Select Page

Za prelazak najveće udaljenosti od 16.700 kilometara zrakoplovu je potrebno gotovo 19 sati. Dužina je bitna, dokazuje se i na primjeru najdužeg komercijalnog leta na svijetu

 

Od zračne luke Singapur do zračne luke Newark u saveznoj državi New Jersey u SAD-u zrakoplovu Airbus A350-900 potrebno je 18 sati i 45 minuta za prelazak udaljenosti od čak 16.700 kilometara. Kako bismo si lakše predočili o kolikoj se udaljenosti radi, recimo kako prosječan hrvatski vozač godišnje sa svojim automobilom prelazi između 13.000 do 15.000 kilometara.

To je najduži komercijalni let zrakoplovom na svijetu, bez ijednog prekida. Dakle, sjednete u Singapore Airlines zrakoplov u 6 sati ujutro, a na tlo ćete ponovo stati u 45 minuta poslije ponoći sljedećeg dana. Mnogima je i let od Europe do istočne obale SAD-a, koji traje osam do devet sati, predug, a da ne govorimo o letu do Kine koji neprekinut traje oko 12 sati.

Niti sljedeći najduži let zrakoplovom nije baš kratak što se tiče provedenog vremena – od novozelandskog Aucklanda do glavnog grada države Katar, Doha, traje 18 i pol sati. Pri tome se prelazi udaljenost od 14.534 kilometra. Slijede Houston – Sydney (17h 30 minuta, 13.800 km), Perth – London Heathrow (17h 20 minuta, 14.499 km), Los Angeles – Singapur (17h 20 minuta, 14.100 km).

Ako bismo se u ovim vrućim danima željeli rashladiti te odlučimo sjesti u automobil i odvesti se do sjevernijih krajeva, recimo do mjesta Nordkapp u Norveškoj (Sjeverni rt), na otoku Magerøya, od Zagreba bismo udaljenost od 3840 kilometara prevalili za 42 sata.

 

 

I u jednom i u drugom slučaju, bilo da letimo zrakoplovom gotovo 19 sati ili putujemo automobilom 42 sata, treba nam punjač za naš pametni telefon s kojim bismo kratili vrijeme ili ga koristili za informiranje. Punjač koji dobijete uz svoj smartphone najčešće je duljine jedan metar, što znači mali komoditet ukoliko želimo pri punjenju koristiti mobitel. Dakle, treba nam duži kabel.

Što kažete na punjač s kabelom dužine dva ili tri metra? Sasvim dovoljno, zar ne? Potražili smo kabele dužine veće od 2 metra te ih pronašli pod poznatim hrvatskim brandom meanIT. Čak ćete i kupnjom određenih uređaja meanIT, poput tableta meanIT Tablet X10 u pakiranju dobiti kabel dužine 2 metra. Idealno za djecu koja više sati provode na tabletima, a ne žele čekati dok se baterija ponovo napuni.

Univerzalni USB kabel s USB C konektorom dužine 2 metra koristi se i za punjenje baterije snagom 2 A i za prijenos podataka brzinom do 10 Gbps.

 

 

Bijeli meanIT micro USB kabel dužine 3 metra namijenjen je punjenju smartphonea i tableta, a također se koristi i za prijenos podataka između mobitela/tableta i računala.

 

 

Kabel za iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 i iPhone X dužine dva metra prenosi i podatke do računala te puni bateriju Appleovih uređaja.

 

 

Posebno je zanimljiv univerzalni obostrani kabel za Android i iPhone smartphone uređaje dužine dva metra – s njim je moguće puniti uređaje koji koriste microUSB konektor, ali i iPhone jer jedna strana konektora je microUSB, a druga strana za iPhone konektor. Pravi 2-u-1 kabel idealan je za obitelji i korisnike koji koriste dva različita operativna sustava tako da ne moraju imati dva punjača.

 

 

Čak tri metra dugačak je meanIT kabel za iPhone modele 5, 6 i 7 te novije modele s kojim ćete biti očarani. Nema više utičnice koja je predaleko, svaka je dovoljno blizu. Pa čak i ako se nalazite u kafiću ili restoranu.

 

 

Sigurno će vam se svidjeti i univerzalni kabel s metalnim opletom – kabel meanIT korist se za microUSB i za iPhone modele te je dužine 1,5 metara. Odličan izbor za one koji trebaju 2-u-1 kabele te na put žele krenuti sa što manje prtljage.

 

 

Ponuda različitih modela meanIT kabela je velika, a uz microUSB i iPhone kabele u ponudi su plosnati HDMI 1.4 kabeli dužine 2, 4 i 6 metara.

Pin It on Pinterest

Share This