kroz duži vremenski period dobilo značenje praznika ljubavi, a za svoj praznik prihvatili su ga svi zaljubljeni. U katoličkom se kalendaru 14. veljače obilježava kao dan svetog Valentina. Kakve veze može imati svećenik sa zaljubljenima, jel i on nekada bio zaljubljen? Kako bismo otkrili što se dublje krije iza Valentinova, vratit ćemo se u daleku prošlost, u vrijeme rimskog cara Klaudija Gotskog (270. godina).

Svećenik Valentin je, suprotno carevom naređenju, vjenčavao mlade parove. Naime, ovaj svećenik je, prema jednoj legendi koja Valentina povezuje s današnjim danom zaljubljenih, odlučio prešutjeti naređenje rimskog cara Klaudija Gotskog te je vojnike ženio s njihovim djevojkama. Car je zabranu donio iz razloga što je smatrao da će se vojnici koji nemaju obitelj srčanije boriti od onih koji bi zbog svoje obitelji željeli sačuvati svoj život. I svi svećenici su se držali tog naređenja, osim našeg dragog Valentina koji se oglušio o carevo naređenje i potajno održavao ceremonijale vjenčanja vojnika. Kako to obično biva, svaka se tajna jednom ipak otkrije te je car Valentina smaknuo, nakon što je saznao što se događalo iza njegovih leđa. Narod je nedugo potom Valentina proglasio svecem.

 

Zamislite onaj osjećaj odmotavanja poklona

 

Za Valentinovo se obavezno nešto lijepo poklanja dragoj osobi. Može to biti buket cvijeća, odlazak na večeru ili samo lijepo napisana pjesmica. Možda i sebi i voljenoj osobi želite pokloniti mobitel? Zašto ne, jer dobar mobitel možete kupiti već za nekoliko stotina kuna. Odlučite li se na dupli poklon, koštat će vas to toliko da nećete niti osjetiti na računu. Recimo, kupite jedan plavi i jedan zlatni mobitel. U današnje vrijeme su “mobiteli u boji” rijetka pojava, uglavnom se nude crni, bijeli i srebrni modeli. Pronašli smo nekoliko modela Android pametnih telefona s cijenom od 499 do 699 kuna. Cijena, prava sitnica!
Radi se o meanIT smartfonima uz koje ćete dobiti i vrijedan poklon – zaštitnu masku.

 

meanIT Smartphone C1 / meanIT Smartphone C12

U posebno izražajnoj sivoj boji kakvu baš nećete pronaći kod drugih proizvođača smješten je zanimljiv set mogućnosti modela meanIT Smartphone C12, a dijeli ih s klasičnim crnim meanIT Smartphone C1 modelom: dual SIM, prednja selfie kamera s prednjim LED blicom, četverojezgreni procesor, Android 7.0 Nougat. Stražnja kamera od 5 megapiksela poravnata je s kućištem pa ne strši prema van, a na unikatnoj sivoj boji smještena je i dodatna LED bljeskalica. Ekran je u kvalitetnoj IPS tehnologiji koja će 5 inča dijagonale prikazivati u svim uvjetima i pod svim kutovima gledanja.

 

meanIT Smartphone C4 / meanIT Smartphone C41

Ako mislite da smo potrošili sve riječi koje opisuju ljepotu jednog telefona u prethodnom opisu, prevarili ste se, a i sami se možete uvjeriti pogledom u fotografiju modela meanIT Smartphone C41 u zlatnoj boji. Koja pod određenim kutovima prelazi u šampanj boju. Ništa bolje ne može biti nego šampanjac s kojim ćete proslaviti svoju vjernost, a C41 tu dolazi kao posljednji detalj u slagalici koju slažete. Za klasičare u duši meanIT je pripremio (također) dual SIM model Smartphone C4 u crnoj boji, ali karakteristike koje oba modela nude nadmašuju klasičnost:
– baterija je kapaciteta od čak 4000 mAh
– na stražnjoj strani kućišta smještena je dual kamera (8 + 2 megapiksela), s LED blicom
– IPS ekran 5 inča

 

meanIT Smartphone C2 / meanIT Smartphone C22

Vrhunac našeg pregleda specijalne ponude za Valentinovo su plavo-crna kombinacija koju daje ovaj dvojac – meanIT Smartphone C22 privući će pozornost u bilo kojoj situaciji i nitko neće ostati ravnodušan prema predivnoj azurno-plavoj boji. Crni meanIT Smartphone C2 igra na kartu diskrecije i neće zazivati znatiželju svojim izgledom, ali će svi pitati koliko ste platili svoj novi smartfon. Reći ćete im: malo, vrlo malo. A dobili ste dual SIM telefon s istovremeno aktivne obje SIM kartice, 2 GB radne memorije, uz prednju selfie kameru meanIT je ugradio i LED blic, kao i uz stražnju kameru bez izbočine na lijepo i kvalitetno izrađenom kućištu.

Sretno vam Valentinovo, nemojte propustiti ugodno iznenaditi dragu i voljenu osobu, iako bi svaki dan trebalo biti Valentinovo, ali ipak je 14. veljače samo jednom u godini. Nakon što poklonite novi pametni telefon, ne morate razmišljati još i o kupnji zaštitne maske jer ona je već u lijepo dizajniranoj kutiji telefona.
Više informacija o telefonima i drugim zanimljivim poklonima za Valentinovo pronađite na www.meanit.hr

Pin It on Pinterest

Share This