Select Page

Latinska poslovica ukazuje koliko je bitna čistoća u svim situacijama, a jedna od njih može biti i operativni sustav pametnog telefona

 

Operativni sustava na pametnom telefonu može biti „prljav“. Pokazuje to Android operativni sustav u koji mnogi proizvođači ponekad dodaju i različite aplikacije koje se mogu smatrati smećem jer su beskorisne za većinu korisnika. Još je gore kad se određene aplikacije ne mogu niti deinstalirati, a još je gora situacija kad aplikacija nije niti podržana u određenom području.

Google već duži niz godina nudi laganiju i čišću verziju operativnog sustava Android, a prepoznat ćete ju po nazivu Android Go te broj koji govori o kojoj se verziji OS-a radi. Android Go namijenjen je pametnim telefonima s manje radne i flash memorije. Ne žele svi korisnici plaćati veliku memoriju u koju ne spremaju ništa. Mnogi već godinama koriste samo cloud memoriju (u oblaku) jer žele sve imati u bi kojem trenutku.

Android Go je OS napravljen za pametne telefone s manje od 2 GB RAM-a. Android (Go izdanje) radi lakše i pri tome štedi podatke čineći više toga mogućim na hardverski jednostavnijem uređaju. Takav se telefon brže pokreće pri uključivanju. Aplikacije se pokreću 30% brže kada pokrenete Android (Go izdanje) na entry (početničkom) pametnom telefonu.

 

 

S do 270 MB dodatne memorije možete istovremeno pokretati više aplikacija i igara. Do 900 MB dodatne pohrane znači prostor za više fotografija, videozapisa i aplikacija iz trgovine Google Play.

Istovremeno, vlasnici takvih telefona nisu zakinuti za napredne mogućnosti. Na primjer, kamera telefona pretvara tekst u govor. Objektiv u Google Go glasno čita natpise prema kojima okrenete kameru, pomažući većem broju ljudi razumjeti svijet oko sebe. Dakle, nađete li se u Grčkoj i ne znate pročitati što piše na nekoj trgovini, pokrenete kameru vašeg meanIT Smartphone X3 s 2 GB RAM-a i na ekranu od 5,5 inča u IPS tehnologiji sve ćete razumjeti.

Iako meanIT Smartphone X3 ima samo 16 GB interne memorije, to će vam biti dovoljno za veći broj aplikacija koje ćete instalirati na svoj telefon, a ustreba li vam više memorije kasnije možete kupiti microSD karticu kako biste ju proširili za dodatnih 32 GB. Imat ćete ukupno 48 GB. Android 11 Go edition u modelu X3 podržava rad s dvije SIM kartice, a u pakiranju ćete dobiti silikonsku masku tako da ne morate nakon kupnje razmišljati o zaštiti telefona. U meanIT-u misle i na to.

 

 

Googleove aplikacije u Android Go izvedbi izrađuju se od temelja te koriste manje prostora i štede više podataka. Sve je brže, korisnije i jednostavnije za korištenje. Telefoni koji koriste standardnu verziju Androida trebaju daleko više radne memorije, minimalno dvostruko više nego Android Go telefoni. Samim time se takvim telefonima povećava i cijena, što je u suprotnosti s meanIT-ovom politikom. Uvijek ćete dobiti povoljan i kvalitetan telefon na kojem ćete moći obaviti sve što je potrebno.

meanIT Smartphone X3 ima prednju kameru od 2 megapiksela te stražnju s 5 megapiksela, uz LED bljeskalicu, baterija od 2000 mAh se može izmjenjivati i bez odlaska u servis, što je detalj koji omogućuje povoljniju zamjenu baterije.

Europska regulativa uskoro će od proizvođača tražiti mogućnost zamjene baterije u pametnim telefonima i bez odlaska u servis te skupe zamjene jer korisnik sam može na tržištu pronaći najpovoljniju soluciju kako ne bi bio u situaciji da mu se više isplati kupiti novi smartphone nego mijenjati bateriju. Na taj se način čuva okoliš od prevelikog broja uređaja koji bi se i nakon popravka mogli koristiti.

 

Pin It on Pinterest

Share This