Select Page

Tableti su lagani, prenosivi, zabavljaju nas, educiraju ali služe i za posao. Dobri su za prezentacije, služe i kao foto albumi…

 

Prva tablet računala gledali smo u Zvjezdanim stazama prije nekoliko desetljeća. Sjećate ih se? Zvali su ih Personal Access Data Devices ili PADD odnosno osobni uređaji za pristup podacima. Takvu ulogu imaju u našim životima i nakon toliko godina.

Glavna prednost tablet računala ili samo tableta svakako je njihova prenosivost. Lagani su, prijenosni i ne zauzimaju previše mjesta. Nakon što ih prestanemo koristiti možemo ih odložiti bilo gdje – na stol, u kuhinji, ispod kreveta, u pretinac u kabini vozila. Desktop računalo ne možete prenositi baš tako lako, a i zauzima užasno puno mjesta i u uredu i kod kuće.

 

 

U vremenu u kojem živimo uobičajen je rad od kuće. Mnogi kod kuće nemaju posebnu sobu koju bi pretvorili u ured pa se mnogi snalaze na razne načine. Smjestiti desktop računalo mnogima nije praktično. S tabletom u ruci možete raditi i iz parka, iz vikendice, s plaže, iz autobusa ili vlaka.

Još je jedna velika prednost tableta, iako ju nemaju baš svi modeli na tržištu. Njihova povezivost na bilo kojem mjestu svakako je velika prednost. Možete ih spojiti na kućnu internetsku mrežu, u kafiću, kod prijatelja.

Postoje i modeli poput meanIT Tablet X25 koji imaju utor za SIM karticu tako da više nikad ne ovisite o nečijoj šifri za Wi-Fi. Koliko puta ste u kafiću zamolili konobara da vam kaže wireless šifru, ali vam nije rekao da se neko slovo mora napisati veliko. Drugi konobar nikako da dođe do vas i donese vam šifru na papiriću koju mu je gazda negdje ostavio. Treći će vam namjerno reći krivu šifru.

 

 

Danas je mobilni internet zaista povoljan i za samo nekoliko desetaka kuna možete imati gigabajte i gigabajte podatkovnog prometa kojeg ćete trošiti u situacijama kad ste van kuće ili se pak ne želite niti spojiti na neku javnu wireless točku. Mnogi rade za tvrtke u kojima je sigurnost izuzetno bitna i nije poželjno spajanje na javne hotspot točke. Uz svoju SIM karticu ste samostalni i sigurni.

Tablet je daleko praktičniji od laptopa, iako je i laptop prijenosan. Ali, laptop zuji u radu, žulja ako vam je na koljenima, pregrijava se ako ga stavite na krevet i poželite gledati film u ležećem položaju. Istovremeno, na tablet računala možete spojiti bežičnu tipkovnicu koja će vam omogućiti duži rad i tipkanje diplomskog rada, ako je potrebno. Ili dugih izvještaja šefu.

Istovremeno, tipkovnica vam može biti i zaštita za vaš tablet meanIT X25, nakon što ga ponesete sa sobom.

 

 

Tablet će se instantno uključiti, nema duuuuugog podizanja operativnog sustava kao kod računala, a i isključivanje je brzo i trenutno.

Želite li gledati cijelu seriju preko vikenda ili kasni film, na velikom ekranu od 10,1 inča kakav ima meanIT Tablet X25 to će biti pravi komoditet. Uživat ćete i u kvaliteti IPS ekrana i bateriji od velikoj 5000 mAh.

Trebate li obaviti poziv preko Zoom, Teams ili neke druge video konferencijske aplikacije, trebat ćete web kameru. Tablet iz meanIT-a nudi i prednju i stražnju kameru tako da ste spremni i za sve poslovne obaveze koje ćete imati. I na kraju krajeva, tablet možete dati djetetu da se igra na njemu odnosno gleda YouTube video filmove dok se vozite iz vrtića prema kući. Imat ćete mir u vožnji kao i u svim drugim situacijama u kojima će tablet zamijeniti pametni telefon odnosno prijenosno i desktop računalo.

 

Pin It on Pinterest

Share This