Select Page

Bežično punjenje pametnog telefona ne donosi samo manje petljancije sa žicama nego i mnoge druge koristi poput istovremenog slušanja glazbe i punjenja baterije telefona

 

Zahvaljujući elektromagnetskoj indukciji sve veći broj pametnih telefona možemo puniti bežično. Tu funkcionalnost nude uglavnom skuplji modeli telefona, a u novije vrijeme punjenje bežičnim putem je i praktično u stvarnom životu. I dok su prve generacije bežičnih punjača baterije telefona punile i po nekoliko sati, u novije vrijeme izlazna snaga takvih punjača može biti i do nekoliko desetaka vati.

Istražili smo mogućnosti i praktičnosti koje nude bežični punjači, uz podržani standard punjenja Qi.

 

1. Ne morate paziti na konektor punjenja

 

Strah od prazne baterije telefona jedan je od novijih i sve češćih strahova. Ukoliko svakodnevno nadopunjavate bateriju i po tri-četiri puta, istovremeno se troši i sam konektor punjača. Koji može stradati u tolikoj mjeri da se ne može više koristiti.

To je šteta koja može trajno oštetiti telefon, ukoliko je konektor tako izveden da se pri popravku mora mijenjati kompletna matična ploča. To se baš i ne isplati.

 

 

 

2. Možete puniti više različitih telefona

 

Ukoliko krećete na put te imate više pametnih telefona u obitelji, ne morate nositi sa sobom i više punjača. Čak i ako imate različite konektore za punjenje (Android koristi microUSB i USB Type-C dok iOS koristi Lightning), uređaje možete bežično puniti na istom bežičnom punjaču.

 

3. Nema petljanja sa žicama

 

Nema ništa gore nego kada se žice zapetljaju. Uz bežični punjač, koji će stajati na određenoj poziciji, bilo na radnom stolu, pored kreveta u kuhinji, jednostavno samo spustite telefon i elegantno punite svoj uređaj.

 

4. Konačno možete koristiti svoje kvalitetne žičane slušalice

 

Sve veći broj pametnih telefona nema 3,5-milimetarski ulaz za slušalice tako da se za punjenje baterije i slušanje glazbe koristi isti utor na dnu telefona. Ili ste pak osuđeni na bežične slušalice koje morate puniti dok žičane ne morate.

Mnogi korisnici posjeduju kvalitetne žičane slušalice i ne žele se odreći tog zadovoljstva. Stoga je ovo rješenje s bežičnim punjenjem idealno i za njih.

 

5. Kao stalak za mobitel. I izgledaju poput ukrasa

 

I dok su žičani punjači uglavnom svi isti, dizajneri su se mogli poigrati s dizajnom bežičnih punjača i u konačnici nam isporučiti izuzetno lijepo dizajnirane predmete. Pogledajte dva modela koja smo isprobali.

 

 

Na njih u bilo kojem trenutku možete smjestiti svoj smartphone te punjač tako koristiti i kao stalak. I ne samo to. Uz meanIT univerzalni bežični punjač dobit ćete i ambijentalno osvjetljenje koje osvjetljava prostor ispod samog punjača. U ponudi su dva modela:
– brzi bežični punjač univerzalni snage 15 W (max 1,7 A)
bežični punjač univerzalni snage 5 W (max 1 A)

Dakle, ovisno o snazi punjenja koju vaš telefon podržava odaberite i odgovarajući punjač. Kupnjom jačeg punjača nećete dobiti i brže punjenje baterije ukoliko to vaš telefon ne podržava.

 

Pin It on Pinterest

Share This