Select Page

Svi nestrpljivo čekamo Black Friday i očekujemo kupnju uz različite pogodnosti i popuste. Što se na “Crni petak” događa u Hrvatskoj?

 

Crni petak ili Black Friday nije nikakav crni dan nego baš suprotno, dan kojem se mnogi vesele. Ali, nije oduvijek bilo tako. Amerikanci svoj nacionalni praznik Dan zahvalnosti ili Thanksgiving obilježavaju svake godine četvrtog četvrtka u mjesecu studenom. Prethodno se ovaj dan obilježavao kao dan zahvalnosti za blagoslov žetve i kao zahvala za prethodnu godinu.

Sljedeći dan poslije Dana zahvalnosti je petak, dakle prilika za spajanje s vikendom. Kako Amerikanci na njihov nacionalni dan jedu i piju u izobilju, sigurno im nije lako sljedeći dan ići na posao. Pa bi mnogi svojim poslodavcima javili da su u petak – bolesni. Međutim, spojili su dane i tako dobili četiri slobodna dana.

 

 

Priliku su u tome vidjeli trgovci te su radnike nakon potrošnje za Dan zahvalnosti mamili dodatnim popustima. I tako je krenula potrošačka ludnica tijekom koje su neki i kampirali ispred trgovina. Uslijedila bi naguravanja ispred ulaza u trenutku otvaranja trgovina. Policija i osiguranje su zbog toga imali i imaju i danas na Black Friday jako puno posla. Nisu rijetke niti tuče za televizor ili pak mobitel na koji se može dobiti popust i do 90 posto.

Posljednjih nekoliko godina Black Friday je uhvatio maha i u hrvatskim trgovinama. Različitim se vrstama proizvoda snižavaju cijene, nude se različiti besplatni uređaji kao mamac za kupnju. Provjerili smo što se zanimljivo nudi u hrvatskim trgovinama u petak, 29. studenog 2019.

 

 

Što kažete na besplatan pametni sat, besplatan power bank za punjenje smartphonea ili pak na gratis silikonsku masku? Na Crni petak dobit ćete ih pri kupnji pametnih telefona meanIT Smartphone C2 i meanIT Smartphone C22. I bit ćete kompletno opremljeni s dodatnom opremom.

meanIT Smartphone C2 ističe se s prednjom kamerom uz koju se može koristiti i LED blic za snimanje noćnih selfie fotografija. Ovaj dual SIM Android pametni telefon omogućuje istovremeni rad s dvije SIM kartice. 2 GB radne i 16 GB interne memorije proširive microSD karticama te ekran od 5 inča glavne su karakteristike, uz bateriju kapaciteta 2000 mAh. I naravno, povoljnu cijenu te za Black Friday na poklon gratis power bank kapaciteta od 5200 mAh te silikonsku masku u pakiranju.

Želite li pri šetnji, spavanju, bavljenju sportom ili pri nekoj drugoj aktivnosti pratiti koliko ste napravili koraka, koliko ste potrošili kalorija, koliko vaše srce ima otkucaja srca onda će vam odlično doći pametna narukvica meanIT Smart Watch M6 s baterijom koja traje i do 12 dana. Na dodirnom OLED ekranu možete pratiti svoje aktivnosti, ali narukvicu možete upariti uz pametni telefon meanIT Smartphone C22.

 

meanIT Smartphone C2 i meanIT Smartphone C22

 

Crni petak vam donosi besplatnu narukvicu M6 i zaštitnu silikonsku masku uz C22 mobitel koji dolazi s kvalitetnim IPS HD ekranom od 5 inča, uz stražnju kameru od 5 i prednju od 2 megapiksela. Baterija je kapaciteta 2000 mAh, uređaj radi istovremeno s dvije SIM kartice uz čipset s četiri procesorske jezgre.

Pin It on Pinterest

Share This