Select Page

Strah, fobije i anksioznost sve su češće bolesti modernog doba – više se ne plašimo vukodlaka, ali imamo neke druge strahove s kojima živimo

 

Prema definiciji, strah je intenzivan i neugodan negativni osjećaj koji čovjek doživljava kad vidi ili očekuje opasnost, a ta opasnost može biti realna ili nerealna. Pogledamo li u ekran mobitela, nikad ne znamo što nas tamo čeka. Mnogima pogled zaluta na vrh ekrana, na postotak baterije. I pojavi se strah…

Nekada smo se plašili poziva poslije 20 sati. Bilo je nepristojno nekoga nazvati u tako kasne sate, a danas je normalno nazvati i u 22 sata. Rijetko tko se libi slanja e-maila u kasnim noćnim satima, a drugoj strani, ukoliko ne isključuje pametni telefon ili barem notifikacije, vjerojatno rastu rogovi. Koristite li Gmail, u takvim situacijama bi bilo dobro koristiti odgodu slanja e-maila.

Poruka pristigla u kasnim satima može izazvati mali šok – možda vam poruku ili e-mail šalje šef, možda je nešto drugo u pitanju, ali to ne možemo racionalno razlučiti u tom trenutku. Razmislite o različitim notifikacijama što se tiče instant poruka jer je veća šansa da vam prijatelj šalje nekakvu šalu.

Prazna baterija mobitela je jedna od najtežih noćnih mora u kojima se možete naći. Zamislite da imate još 5 posto baterije, a niti utičnicu niti powerbank nemate blizu sebe. Rješenje je u postavkama uključiti štednju baterije koja može biti ekstremna: isključit će se sve funkcionalnosti osim telefonskih poziva i SMS poruka.

 

 

U pomoć priskače power bank odnosno prijenosna baterija – meanIT solarni prijenosni punjač ima i svjetiljku i kompas pa ako se i negdje izgubite možda ćete se po noći tako lako vratiti na pravi put. U pakiranju ćete dobiti kabel 3-u-1 koji sadrži konektora za punjenje – microUSB, USB Type-C i za iPhone novije generacije.

Razbijen ekran mobitela sljedeći je veliki strah koji se javlja u onih pola sekunde kada mobitel leti iz vaše ruke prema tlu. Kad bi nam netko u tom trenutku izmjerio krvni tlak i broj otkucaja srca, vjerojatno bismo se iznenadili.

Obje te informacije u svakom trenutku možemo imati na svojoj ruci. Pametni sat meanIT Smartwatch M9 Light, ali i drugi modeli poput meanIT Smartwatch M30 Lady te naročito posebno zanimljivog meanIT Smartwatch M20 Termo imaju praćenje većeg broja takvih funkcija organizma.

 

 

Aktivan poziv na čekanju mnogima je također mala noćna mora. Tijekom razgovora netko vas zove i vi automatski smatrate da se morate javiti i prekinuti aktivni poziv. Bez obzira što je to nepristojno i najčešće nepotrebno. Drugoj strani brzo kažete da se morate javiti na drugi dolazni poziv, kao da je nekakav hitan slučaj. U većini situacija nema hitnih poziva. Možda biste trebali isključiti tu opciju i mirno razgovarati.

Gubitak telefonskih brojeva situacija je koju ne bismo nikome poželjeli. Nekada su se brojevi telefona spremali samo na SIM karticu i nešto u memoriju telefonskog imenika. I mogli ste spremiti nekoliko stotina brojeva – do 250 na SIM karticu i 50 do 100 u sam telefon.

Kroz vrijeme su telefoni ipak evoluirali te danas u memoriju možemo praktički spremiti neograničen broj kontakata. Još nitko nije objavio koliko se maksimalno može spremiti brojeva u memoriju telefona. Neko ograničenje sigurno postoji, ali ne znamo koliko je to (desetaka) tisuća brojeva. Osim ako vam ne pada na pamet pohraniti cijeli telefonski imenik jednog manjeg mjesta.

 

meanIT Smartphone X6

meanIT Smartphone X6

 

Nema potrebe niti za ovim strahom. Obavezno u svojem pametnom telefonu podesite spremanje kontakata u cloud, na Gmail. Izgubite li mobitel, ukradu li vam ga, pokvari li se, svi su vaši brojevi sigurno pohranjeni i na bilo kojem drugom uređaju s vezom na internet im možete pristupiti.

Zaboravite na spremanje brojeva u SIM karticu. Nekada se to tako radilo jer je bilo bitno što jednostavnije promijeniti mobitel. Sjećamo se tih vremena – u memoriji SIM kartice kontakt je mogao imati najviše 14 znakova (s razmacima) pa smo morali paziti kako smo pisali nečiji kontakt, ako smo htjeli uz ime i prezime napisati naziv tvrtke u kojoj radi. Danas je izgleda i to neograničeno. Upravo smo to isprobali i pod ime smo napisali stotine slova, ali telefon nije javio da nema mjesta. Isto tako nema niti mjesta svim ovim strahovima s kojima mnogi žive.

Pin It on Pinterest

Share This