Select Page

Mobile World Congress svake je godine putokaz u kojem smjeru ide mobilna industrija, a ove godine to su dvostruke kamere. Zašto uopće mobiteli imaju dvije kamere?

MWC odnosno Mobile World Congress događaj je koji prate svi ljubitelji mobilnih tehnologija kako bi otkrili koji nam trendovi stižu u tekućoj godini. Neizostavna tema su novi uređaji koje ćemo vidjeti u sljedećim mjesecima, a s njima dolazi umjetna inteligencija odnosno AI. Čemu služi umjetna inteligencija u smartphoneu?

Osim što će nam unaprijediti život, umjetna inteligencija je vrlo korisna i pri svakodnevnim obavezama koje obavljamo. Na primjer, želite li nakon izlaska iz kuće kupiti mlijeko, dovoljno je pametnom telefonu glasom zapovjediti da nas podsjeti na mlijeko čim izađemo iz kuće. Možemo lijepo zamoliti svoj pametni telefon da nas podsjeti na posjet trgovini hranom za životinje kad se nađemo u određenom dijelu grada.

Posjetili smo Mobile World Congress u Barceloni te vam s lica mjesta donosimo ovogodišnje trendove u mobilnoj telefoniji

Pametni telefon će u poslijepodnevnim satima zaključiti kako bismo još dok smo na ranom mjestu na poslu trebali nadopuniti bateriju mobitela jer u našem kalendaru piše da idemo na večernju zabavu, a baterija sigurno ne bi mogla izdržati do kasnih večernjih sati. Idemo li sljedeće jutro na aerodrom, a tijekom noći bi mogao napadati snijeg, u večernjim satima će nam smartfon sugerirati kako bi bilo dobro prema aerodromu krenuti barem pola sata ranije. Razgovarate li sa svojom djevojkom svaku večer oko 22 sata, smartfon će vam u to doba svaku večer sugerirati da ju nazovete. Možda bi se moglo dogoditi da zaboravite nazvati svoju omiljenu osobu jer gledate zanimljiv film i izgubili ste osjećaj za vrijeme.

Na web stranici www.meanit.hr možete pronaći velik broj pametnih telefona, tableta, pametnih satova i dodatne opreme za mobitele

Kad fotografiramo, pametni telefon će nam napisati što se nalazi ispred nas i koliko kalorija ima hrana koju ćemo pojesti za večeru. Kamera telefona može analizirati što se nalazi ispred nas te na taj način prilagoditi kvalitetu, kontrast i otvor blende. Može raspoznati i predmete te gdje se mogu kupiti – šetate li se iza osobe ispred vas i zanima vas gdje je kupila kaput, pametne kamere će vam otkriti trgovinu.

Uz neizbježni 5G odnosno mreže pete generacije koje se eksperimentalno pokreću već ove godine kako bismo mogli koristiti velike brzine prijenosa podataka koje idu i iznad 1 Gb/s, jedna od glavnih tema koja je obilježila kongres svakako su pametni telefoni s dvije kamere. Takvi modeli dostupni su i na hrvatskom tržištu, a jedan od zanimljivih modela je meanIT Smartphone C4.

Stražnja dual kamera na modelu C4 nudi 8 + 2 megapiksela, uz auto fokus i LED blic

Svoje mjesto pod suncem meanIT Smartphone C4 pronalazi s više korisnih benefita. Stražnja dvostruka kamera omogućuje bokeh efekte: moguće je fokusirati scenu ispred nas te tako izoštriti ili zamagliti određene detalje kako bismo dobili različite efekte. Dual kamera pruža zumiranje slike na samo jedan dodir po ekranu od 5 inča. Isprobali smo snimanje crno-bijelih mono fotografija, snimanje u noćnim uvjetima te različite postavke – stabilizaciju slike, otkrivanje lica, balans bijele boje, ekspoziciju te dobili zanimljive rezultate. Imate li fotografskog duha, meanIT Smartphone C4 će vas sigurno oduševiti, uz povoljnu cijenu.

Besplatna zaštitna maskica dostupna je u pakiranju pri kupnji

Ali, to nije sve – baterija unutar kućišta telefona, kojeg možete zaštititi s gratis zaštitnom maskom dostupnom u pakiranju, kapaciteta je čak 4000 mAh. Zamislite koliko fotografija i video zapisa možete snimiti… MeanIT smartfon certificiran je od Googlea (GMS), za razliku od mnogih modela na hrvatskom tržištu. Kako biste provjerili da li je model koji vas zanima certificiran od Googlea trebate otvoriti Play Store (Trgovinu s aplikacijama), zatim Settings (Postavke) te na kraju svih opcija potražite Certifikat uređaja (Device certification) – piše li vam da je uređaj certificiran i samim time odobren od strane Googlea?

Budite u trendu uz smartfon s dvije kamere, a uskoro će meanIT na hrvatskom tržištu ponuditi još jedan ovogodišnji trend predstavljen nedavno u Barceloni na MWC, ali o tome ćemo vas informirati u našim sljedećim blogovima.

Dual SIM funkcija i velika baterija kapaciteta od 4000 mAh

Pin It on Pinterest

Share This