Select Page

Zdravlje je najvrijednije što imamo u životu. I tehnologija nam može pomoći u čuvanju zdravlja – i dok sjedimo, i dok hodamo, ali i dok spavamo

 

Znate li koja je definicija zdravlja? Zdravlje je stanje potpunog tjelesnog, duševnog i društvenog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti. To je definicija koju je objavila Svjetska zdravstvena organizacija.

Naše srce često puta zanemarujemo, kao i zdrav san, ne razmišljamo o kretanju niti o broju koraka koje prijeđemo tijekom dana, ali niti o unesenim kalorijama u naš organizam. Može li nam jedan mali tehnološki gadget pomoći kako bismo bili zdravi i zdraviji?

 

 

Sad u priču uključujemo jedan pametni sat, najnoviji model na hrvatskom tržištu. Sat meanIT Smartwatch M9 Light uvijek će pokazivati točno vrijeme, ne moramo misliti kasni li ili brza, kao što je situacija s klasičnim satovima. Na ekranu sata možemo mijenjati izgled sata, ekran je osjetljiv na dodir, nudi odličnu vidljivost na direktnom suncu.

Uz sve to je i vodootporan (udovoljava IP67 standardu) tako da s njim možemo trčati i po kiši, možemo se znojiti u teretani te bez problema održavati higijenu ruku. Promjenjiva silikonska narukvica je ugodna na ruci, a metalno kućište i carbonski poklopac (zink alloy) satu daju dodatnu dozu kvalitete.

Kako povećati kvalitetu života uz pametni sat? Preporučujemo da sat nosite svih 24 sata na dan jer ćete po danu pratiti broj koraka i udaljenost koju ste prešli, znat ćete i broj otkucaja vašeg srca, a zaboravite li na kretanje sat će vas diskretno na to podsjetiti. Znat ćete i koliko ste potrošili kalorija tijekom dana, a ujutro ćete znati kako ste spavali.

 

Mjerenje broja koraka

 

U mobilnoj aplikaciji Da Fit unesite vaš cilj, koliko biste koraka svaki dan željeli napraviti. Može to biti 5000, 8000, 10.000 ili pak više. Nekakav minimum bi trebao biti 5000 koraka. Više koraka znači manje sjedenja i ležanja, više svježeg zraka, više vježbanja mišića i zasigurno zdraviji um. U aplikaciji se spremaju podaci za sve dane tako da možete pratiti i povijest broja koraka.

 

Mjerenje otkucaja srca

 

Ne zanemarite svoje srce i dok se krećete i dok sjedite. Uz senzor broja otkucaja srca, na satu meanIT Smartwatch M9 Light smješten s donje strane kućišta, uvijek ćete znati koliko otkucaja srca imate. U povijesti možete provjeriti posljednja mjerenja.

 

Podsjetnik na kretanje

 

Sjedite li na poslu i po nekoliko sati, a da se ne sjetite ustati, pametni sat je neizostavni gadget za vas. Podesite podsjetnik na kretanje koji će vas diskretno podsjetiti i upozoriti da predugo sjedite. Samo trebate poslušati sat, ustati sa stolice i krenuti u šetnju. Ili se barem malo prošetati po uredu.

 

Praćenje spavanja

 

Ocjena kvalitete spavanja temelji se na Pittsburgh izračunu indeksa, a prati se pravilan san, trajanje spavanja, omjer dubokog sna, broja buđenja i vremena budnosti te drugih čimbenika za ocjenu kvalitete i rezultata spavanja. U aplikaciji Da Fit imat ćete cijelu povijest vašeg spavanja, unatrag mjesecima, a svako jutro ćete znati jeste li imali slab san, srednje kvalitetan san, dobar ili izvrstan san.

 

Izračun potrošenih kalorija

 

Na kraju dana želite znati i koliko ste unijeli kalorija, što možete izračunati praćenjem vaše prehrane. Ali, kako znati koliko ste tijekom dana potrošili kalorija? Pametni sat će vam i to izračunati, kao i koliko ste bili aktivni prilikom trčanja, bavljenja biciklizmom, igranjem košarke, nogometa i tenisa te plivanjem, penjanjem i igranjem golfa. Nevjerojatno je koliko jedan sat može biti pametan!

Pin It on Pinterest

Share This