Select Page

Na prvi travanj ili prvi april smišljaju se zanimljive smicalice. Pročitajte kako je nastalo aprilili i neke od uspješnih šala na koje su nasjele tisuće naivaca 🙂

 

Iz devedestih godina pamtimo jako zanimljive prvotravanjske ili prvoaprilske šale. Na mjestu gdje se gradio zagrebački hotel Sheraton “pronađena” je ljekovita voda, a građani su prvih nekoliko dana mogli besplatno u svoje posude natočiti ljekovitu vodu pa su se pojavili mnogobrojni naši sugrađani s kanistrima u rukama. U zemlji je prilikom kopanja velike rupe za Importanne centar pored zagrebačkog Glavnog kolodvora “iskopano” nekoliko velikih ćupova sa zlatnicima koji su bili dovoljno vrijedni da Hrvatska plati sve kredite koje ima. Zgrada Cibone opasno se počela “naginjati”, glasio je još jedan naslov u novinama, asocirajući tako na krivi toranj u Pisi i da bi Zagreb mogao dobiti atrakciju za posjetitelje.

Na Zagrebačkom Velesajmu treći mobilni operater podijelit će prvih 600 mobitela za prvih 600 testnih korisnika nove mobilne mreže, privukao je i ovaj novinarski tekst objavljen prije 15-ak godina mnoge naivce da dođu do Velesajma, a tek onda shvate kako su nasjeli na prvoaprilsku šalu. Ima takvih primjera još, poput objave da je Vipnetu oduzeta koncesija za rad, a da će korisnike preuzeti Hrvatski Telekom – služba za korisnike imala je puno posla dok je svojim korisnicima objasnila kako neće morati mijenjati svoju mobilnu mrežu i da se samo radi o šali. Burger King je 1988. godine reklamirao hamburgere za ljevoruke ljude, pri čemu sadržaj iz hamburgera curi na desnu stranu.

Mogli bismo tako nabrajati još jako dugo, a sve su to zanimljive i uspješne smicalice i pošalice koje na 1. travnja (ili 32. ožujka) smišljamo jedni drugima. Pretpostavljamo kako je svatko od vas barem jednom nasjeo na neku šalu, a tako će biti i ove godine. Kako je sve počelo, zašto se šalimo na 1. april?

Jedna od prvih šala koje se vežu za 1. april vraća nas u 16. stoljeće: francuski kralj Henrik IV, inače sklon mladim ženama, pristao je da se u diskretnoj prostoriji dvorca nađe nasamo s jednom 16-godišnjom djevojkom. Henrik se zatim vrlo neugodno iznenadio kad se umjesto mlade djevojke pojavila njegova supruga Marija de’Medici.

U većini europskih zemalja, u SAD-u te u Indiji još od 19. stoljeća ljudi svake godine na prvi dan mjeseca travnja smišljaju smicalice i lažne vijesti, a trendu se pridružio i Google koji nas svake godine iznenadi “s novim trendovima i tehnologijama”. Stoga, budite vrlo oprezni u nedjelju i o svakoj informaciji koju čujete dobro promislite, a nemojte niti ići na ručak kod tete jer možda od ručka ipak ne bude ništa 🙂

MeanIT K7 Kids

 

Nije šala da je na prvi travnja 1946. godine odigran prvi derbi između Dinama i Hajduka, ali niti da meanIT ima novi tablet za klince. MeanIT K7 Kids u zanimljivom kućištu plave boje ima predinstalirane igre za djecu, a nove se mogu preuzimati putem Googleove trgovine. K7 Kids certificiran je od strane Googlea, čime se ne mogu pohvaliti baš svi uređaji na hrvatskom tržištu, a od karakteristika nudi ekran od 7 inča, četverojezgreni procesor, 8 GB memorije i utor za proširenje memorije, 1 GB radne memorije, dvije kamere te bateriju od 2500 mAh. I nije nikakva šala da je cijena za tablet meanIT K7 Kids vrlo povoljna.

Pin It on Pinterest

Share This