Select Page

Danas su gotovo svi pametni satovi lijepo dizajnirani, ekrani su im sve bolji, ali s trajanjem baterije se ne mogu baš svi pohvaliti

 

Pametni satovi mnogih poznatih brendova izdržat će samo jedan dan što se tiče trajanja baterije, a neki od njih niti puna 24 sata. Pronađete li sat s trajanjem od dva do tri dana vjerojatno ćete biti zadovoljni, a postoje modeli satova kojima niti pet dana ne predstavlja neki problem.

Jasno, trajanje baterije između dva punjenja ovisi o mnogim faktorima poput povezanosti s pametnim telefonom, učestalošću uključivanja ekrana i broja notifikacija koje će aktivirati osvjetljenje ekrana, ali i o senzorima pokreta, načinu korištenja te mnogim drugim čimbenicima poput telefoniranja i čitanja poruka kao i e-mailova.

Metalno kućište sata meanit Smartwatch M9 Light pruža dugotrajan rad bez punjenja baterije, ističe se i odličnim ekranom i vidljivošću na direktnom svjetlu, a uz to je sat i vodonepropustan. Omogućuje promjenu lica sata (face), ima izmjenjive narukvice sa sustavom za brzu izmjenu (širina 22 mm) dok USB magnetski priključak služi za punjač i tako olakšava punjenje kada za to dođe vrijeme.

 

 

Uz mjerenje broja koraka i mjerenje otkucaja srca tu je i multi sport podrška i spajanje s pametnim telefonom kako bi se na ekranu mogle pratiti sve objavijesti, koje se aktiviraju u samoj aplikaciji telefona, nakon povezivanja sa satom meanit Smartwatch M9 Light.

Kako uštedjeti bateriju i produžiti trajanje između dva punjenja pametnog sata? Svakako na satu isključite aktivaciju pri svakom pokretu ruke jer vam točno vrijeme nije vjerojatno potrebno svakih nekoliko minuta. Čak i odabir drugog brojčanika može utjecati na trajanje baterije pa svakako eksperimentirajte i s tim detaljom.

Smanjite osvjetljenje na onoliko koliko vam je zaista potrebno te isključite obavijesti koje vam nisu potrebne – vjerojatno će vam SMS poruke ustrebati jer ne dolaze prečesto, bitne su i razne instant messaging poruke, ali e-mail možda ne trebate jer ćete tako imati i malo mira u životu.

 

 

 

Upitno je trebate li znati za svaki lajk prijatelja na društvenim mrežama. Ukoliko vaš sat ima GPS koristite ga samo kada je to zaista potrebno jer je navigacija jedan od najvećih potrošača baterije.

Kao i kod pametnih telefona trebali biste slijediti pravilo 80%, što znači da se baterija ne treba puniti do kraja ili se isprazniti do 0%. Napunite bateriju pri 20 posto kapaciteta te sat isključite s punjača pri 80 posto.

Ukoliko noću ne koristite sat za praćenje spavanja slobodno ga skinite s ruke, a možete ga i isključiti. Isto vrijedi i za nošenje sata preko dana. Uz ove savjete trajanje baterije pametnog sata bitno će se produžiti.

 

Pin It on Pinterest

Share This