Select Page

Oni nam ne govore samo koliko je sati, pametni satovi su naši senzori za zdravlje, daljinski upravljači te omogućuju telefoniranje

 

Iako neki korisnici kažu da je kupnja pametnog sata samo gubitak vremena jer sve već imaju na pametnom telefonu, i to u komfornijem formatu odnosno na većem ekranu, najčešće se ispostavi kako nisu niti isprobali pametni sat.

Primjer 1: javljanje na poziv dok trčite

Trčite po nasipu, mobitel vam je u ruksaku ili džepu, a netko vas upravo zove. Morate stati, ohladit će vam se tijelo, gubite na ritmu, opada vam prosječno vrijeme, raste vam tlak. Ako imate pametni sat na ruci, koji može primati telefonske pozive preko Bluetootha, nećete morati stati nego ćete nakratko pogledati na ekran sata. I nastaviti trčati jer vas zove susjeda čiji je pas ponovo napravio nešto jako pametno. Imate vi pametnija posla, a susjedi ćete se obavezno javiti čim odradite svoju rutu. Iako ste se mogli javiti i dok trčite jer meanIT Smartwatch M40 Call podržava telefoniranje.

 

 

Primjer 2: sastanak sa šefovima

Sastanci se mogu odužiti, a za to vrijeme pristižu poruke i pozivi, obavijesti s društvenih mreža… Nepristojno je pogledati na ekran telefona jer bi to značilo uvredu za neke ljude. A što ako nakratko bacite pogled na ekran sata? Nitko to neće primijetiti. Upravo vam je pristigla WhatsApp poruka i na ekranu sata možete pročitati kompletan sadržaj poruke. Font je dovoljno velik za čitanje s ruke. Samo se nasmijete i shvatite da je to bila lažna uzbuna. Nitko vas toliko hitno ne treba. Kao i inače, samo si volite umisliti da bi poziv ili poruka mogla biti bitna.

 

 

Primjer 3: ujutro se budite nenaspavani

Umorni ste ujutro, iako ste odspavali najmanje 7 ili čak 8 sati u komadu. Ali, ne sjećate se ničega – niti kako ste spavali, jeste li se okretali u krevetu. Dok vi spavate vaš pametni sat ili pametna narukvica poput meanIT Smartwatch M15 prate vaše spavanje, vaše okretanje. Ujutro ćete na pametnom telefonu, uparenom s narukvicom na ruci, vidjeti kompletan izvještaj. Koliko ste dugo duboko spavali, kakav vam je bio san. Nešto ćete više saznati o sebi. Možda je vrijeme za promjenu kreveta ili položaja spavanja?

 

 

Primjer 4: dolazi vrijeme viroza

U zimskom periodu su povišene temperature uobičajena stvar. Haraju viroze, gripe, korona… Krećete u banku, ali tamo ćete morati izmjeriti temperaturu svojeg tijela. Ups! Imate temperaturu 37,4°C. Neće vas pustiti u banku. I ne samo to – bezveze ste potegnuli do banke. Da ste barem ujutro izmjerili temperaturu. Naravno, ne da vam se gubiti vrijeme za to. A da imate sat na ruci koji mjeri tjelesnu temperaturu? meanIT Smartwatch M10 Termo će čak i zavibrirati te vas alarmirati ako imate odstupanje od normalne temperature tijela. I pri tome će dugo trajati baterija.

 

Pin It on Pinterest

Share This