Select Page

Kad krenemo u školu, prvo učimo brojeve do broja 10, a broj 10 nose i najbolji nogometaši na svijetu. Otkrivamo što se krije iza broja 10

 

Kad učimo brojati, cilj nam je doći do broja 10. Tada smo postigli cilj, dalje je lakše. Za doček Nove godine odbrojavamo od broja 10. Na rukama imamo 10 prstiju, a isto toliko i na nogama. Bog je ljudima dao 10 zapovijedi. Znamo i da broj 10 na leđima nose najbolji nogometaši svijeta. U čemu je tajna broja 10, zašto je tako poseban?

Broj 10 je kombinacija brojeva 1 i 0, iza kojih kojih stoji značenje broja 1 (čast, ime, samopouzdanje) i broja 0 (beskonačnost, napor). Za broj 10 se smatra uspješnim jer iza njega su uspjesi postignuti uz veliki napor. Nogometaš koji nosi dres s brojem 10 do njega ne dolazi nimalo lako – pogledajte Luku Modrića, Messija, Neymara, Ronaldinho, a i legendardni Pele i Diego Maradona su nosili desetku. Ipak, neki su svoj broj toliko zaslužili da su im određeni nogometni klubovi počast odali tako što više nitko nakon njih ne može nositi broj 10 na leđima (Maradona u Napoliju, Roberto Baggio u Bresciji).

 

 

U nogometu je već dugo vremena pravilo da golman novi broj 1 na leđima dresa, u obrani su brojevi 2, i 3, u srednjem redu se niz nastavlja brojevima 4, 5 i 6, a sve završava s brojem 11. Ali, ne uvijek, jer u pojedinim zemljama su dopušteni brojevi od 1 do 99. Postoje i razne formacije poput 4-4-2 u kojima se definiraju pozicije igrača, ali igrači pokušavaju zadržati svoje brojeve bez obzira što se formacija mijenja.

Za broj 10 u nogometu se veže i visoka cijena, a ako i vi želite imati uređaj s brojem 10, ali da cijena ipak nije tako visoka kao za Luku Modrića ili Messija, provjerite što nudi novi model na hrvatskom tržištu meanIT Tablet X10.

 

MeanIT Tablet X10 uz dva SIM utora ima i microSD utor za proširenje interne memorije

 

Uz dijagonalu ekrana od 10,1 inča imat ćete komotan prikaz informacija uz dobru kvalitetu IPS matrice i rezoluciju 1280 x 800 točkica. Radi se o naprednom modelu tableta koji ima i podršku za 3G SIM kartice – u utor se mogu smjestiti dvije SIM kartice kako bi se povezivost na internet mogla koristiti i u pokretu, a ne samo dok ste pod signalom wireless mreže. Jasno, to znači da preko tableta možete i telefonirati, a ako vam je nezgodno držati tako velik tablet na uhu (šalimo se, naravno, jer ćete vjerojatno koristiti vanjski zvučnik za razgovor) onda putem Bluetootha možete spojiti slušalicu MH370.

 

Tri tableta dijagonale 10,1 inča su meanIT Tablet C10, Tablet C11 i Tablet X10

Tri tableta dijagonale 10,1 inča su meanIT Tablet C10, Tablet C11 i Tablet X10

 

Odlična baterija kapaciteta 4500 mAh pokreće tablet meanIT X10 na kojem je instalirana Android 8.1 Oreo Go edition verzija operativnog sustava, što znači izuzetnu responzivnost pri korištenju. Ono što muči sve korisnike tableta jeste korištenje kad je baterija slaba, ali meanIT je to riješio s dugačkim USB flip kabelom za punjenje dužine od čak 2 metra. Dakle, imat ćete komoditet korištenja, bez problema s punjačima kakve inače imaju današnji tableti.

Tablet X10 ima dvije kamere uz koje možete obavljati video pozive, fotografirati se, snimati video filmove, a za spremanje se koristi memorija od 8 GB plus utor za microSD kartice. Spomenimo usput i meanIT Tablet C10 koji također nosi broj 10, a nudi super jaku bateriju kapaciteta 5000 mAh i dijagonalu ekrana od 10,1 inča.

 

meanIT tablet C10 i C11 imaju 10,1-inčni IPS HD ekran

Pin It on Pinterest

Share This