Select Page

Ušli smo u najposjećeniji muzej na svijetu u kojem se nalazi 38.000 različitih izložaka, a u prošloj godini posjetilo ga je 10,2 milijuna ljudi

 

 

 

Louvre u Parizu najposjećeniji je muzej na svijetu – u 2018. godini posjetilo ga je 10,2 milijuna ljudi. Na površini od čak 783.000 kvadratnih metara izloženo je čak 38.000 izložaka. Kako biste prošli kroz muzej i pogledali sve izložene skulpture, slike i druge vrste izložaka potrebno je najmanje nekoliko dana. Ulaznica za muzej košta 15 eura, a primijetili smo kako posjetitelji sa sobom nose i malene stolice za sjedenje koje se jednostavno preklapaju. Neki se za taj posjet zaista dobro pripreme.

Ipak, i kroz nekoliko sati se može vidjeti najzanimljivije izloške u Louvre muzeju, a svakako je najzanimljiviji slika Mona Lise. Tek kad smo došli do najpopularnije slike na svijetu shvatili smo kako je malena. Ovjekovječili smo taj trenutak s našim plavim mobitelom meanIT Smartphone C22.

 

 

Istovremeno, u muzeju se nalaze fascinantno velike slike raznih umjetnika, pred kojima stanete i ne vjerujete da su toliko velike. Dok ne vidite, ne možete to doživjeti, kao što je poseban doživljaj vidjeti zagonetni smiješak Leonardove Mona Lise izloženu već 500 godina u Louvre muzeju.

Drugi na listi najposjećenijih muzeja na svijetu je Nacionalni muzej Kine u Pekingu (8,61 milijuna posjetitelja u 2018. godini), Metropolitan Museum of Art u New Yorku (7,36 milijuna), Vatikanski muzej (6,76 milijuna), National Air and Space Museum u Washingtonu (6,2 milijuna). U Londonu se nalaze tri sljedeća najposjećenija muzeja – Britanski muzej (5,87 milijuna), Tate Modern (5,83 milijuna) i Natural History Museum (5,23 milijuna) dok deseto mjesto zauzima American Museum of Natural History u New Yorku (5 milijuna).

Kao što je fascinantno povoljan ulaz u Louvre muzej, za razliku od mnogih drugih znamenitosti u svijetu koje se plaćaju i do 50 eura, tako je fascinantno povoljan i Android pametni telefon meanIT Smartphone C22 s kojim smo posjetili pariški muzej.

 

 

Telefon podržava rad s dvije SIM kartice koje su istovremeno i aktivne (zgodno za one koji imaju i privatni i službeni mobitel), svojim dimenzijama je kompaktan i ne zauzima previše mjesta. Uz kvalitetni IPS ekran dijagonale od 5 inča odlično će raditi i u zatvorenim i u otvorenim prostorima.

Prednost modela meanIT Smartphone C22 pred drugim današnjim pametnim telefonima su ugrađene dvije LED lampe, i na prednjoj i na stražnjoj strani kvalitetno izrađenog kućišta u predivnoj plavoj boji. Naime, i stražnja kamera od 5 i prednja od 2 megapiksela imaju LED blic s kojim se u lošijim uvjetima mogu dobiti kvalitetne fotografije.

U pakiranju ćete dobiti i praktičan i koristan poklon – zaštitnu masku s kojim ćete zaštititi telefon u slučaju pada. Baterija je kapaciteta 2000 mAh, radna memorija iznosi 2 GB, a interna od 16 GB proširiva je s microSD karticom od 32 GB.

 

Pin It on Pinterest

Share This