Select Page

Tablete smo po prvi put vidjeli u davnim 60-im godinama, u svemirskom brodu Enterprise u popularnim Zvjezdanim stazama, a danas tableti svoju zvjezdanu slavu ostvaruju u gotovo svakom domu.

 

Star Trek odnosno Zvjezdane staze su znanstveno-fantastična serija emitirana od 1966. do 1969. godine, a radnja se odvija u dalekoj budućnosti, od godine 2151. Tijekom vožnje po svemirskim prostranstvima u brodu se, kao napredan uređaj, koristi i tablet. Danas je tablet uobičajeni dio gotovo svakog kućanstva, ali i tvrtki, a možete ga kupiti za samo nekoliko stotina kuna.

1. Tablet je uređaj kojeg koristimo u trenucima kad nam je prijenosno računalo nepraktično, a pametni telefon premalen. Zbog svojih dimenzija, tableti su praktični uređaji tako da nije rijetkost vidjeti turiste kako obilaze razne destinacije s tabletom u ruci – s njim telefoniraju putem Bluetooth slušalice, fotografiraju i surfaju internetom uz komoditet kakav ne pruža mobitel.

 

2. Dok se vozimo u automobilu s malom djecom na stražnjem dijelu vozila, dadnemo li im u ruke tablet poput meanIT Tablet K7 Kids imat ćemo mir tijekom cijele vožnje, ali i na finalnoj destinaciji. Tablet ima silikonski rub kućišta kako bi što bolje ležao u ruci, prednju i stražnju kameru, utor za proširenje memorije, G senzor te Wi-Fi za spajanje na internet.

meanIT Tablet K7 Kids

 

3. Na tabletu se djeca mogu educirati te postaju dio nastave u školama – uz veliki ekran koji može biti ne samo dijagonale od 7 inča, kao kod modela meanIT Tablet C80 i Tablet C81 nego i od 10 inča kojeg pronalazimo na modelu meanIT Tablet C10 (i modelu Tablet C11), što je poput malenog prijenosnog računala, mogu se instalirati sve aplikacije koje inače koristimo na pametnim telefonima.

meanIT tablet C80 i meanIT Tablet C81

 

4. Trebate li funkcionalnost prijenosnog ili desktop računala, sve je to moguće na samom tabletu. Moguće je dodati tipkovnicu (meanIT ih ima u ponudi s odličnim cijenama) te ga ugodno koristiti kao klasični laptop, a uparivanje je moguće i preko Bluetootha i preko određenih tipkovnica koje imaju fizički kontakt. Instaliramo li na tabletu sve bitne aplikacije, možemo ga koristiti za apsolutno sve: rad s dokumentima i mapama, pisanje teksta, rad s tablicama, obradu fotografija i video filmova, za edukaciju. Odlično je rješenje i za tvrtke i male obrte koji cijelo poslovanje mogu voditi na jednom ekranu, koji je uvijek uz njih dok se podaci mogu nalazi i lokalno na samom tabletu ali i u oblaku (cloudu) kako bi bili dostupni i drugima.

meanIT tablet C10 i C11 imaju 10,1-inčni IPS HD ekran

 

5. Trajanje baterija na tabletima je duže nego na pametnim telefonima, a kako većina tableta nije spojena na GSM mobilnu mrežu nego samo na kućni wireless iz tog razloga tablete punimo svakih nekoliko dana. Koristimo li tablet uz dugački kabel od recimo dva ili čak tri metra, kakve smo pronašli u meanIT web shop ponudi, imamo i dodatni komoditet bez osjećaja ograničenosti kakav inače imaju vlasnici drugih tableta i pametnih telefona. Jedan metar dužine kabela zaista nije dovoljan ukoliko za vrijeme punjenja želimo koristiti tablet, bilo u krevetu ili na fotelji.

Tabletima se funkcionalnost može proširiti spajanjem na dodatnu tipkovnicu

Pin It on Pinterest

Share This