Select Page

Na plažu nosimo kremu za sunčanje, novine, ručnik, ali i mobitel, pametnu narukvicu, prijenosni zvučnik, ključ od automobila, dokumente…

 

Nekada smo se na moru satima pržili na suncu, s ciljem da kući dođemo što tamniji. S vremena na vrijeme uzeli bismo kakve novine ili križaljku te razbili monotoniju. Danas na plažu idemo opremljeni s najmanje nekoliko gadgeta – s pametnim telefonima, power bank punjačima, pametnim satovima i pametnim narukvicama, Bluetooth zvučnicima, netko ponese i pravi fotoaparat. Naravno, nosimo sa sobom i novac, osobne dokumente, ključeve od automobila i apartmana.

Stigli smo na plažu dobro opremljeni, ništa nam ne nedostaje. Vruće je, sunce prži, želimo se osvježiti u moru, ali netko mora ostati čuvati stvari koje smo ponijeli sa sobom. S obzirom da smo ih svima oko sebe pokazali, nema smisla praviti se da nemamo nikakve vrijedne stvari sa sobom. Što napraviti?

 

 

Ukoliko spadamo u osobe koje se plaše da bi nam netko mogao ukrasti stvari, onda će netko morati ostati dežurati sa stvarima, ukoliko je u pitanju obitelj ili društvo. S druge strane, kad ste posljednji put čuli da su nekome na plaži ukradene stvari? Hrvatska spada među najsigurnije zemlje na svijetu. Ako ste na plažu došli kao par, tada nije fora da sami idete u more (ili u vodu, kako bi rekli kontinentalci).

Sve vrijedne stvari smjestite u jedan ruksak, po mogućnosti u jarkoj, uočljivoj boji te ga postavite na povišenu poziciju – na drvo, na primjer. Ukoliko ste na mjestu na kojem nema hlada, onda zauzmite prvi red do mora kako biste vidjeli svoje stvari. Dok ste u vodi ruksak ili torba će vam cijelo vrijeme biti uočljivi, a time ste i potencijalnim kradljivcima dali do znanja da nadgledate svoje stvari. Još je bolje rješenje prilikom dolaska na plažu s osmijehom pozdraviti ljude pored kojih ćete smjestiti svoje ručnike i ležaljke. Krenete li u more, možete ih zamoliti da vam malo pripaze na stvari.

Uređaji s baterijama su osjetljivi na visoke (i niske) vanjske temperature pa ih nikada nemojte ostavljati na direktnom suncu, a i torbu u kojoj ćete ih držati bi trebalo zakloniti svjetlijom majicom, na primjer. Na suncu ćete osvjetljenje ekrana morati podesiti na maksimalno, što će dodatno pojačano trošiti bateriju, a ako se nalazite izvan grada ili veće naseljene cjeline, za očekivati je da će signal biti nešto slabiji, što je dodatni udar na bateriju.

Ukoliko na plaži mobitel želite imati samo za telefonske razgovore, a ne i za surfanje internetom, naš je savjet da sa sobom ponesete jednostavniji mobitel poput meanIT F29 čija je vrijednost vrlo povoljna, za razliku od višestruko skupljih pametnih telefona. Takav telefon je uvijek dobro imati kao backup rješenje jer i baterije u takvim uređajima traju danima.

 

Što ponijeti na plažu

 

Krenuli smo na plažu dobro opremljeni s pametnim telefonom, ali i s pametnom narukvicom meanIT 24 Fit koja će brojati napravljene korake, kalkulirati prijeđenu udaljenost i potrošene kalorije i trajanje aktivnosti u minutama. Zaspemo li na plaži, znat ćemo koliko smo točno dugo spavali, jesmo li se budili te kakva je bila kvaliteta našeg spavanja. Na LED ekranu prikazuje se sva statistika, a dodatne informacije možemo pratiti putem aplikacije instalirane u smartphone model kao što je meanIT C41 s dvije stražnje kamere i baterijom od čak 4000 mAh. S tim kapacitetom baterije zaista možemo biti sigurni da ćemo i navečer tulumariti bez da smo mobitel spojili na punjač.

 

Iako su svi utori na prijenosnom punjaču zaštićeni, pijesak i visoka temperatura ipak nisu najsigurnije okruženje za elektroniku

 

Dva utora omogućuju istovremeno punjenje dva uređaja, a u pakiranju je i karabiner

 

Ukoliko ipak nemamo telefon s tako velikim kapacitetom baterije, rješenje je power bank, ali ne bilo kakav nego najbolje što se može dobiti – model koji se nadopunjava na suncu. Pronašli smo model meanIT solarni prijenosni punjač uz koji dolazi i LED svjetiljka, a baterija je kapaciteta 5.000 mAh. Baterija power banka može se napuniti na klasičnom kućnom ili auto punjaču, a na plaži će se cijelo vrijeme nadopunjavati. Prijenosni punjač iz meanIT-a kompatibilan je sa svim današnjim pametnim telefonima (dolazi s tri konektora, microUSB, Type-C i za iPhone).

Na plažu svakako ponesite loptu, ali i Bluetooth zvučnik s kojim ćete zabavljati cijelo društvo. Bežični zvučnik meanIT mini Hi-Fi B3 u fancy izdanju dolazi s 2x 5 W aktivnim zvučnikom i pasivnim subwooferom, ima FM radio, utor za microSD karticu, Bluetooth, 3,5 mm audio ulaz te funkciju handsfree razgovora s mobitelom.

Svi uređaji koje smo ponijeli na plažu imaju vrlo povoljnu cijenu, odlikuju se kvalitetom i dobrim dizajnom te vam jamčimo da ćete biti glavne face na vašem dijelu plaže. Uređaji će vam biti zanimljivi i nakon povratka s mora.

 

Monokristalni solarni panel prekriva prednju stranu solarnog punjača i baterija se cijelo se vrijeme nadopunjava. Naravno, po želji ju možete nadopuniti i preko električne utičnice

Pin It on Pinterest

Share This